We hebben weer wat voor je getest! Ditmaal wederom een controller voor je PlayStation 4: namelijk de Nacon Asymmetric Wireless PS4 Controller. Na de heilige graal Nacon Revolution Unlimited Pro Controller testen we nu de goedkopere versie. Benieuwd? De bevindingen lees je in deze review.

Nacon heeft meerdere game-goodies op de markt gebracht, waaronder dus de Revolution Unlimited Pro Controller en deze Asymmetrische draadloze controller. Dankzij het asymmetrische ontwerp is het mogelijk om op een alternatieve manier op je PS4 te spelen. Fijn of niet?

Nacon Asymmetric Wireless controller

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen was ik lyrisch over de Nacon Revolution Unlimited Pro Controller. Zal deze controller dan op een teleurstelling uitlopen? Natuurlijk halen weinig controllers het nog wanneer je die hebt mogen testen, maar bijvoorbeeld de profielen waren voor mij persoonlijk niet weggelegd. Met name het asymmetrische design is hetgeen ik fan van ben. In feite zou je kunnen zeggen dat deze Asymmetric Wireless Controller vergelijkbaar is met een XBOX- variant.

Ervaar het comfort van gamen met een draadloze asymmetrische controller voor PS4.
Het asymmetrische design zorgt voor een alternatieve game-ervaring op de PS4. #Revealyourskills

Enkele specificaties:
– 2 trillingsmotoren
– Speeltijd: tot 7 uur
– Gebruiksafstand: tot 7 meter
– batterijniveau-indicator
– Touchpad
– 3.5mm headsetaansluiting
– USB Bluetooth-ontvanger om draadloos te spelen en voor audio en chat op je controller.
– Oplaadkabel meegeleverd

De controller zit verpakt in een eenvoudige “doos” met simpel plastic omhulsel. Handig voor in de winkel wanneer je een controller zoekt en hierbij meteen wilt weten hoe de controller er exact uit ziet. Wanneer je de doos opent tref je hierin naast uiteraard de controller een Bluetooth USB stick en een oplaadkabel aan. Meer heb je eigenlijk niet nodig voor een controller en de bijbehorende game-ervaring.

Dankzij de soft-touch afwerking ligt de controller prettig in je handen en voelt meteen comfortabel aan voor lange speelsessies. Alle benodigde knoppen zijn aanwezig en binnen vingerbereik en voelen prettig aan bij het indrukken. Vanaf de eerste speelsessie speel je met een kwalitatieve controller welke geschikt is voor uren game-plezier.

Even de Bluetooth USB-stick inpluggen en hoppa je kunt meteen je favoriete game opstarten. Tijdens het spelen heeft de controller geen enkele keer de verbinding met de Playstation verloren. Zo nu en dan is dit met de standaard Playstation 4 Dualshock helaas wel het geval, dus in deze zijn er al bonuspunten gescoord.

Fijn is de batterij-indicator. Wanneer de controller verbonden is met de Playstation licht er een witte balk op. Aan de achterkant zit een button die wanneer je hem indrukt aangeeft hoeveel batterij-voeding er nog over is. De kleuren die worden aangegeven zijn groen, geel, oranje en rood. Is je controller echt toe aan een oplaadsessie dan is het nog mogelijk om door te blijven spelen, échter is de oplaadkabel zeer kort (circa 1 meter) en kun je zonder de Bluetooth USB-stick niet spelen. Raadzaam is dan ook om de controller even op te laden wanneer je even iets anders gaat ondernemen. Wanneer je de USB-stick uit de USB-poort haalt hoor je dit meteen door het standaard geluidje op je console.

Met de normale Dualshock controller is een veelgehoorde klacht de kramp in handen / vingers tijdens lange speelsessies, incluis moi! Tijdens de nodige vlieguren die gemaakt zijn met de Asymmetric Wireless Controller is dit geen enkel moment het geval geweest. Wederom een pluspunt. Wil je het optimale halen uit deze game-gear plug dan de Bluetooth stick in je PC en je kunt heel easy hoogwaardig gamen op je PC.

Eindconclusie: de originele PS4- controller mag wat mij betreft in de kast (of als 2e controller voor multiplayer games), want deze asymmetrische draadloze controller is een genot om mee te spelen. Enkel jammer dat je de Playstation niet met de controller aan kunt zetten. Wanneer je als casual gamer op zoek bent naar een degelijke extra controller of puur een basic asymmetrische dan is de Nacon Asymmetric Wireless Controller een uitermate geschikte aankoop. Een fan is inmiddels geboren!

De Nacon Asymmetric Wireless Controller is o.a. hier te koop voor de adviesprijs van €69.95.

Voor meer informatie over Nacon en de game-gear die ze op de markt hebben gebracht ga je naar www.nacongaming.com

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Nacon.

© 2019 Nacon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.