HET IS ZO VER!! Ik was weer in de RAI op de Amsterdam Comic Con. Op 2 & 3 september was ik hier te vinden van begin tot end! Vrijdag waren ze nog vol op bezig alles op te zetten en nu is het gewoon zo ver. Hoe was het dit jaar op de Amsterdam Comic Con? Ik wilde de spanning er in laten, maar ik ga het gewoon al iets zeggen: SMASH!! Jackie lost lot’s of CASH!!

Als je uitstapt op het station hoef je vaak niet ver te kijken om al cosplayers te zien lopen. Dit is zeer makkelijk voor de mensen die voor het eerst gaan, het is een kwestie van ze volgen naar de RAI. Of zoals ik, al gelijk een praatje maken om te horen waar ze het meeste naar uitkijken. Bij sommige mensen hoef je het natuurlijk niet echt af te vragen. Als je iemand ziet lopen met een Sons of Anarchy vest of een Baywatch shirtje kan je er wel van uit gaan wat ze gaan doen.

Ik had zelf niet heel veel plannen gemaakt op de Comic Con, al ik heb toch meer gedaan dan ik had gedacht. Zo had ik sowieso al fotoshoot tickets geregeld voor mijn favoriete acteurs namelijk: Michael Madsen en Kim Coates. Daarbij wilde ik ook graag even naar hun toe voor een praatje en een handtekening. Verder ben ik naar verschillende Q&A panels en workshops geweest, heb ik kunnen gamen, photo-ops bezocht, Back To The Future, Jurassic Park auto’s en zo ook Props van Nightmare on Elm Street bekeken, tussen de comics wezen snuffelen noem het maar op. Deze twee dagen en ik heb mij geen moment verveeld!

Dag 1 heb ik met een vriend van mij, Stephan, gedeeld die er erg naar uitkeek om zijn favoriete acteur Michael Dudikoff te ontmoeten. Ik had natuurlijk het geluk om hem al te zien bij de persconferentie de dag ervoor. Het leuke was, hij herkende mij en vertelde aan Stephan dat ik het over hem had gehad en hij blij was om hem te ontmoeten. Dit is toch te gek? Ik zag m’n buddy glunderen van plezier terwijl ze aan het praten waren! Ondertussen gingen bij mij de kriebels te keer want Michael Madsen was alleen op zaterdag aanwezig. In eerste instantie wilde ik de foto’s en handtekeningen allemaal op zondag doen zodat ik eerst even rustig alles kon ontdekken.. Met andere woorden.. Lekker uit stellen tot het niet anders kan!

Ik denk dat het een stuk of vijf peuken gekost heeft voor ik de moed had om op Michael af te stappen voor de handtekeningen. (En ja roken is slecht voor je kinders en ik ga stoppen!) Wil hij wel mijn boeken signeren? Met wat lichtelijke zweethandjes ging ik dan, ongeveer 15 minuten later liep ik met twee gesigneerde boeken en een dikke grijns op mijn gezicht weg. Ik ben nog wel onder de indruk om eerlijk te zijn, niet alleen om zijn stem maar het is echt geweldig het gezicht van zijn boeken voor je te zien. Natuurlijk ben ik fan van hem als acteur, maar zijn poëzie is waarom ik echt fan girl ben.

Vlak bij Michael zat Mishaël Lopes Cardozo oftewel een echte Viking! Mag wel getrouwd zijn maar WAUW! Mishaël is de derde Nederlander die een rolletje heeft in Game of Thrones. Ik hoop dat we meer van hem gaan zien. Ik ben in ieder geval fan van deze bad ass Dutch Viking!


‘’Sometimes shit happens, someone has to deal with it, and who you gonna call? Ghostbusters Dutch Division!’’

Naast lekker snuffelen en kwijlen tussen de merchandise, zijn wij ook nog naar de screenwriting 101 workshop geweest van Kees van Hattum. Hij is samen met zijn awesome crew bezig de grootste Nederlandse Star Wars Fan film te maken. Ik blijf hem zeker volgen!!

 
Dit was mijn eerste dag tijdens Amsterdam Comic Con, morgen deel 2!!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.