Het kan je niet ontgaan zijn: in bijvoorbeeld het Concertgebouw of De Doelen worden films als The Lord Of The Rings, Harry Potter en Star Wars vertoond onder begeleiding van een circa 80-koppig orkest. Games en prachtige orkestrale muziek gaan natuurlijk ook uitstekend samen; met Zelda hebben ze hetzelfde trucje al eens uitgehaald, nu is het de beurt aan Assassin’s Creed!

Voor de allereerste keer kun je de saga van Assassin’s Creed herbeleven door middel van een meeslepende, symfonische ervaring. Vooropgesteld: de muziek uit Assassin’s Creed is natuurlijk al prachtig en meeslepend.

Tijdens dit multimedia-concert worden geavanceerde technologie, speciale effecten en verbluffende HD-beelden gecombineerd  en op gigantische schermen getoond. Er is genoeg materiaal om uit te putten, want AC is inmiddels al 10 jaar een gevestigde naam in de game-industrie en iconische geluiden uit AC II, Black Flag en Origins zullen de revue passeren. Het concert bestaat uit een 80-koppig orkest en koor en bevat iconische tracks van componisten als Jesper Kyd, Lorne Balfe, Brian Tyler, Austin Wintory, Sarah Schachner, Winifred Phillips, Elitsa Alexandrova, Chris Tilton en Ryan Amon.

Uiteraard ben je nu uiterst nieuwsgierig naar hoe dit dan klinkt.
Bekijk daarom hier de adembenemende sneak preview:

Helaas doet de Assassin’s Creed Symphony niet aan, maar mocht je dusdanig geïnteresseerd zijn kun je natuurlijk wel even de grens oversteken. Op 4 oktober is de show te zien in de Mitsubishi Electric Halle te Dusseldorf in Duitsland.

Mocht je toevallig op vakantie zijn tijdens deze data in overige landen kun je dit natuurlijk ook even mooi meepakken.

Date City Venue
June 29 Paris Palais Des Congres
August 3 San Francisco Davies Symphony Hall
September 27 Montreal Place Des Arts
October 4 Düsseldorf Mitsubishi Electric Halle
October 5 London Eventim Apollo
October 6 Milan Teatro degli Arcimboldi
October 26 Toronto Sony Centre
October 27 Vancouver Orpheum Theatre
November 10 Los Angeles Dolby Theatre
November 23 Barcelona Auditori Fòrum CCIB
November 30 Zurich Hallenstadion

Meer informatie en de mogelijkheid tot het bestellen van tickets vind je op de website *klik*.

Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen: een film of game begeleid door een orkest moet je minimaal eens in je leven beleefd hebben. Dit smaakt zeker naar meer! Volgende Red Dead Redemption 2?

Bron: https://assassinscreedsymphony.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.