Franse ontwikkelaar Spiders, bekend van de game Greedfall, heeft samen met NACON bekendgemaakt dat spelers de strijd aan kunnen gaan met het automaton-leger van King Louis XVI in Parijs. Virtueel dan. De actie-RPG Steelrising is namelijk nu verkrijgbaar voor PC en consoles.

Steelrising wordt omschreven als een Soulsborne-achtige game, waarbij gigantische bazen centraal staan, die met zowel geduld als vaardigheden moeten worden overwonnen.

De game speelt zich af in 1789, in een alternatieve versie van Parijs. De Franse revolutie is tot staan gebracht en de opstand van de burgers wordt met harde hand onderdrukt door een leger automatons, dat op bevel van King Louis XVI is ingezet. Dit machtige en wrede leger spaart niemand en straft de rebellen met bruut geweld. Om de strijd aan te gaan met dit leger, kruipen spelers in de huid van Aegis, wat het meesterwerk van automatonmaker Vaucanson is. Aegis werd ooit als automaton gemaakt om voor het hof te dansen, maar is nu een ware krijger en de lijfwacht van Marie Antoinette. Op haar bevel, moet Aegis zich een weg banen door Parijs, dat door andere machines wordt geterroriseerd. Het is dus aan de speler om de Franse revolutie te redden.

Steelrising laat spelers hun eigen speelstijl vinden en gaandeweg verbeteren. Zo kunnen spelers spelen als een woeste krijger, een robuuste lijfwacht, een dodelijke danser of een elementaire vechtkunstenaar. De game biedt diverse speelstijlen met een diepgaand RPG-systeem en spelers kunnen gebruikmaken van meer dan veertig wapens, die elk uiteenlopende eigenschappen hebben.

Ontwikkelaar Spiders liet zich door talloze historische bronnen inspireren voor de reproductie van enkele van de beroemdste monumenten van Parijs, zoals het Louvre, de Notre-Dame-kathedraal en des Invalides. Daarnaast komen spelers ook monumenten tegen, die inmiddels zijn verdwenen, zoals de Grand Chatelet, de Pont au Change en de beroemde Bastille.

Hoewel Steelrising dus een soulslike-game is, is de game ook toegankelijk voor beginnende spelers. Zo is de game in een Assist Mode te spelen, waarbij spelers controle krijgen over diverse parameters, zodat zelfs de moeilijkste vijanden verslagen kunnen worden. Wel worden achievements in deze spelmodus uitgeschakeld.

Steelrising is nu verkrijgbaar voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series X/S.

Benieuwd naar Steelrising? Bekijk hier de lanceringstrailer:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.