Ben je er klaar voor? Schrik niet hoor als je verder leest om onze iets-wat-een-tikkeltje-gekke Sam te leren kennen. Sam loopt al enige tijd rond, creatieve geest, hardwerkend en ook nog fulltime mama. Soms lijkt ze een kleine stuiterbal, maar ze is zooo lief! Sam is een manusje van alles (ze kan ook bijna alles) maar focust zich vooral op de evenementen en dat we er dames van het team heen kunnen sturen.

(Ja dat ben ik dus!)

Wie ben je?
Sam van der Venne, 29 met 5 jaar ervaring 😛 (34 dus) en woon in Zeeland.

Ga je naar school of werk je?
Ik ben redacteur voor twee websites een tech website en een gaming website, beeldredacteur van een website en daarnaast fulltime mama.

Ben je verliefd, verloofd en/of getrouwd?
Ik ben verliefd op Harry sinds wij bij elkaar zijn is hij ook wat meer gaan gamen. Hij had eerst alleen nog maar een oude Wii staan! Maar hij is wel een geek in films, comics en kan je veel over kunst, vooral moderne kunst vertellen. Ik heb twee prachtige dochters Fawn is 7 jaar en speelt erg graag Pokémon op de oude Gameboy en Mario Kart op de Nintendo Wii U. Mijn jongste dochter Zelda is net 1 jaar en is pas mee geweest naar Gamescom.

Gebruik je een alias (nickname) tijdens het gamen?
Mijn nickname is meestal Jadzia of JadziaSam. Ik ben naast gamer een enorme Science Fiction fan. Dit is voornamelijk gekomen door Star Trek Next Generation. Hoewel Deanna Troi en Beverly Crusher hele leuke vrouwelijke personages waren klinken die namen toch wat gewoontjes. Jadzia Dax (Star Trek: Deep Space Nine) vond ik daarentegen altijd super gaaf eruit zien en ze trouwde later met een Klingon, Worf voor de kenners, super vet! Sowieso is de hele verhaallijn van Jadzia wel interessant en klinkt haar naam leuk. Dus vandaar Jadzia en soms als die bezet is gebruik ik JadziaSam.

(Dit wil ik dus nog heel graag hebben ooit.)

Hoe ben je in aanraking gekomen met gamen?
Ik ben gaan gamen toen mijn vader de Nintendo Entertainment System mee naar huis bracht. Een van mijn favoriete games was Paperboy! Vroeg in de morgen stond ik dan op maakte mijn vader wakker om de NES aan te sluiten en ging ik gamen. Op een gegeven moment leerde mijn vader hoe ik de NES moest aansluiten zodat hij kon uitslapen, geef hem nu groot gelijk. Daardoor werd ook mijn interesse voor tech gewekt. Niet veel later ging ik ook PC gamen en vooral games als DOOM, Wolfenstein, Warcraft 1/2/3 en Age of Empires speelde ik nachten door.

(Old Skool DOOM op de PC.)

Wat was de eerste game die je speelde? Op welke console?
Mijn eerste game was Super Mario en Paperboy op de NES. Hoe simpel de games achteraf gezien ook waren. Ik kon me uren vermaken met deze games. Later verruilde mijn vader de NES voor de SEGA megadrive en heb ik heel veel Sonic en Quack Shot gespeeld. Er was ook een racegame die ik graag speelde maar ik weet zo niet meer welke dit precies was.

Wat is je favoriete console tot nu toe?
Ik ben toch voornamelijk PC gamer. Daar heb ik gewoon de meeste vrijheid en ik vind voornamelijk strategy games leuk om te spelen en dan ben je toch snel aangewezen op de PC. Maar daarnaast ben ik ook gek op de Xbox serie vooral door games zoals Fable en Forza Horizon. Toch heb ik het liefst mijn verzameling steeds weer compleet. Ik hoop dat ik over een tijd ook de Nintendo Switch aan mijn collectie kan toevoegen.

Welke game was je favoriet en heb je grijs gespeeld, of haal je zo nu en dan nog eens uit de kast?
Net als vele anderen heb ik een World of Warcraft verslaving gehad. Ik had een eigen guild en speelde bijna dag en nacht. Totdat ik merkte dat mijn opleiding eronder ging lijden en mijn vriendschappen ook. Toen ben ik gestopt en de afgelopen jaren durfde ik gelukkig weer voorzichtig aan te spelen. En nu kan ik de game ook makkelijk weer wegleggen. Fable is daarnaast een van mijn favoriete games en ook in Forza Horizon kan ik uren lang rond rijden.

(Lekker in Forza Horizon 3 rond rijden.)

Wat staat er op jouw games wishlist?
Uiteraard staat Wolfenstein 2: The New Colossus op mijn wishlist. Ik heb echt helemaal niet goed in shooters maar dit is toch wel een game die ik moet spelen. Middle Earth: Shadow of War staat ook op mijn lijstje als groot Tolkien fan en Middle Earth: Shadow of Mordor vond ik ook geweldig. De volgende game heb ik al een paar keer mogen spelen en is echt een aanrader voor iedereen die in een open post apocalyptische wereld wil spelen, Elex!

Als er een nieuwe game uit komt, neem je dan een dag vrij?
Nee ik ben ook fulltime mama van een meisje van 7 en een meisje van 1 dus dat gaat niet. Heel soms lukt het om ook even in de middag te gamen wanneer de oudste op school is en de jongste ligt te slapen. Maar meestal moet ik wachten tot in de avond. Ooit komt er weer een tijd dat ik meer kan gamen. Zodra mijn eigen dochters ook gewoon lekker op hun eigen kamer of gewoon gezellig in de woonkamer willen gamen samen met mama!

Verzamel je iets dat met gaming te maken heeft?
Niet zo heel specifiek maar ik ben wel echt gek op gaming gear zoals keyboards, gaming mouse, headphones en er staan ook een paar controllers op mijn wish-list. Ik heb wel een aantal special editions en een paar figurines. Ik kan een goede poster/artwork ook wel waarderen. Verder vind ik het vaak leuk om magneetjes en stickers op beurzen te verzamelen bij de verschillende game-ontwikkelaars. Maar helaas het meeste geld gaat op aan mijn kids.

Singleplayer of Multiplayer?
Hoewel ik echt verslaafd was aan World of Warcraft vind ik Singleplayer games tegenwoordig het fijnst om te spelen. Als ik dan even moet stoppen met spelen hoef ik niet tegen mijn tegenspeler(s) te zeggen dat ik even weg ben. Ik heb wel ook een tijdje samen met Heather gestreamed via Twitch. Dit vond ik wel leuk en wellicht dat ik het over een tijd weer oppak om samen met iemand via Twitch te gamen.

(Ooit ga ik ook nog zoiets gaafs bouwen!)

Speel je in een team, clan of guild?
Een van de games die ik nog wel eens samen speel is World of Tanks met een paar goede vrienden. Ik kan helaas niet meer met een guild samen spelen daarvoor heb ik een te druk schema.

Heb je vrienden leren kennen via het gamen? Zo ja, speel je nu nog met ze samen?
Ja ik heb wel een aantal vrienden via het gamen leren kennen. Het komt er vaak helaas niet meer zo van om met hen samen te gamen.

Stream je jouw games via Twitch?
Niet meer ik heb dit wel een tijdje samen met Heather gedaan. Wellicht dat ik het toch ook weer op ga pakken. We streamden destijds games zoals Resident Evil en een aantal Indie Games wat erg leuk was om te doen.

Ga je naar game-gerelateerde evenementen? Of naar LAN-party’s?
Gamescom is by far mijn favoriete Gaming Event. Het is zo groots en de mensen zijn er heel erg tof. De stad zelf is ook geweldig en er is genoeg te doen. Je vind in Köln trouwens ook het RPC event wat ook zeker de moeite waard is. In Nederland ga ik graag naar Firstlook en Elfia ook de Comic Cons vind ik erg gaaf. Wat ik leuk vind is dat de laatste jaren het publiek steeds gemengder wordt! Ik wil nog heel graag een keer naar The Party, The Reality en Dreamhack staat helemaal hoog op mijn lijst.

(Samen met mijn dochter Zelda en lieve collega Laura op Gamescom.)

Apple of Android?
Android absoluut! Apple is leuk maar best duur voor wat je krijgt. Sinds ik overstapte van Apple naar Android heb ik alleen een keer een uitstapje gemaakt naar een Windows Phone. Inmiddels heb ik al jaren een Android smartphone en dat bevalt me prima. Ik vond het in het begin alleen irritant dat er geen tegoedkaarten te koop waren voor de Play Store.

Favoriete App(s)?
Mijn favoriete apps op dit moment zijn Futurama: Worlds of Tomorrow en Pocket Mortys. Ik zit ook enorm veel op Imgur, Instagram en Facebook. Oh en Pixlr is mijn favoriete fotobewerking app, echt een aanrader!

Volg Sam via de onderstaande social media:
Facebook: JadziaSam
Instagram: jadziasam
Snapchat: jadziasam
Blog: Female-Gamers.nl

(Ja ik ben ook helemaal weg van headphones.)

Bewaren

Bewaren

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.