Dé game-soundtrack van 2018 is met stip Red Dead Redemption 2, volgens ondergetekende. Lang was de vraag wanneer de soundtrack uitgebracht zou worden. Nu is er eindelijk duidelijkheid: The Music of Red Dead Redemption 2 vanaf 12 juli 2019 is de soundtrack beschikbaar.
Amber had de eer om deze pracht-game te mogen reviewen en beoordeelde hem met maar liefst een 9,7. De review kun je hier nog eens op je gemakje teruglezen.  De game zit bomvol schitterende muziek welke volledig soundtrack-waardig is.

Vanaf 12 juli 2019 kan iedereen eindelijk genieten van de prachtige muziek van Red Dead Redemption 2. De soundtrack is geproduceerd door elfvoudig Grammy-winnaar Daniel Lanois (hij heeft o.a. meerdere albums van U2 en Bob Dylan geproduceerd. Artiesten die hun medewerking hebben verleend aan deze digitale soundtrack zijn onder meer: Willie Nelson, D’Angelo, Rhiannon Giddens en Josh Homme (Queens of the Stone Age). Als bonus is er een extra track geschreven, geproduceerd en uitgevoerd door David Ferguson.

Eerder is al de heerlijke track ‘Unshaken’ van D’Angelo uitgebracht, welke hier te beluisteren is:

De tracklisting is als volgt:
1
Unshaken
2 Moonlight
3 That’s the Way It Is
4 Mountain Finale
5 Crash of Worlds
6 Cruel World
7 Red
8 Mountain Hymn
9 Mountain Banjo
10 Table Top
11 Love Come Back
12 Oh My Lovely
13 Cruel World

De cover is ook al bekend:

Vanaf 12 juli 2019 is The Music of Red Dead Redemption II te beluisteren via Spotify. Wanneer je een pre-order plaatst op Itunes krijg je direct al 2 nummers die je meteen kunt downloaden; ‘Crash of Worlds’ van Rocco DeLuca en ‘Table Top’ van Daniel Lanois.

Het wachten is natuurlijk ook op een mooie fysieke release op CD en hopelijk ook vinyl, waarbij een mooie rood gekleurde persing niet zou misstaan. Wellicht als toevoeging nog een mooie poster er bij?

Zou er in de toekomst ook nog een Red Dead Redemption In Concert aankomen?  Na diverse films als Lord of the Rings en Harry Potter zijn er ook al games in concert, waaronder Assassin’s Creed waar ik eerder al een artikel over schreef – hier terug te lezen.  De toekomst zal het leren.

Wil je nog meer genieten van de muziek van Red Dead Redemption 2? In dat geval zal je nog iets langer geduld moeten hebben, want het bijbehorende album ‘The Music of Red Dead Redemption 2: Original Score’ welke gecomponeerd is door Woody Jackson wordt later in de zomer van 2019 uitgebracht. Can’t wait! Hopelijk staat het tranentrekkende nummer ‘See the Fire In Your Eyes’ daar dan wel op…

Bron: Persbericht Rockstar Games
© Rockstar Games

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.