Bijna elke game heeft het wel, een Battle Royale-mode. Voornamelijk zie je dit terug in populaire shooters zoals Fortnite en Battlefield V, maar Tetris 99 bewijst het ook maar dat het goed werkt maar dan op een ander manier. En op zo’n ‘andere’ manier heeft een fan een Battle Royale gebouwd in Super Mario Bros. Let’s a go!

Een interessant project als je het zo bekijkt, maar het is hem wel gelukt! De Battle Royale-mode toevoegen aan de ultra klassieke game Super Mario Bros.. Het is een free-to-play online game waar meerdere spelers tegelijk één level spelen. Gemiddeld spelen er per keer zo’n 75 spelers een willekeurig level uit de game. De eerste spelers die de witte vlaggenmast bereikt is de winnaar.

Ik heb dit gespeeld en het is best leuk. Stel van tevoren de controls in, zodat je weet welk knop je moet indrukken om te springen. Spelers rennen als gekken vooruit en verpletteren de loslopende Goomba’s en Koopa’s, voordat jij al in de buurt bent. Op zich wel fijn, maar dat betekent dat je enorm achter ligt. Ook heb ik een keer meegemaakt dat er een speler de Star pakte en in plaats van doorrent, dat hij terug rent om andere spelers neer te halen. Heel naar, maar goede tactiek. Raak je een vijand of val je naar beneden, dan ben je af en kom je vanzelf terug naar het begin scherm. Dan begint het potje weer van voor af aan.

Zin in een potje Super Mario Battle Royale te spelen?  Klik hier en geniet!

*Update: Helaas is de game offline gehaald wegens copyright. Wil je de gameplay zien, check op YouTube voor meerdere filmpjes zoals deze.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.