Ben je er al bijna klaar mee? Al dat geneuzel over Harry Potter? Er is dan ook zoveel over dit ooit verzonnen personage te vinden. Tot de nieuwste game uit is bombarderen we je met alle liefde over Harry Potter, zijn vrienden en vijanden. Zo heb ik enige tijd geleden een tweetal Match 5-op-een-rij spellen mogen ontvangen en deel hierbij mijn bevindingen.

Er zijn diverse onderwerpen gekozen voor de Match 5-op-een-rij spel. Zo heb ik een versie van Harry Potter en Mario mogen ontvangen. Omdat het principe hetzelfde is voor beide spellen, bespreek ik ze beide. Het grootste verschil is de kleur en personages.


Het doel van deze 5-op-een-rij is dan ook heel simpel, je speelt met twee spelers. Zorg ervoor dat je als eerste vijf personages op een rij hebt, dit mag horizontaal, verticaal of diagonaal, en je bent de winnaar. Tenzij je het net even iets anders speelt.


Je hebt niet een willekeurig personage waar je vijf blokken van op een rij moet zien te krijgen. Je trekt namelijk een tweetal kaarten van de stapel. Je kan het ook met elk een enkel kaartje spelen. Heb je vijf op een rij, dan kan je door naar de volgende en trek je een nieuw kaartje van de stapel.


Om de beurt doe je een zet. Je haalt in één van de bovenste hoeken om als startblok te gebruiken. Je kan deze altijd (als laatste) gebruiken als je daar een rij aan het vormen bent door je blokje daarin te doen. Een blokje heeft meerdere gezichten en hopelijk zit er eentje tussen die je zoekt. Beslis waar je jouw rij wilt maken en duw een ander blokje eruit, die je tegenstander dan kan gebruiken. Zo ga je door tot de stapel met kaarten leeg is en degene met de meeste kaarten in zijn of haar bezit is de winnaar.


Het spel is makkelijk mee te nemen. Er zit een stevig stuk in het midden, waar de blokken inzitten. Een klein gleufje waar je de kaarten in kunt bewaren. Aan elke kant een deksel die je vastklikt, en tevens dienen om balans te geven, om het veilig mee te nemen. Leuk om even tussendoor te spelen. Harry Potter is hier in elk geval de favoriet!

Koop hier jouw eigen spel:
> Match 5-op-een-rij Harry Potter
> Match 5-op-een-rij Mario

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.