Zondag: tijd voor gadgets! Met vaderdag (zondag 16 juni) in aantocht doen we dat geheel in stijl. Heb jij een beetje een geeky vader (of man, want je kinders moeten ook iets geven natuurlijk) dan kun je de komende zondagen genieten van enkele fijne tips. Vandaag: de Darth Vader Mood Light!

Geef maar toe: je hebt altijd al eens onderdeel willen uitmaken van “the dark side”, met deze compacte, maar oh zo hippe Darth Vader moodlight komt die “dark side” nu wel heel dichtbij. We hebben hem voor je uitgetest en delen maar wat graag onze bevindingen.

Geloof mij van alleen de doos zelf wordt je al ongelofelijk blij: het iconische masker staart je meteen aan. De doos geeft aan dat de Mood Light geschikt is voor kinderen vanaf 14 jaar. Star Wars Darth Vader Mood Light – Small 3D moulded LED lit charachter head met een Disney logo en een heerlijke afbeelding van sterren uit Star Wars – The Force Awakens. De achterzijde toont de specificaties en een fijne omschrijving.

Bij het openen van de doos wordt je direct aangestaard door een handleiding waarop de zin “THIS IS NOT A TOY” als het ware naar je schreeuwt, ah vandaar die waarschuwing van 14+. Darth Vader zit kundig verpakt in plastic die precies rondom zijn machtige hoofd passen.

Wanneer je de Moodlight uiteindelijk in je handen hebt ben je verbaasd van de kwaliteit en het materiaal; dit is echt high-quality PVC. Het hoofd / masker voelt zeer prettig aan, echter had ik in beginsel gehoopt dat hij toch net eventjes wat groter zou zijn (grote versies zijn ook verkrijgbaar). Wat meteen opvalt is dat hij wel meteen vrij kwetsbaar is voor vuiligheid en krasjes; oppassen geblazen dus met scherpe nagels en kattenharen.

Side-note: Darth Vader is in werkelijkheid wel écht zwart en niet grijzig zoals bovenstaande foto lichtelijk doet vermoedden.

Voor het plaatsen van de batterijen dien je een klepje te openen (dúh!), maar hier heb je het minuscuulste schroevendraaiertje ter wereld voor nodig en met twee linkerhanden is dat ook nog eens geen gemakkelijke opgave. Onderop vind je tevens het on / off knopje waarmee je Darth Vader zijn prachtige rode gloed geeft.

Overdag kun je niets met de moodlight zelf, pas wanneer het donker wordt kunnen de lichten aan en laat Darth Vader zijn Dark Side shinen. Echter was ik wel een beetje teleurgesteld door het minimale licht dat de Moodlight geeft. Ik snap wel meteen waarom dit product geschikt is voor 14+, wanneer je slaapkamer echt, maar dan ook echt donker is en je als bijvoorbeeld 10-jarig knaapje (of 31-jarige volwassen dame) ‘s nachts wakker wordt en je de rode gloed opeens ziet kun je behoorlijke nachtmerries krijgen. Op de foto krijgen is ook nog een behoorlijk dingetje, in dat geval oogt hij nog treuriger dan in werkelijkheid. Onderstaand beeld is dan ook puur ter illustratie bedoeld.

De rode gloed van Darth Vader komt tot leven via de ogen en mond van het masker welke die extra fijne Dark Side direct je kamer binnen laten stromen. Zij het subtiel natuurlijk, want een lekker boekje er bij lezen is niet aan te raden door het minimale licht. Deze Moodlight is een echt decoratief item en persoonlijk vind ik het hoofd dusdanig tof dat hij voor mij niet persé zijn donkere (euh… rode in dit geval) kant hoeft te laten zien.

Deze Moodlight is natuurlijk de ideale eyecatcher voor op je nachtkastje. Echter… persoonlijk ben ik van mening dat echte pareltjes tentoongesteld dienen te worden in een huiskamer danwel een game-kamer, et voila. Hij pronkt tussen mijn games en Barbapapa’s in en doet dienst als sfeerlicht op de late avond.

De Darth Vader Mood Light is gemaakt van Poly PVC, dus valt niet meteen aan diggelen wanneer hij per ongeluk wordt omgestoten door je kind of kat. Wel is het materiaal gevoelig voor kleine krasjes.

Aan milieubewustheid is ook gedacht, hoewel de Mood Light werkt op 3 AAA-batterijen ( die overigens niet zijn inbegrepen bij aankoop) is de Darth Vader Mood Light zeer energiezuinig door de ingebouwde LED-lampjes. Superhandig, want in menig Nerd-huis is er een chronisch tekort aan stopcontacten en hoef je dus niet in de weer met kabels en stopcontacten. De afmetingen zijn 14,5cm x 16cm x 17cm en is van lichtgewicht materiaal.

De Darth Vader Mood Light is hier te koop voor de prijs van €18,95.
Toch meer fan van Stormtroopers? De Mood Light is ook te koop in een Stormtrooper variant die een witte gloed geeft.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Ditverzinjeniet.nl. De website van Ditverzinjeniet.nl is gevuld met de meest originele cadeaus en gadgets voor iedere gelegenheid. Schroom niet om een kijkje op de website te nemen, maar pas op! je wordt hier behoorlijk hebberig van!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.