Spannend! Ik mocht naar de persconferentie op de vrijdag voor de Amsterdamse Comic Con! Zoals jullie misschien al weten kijk ik zo naar de Amsterdan Comic Con uit dat deze kans vooraf helemaal de kers op de taart is. Niemand minder dan de acteurs; John Rhys-Davies, Gimly van Lord of The Rings, Michael Dudikoff, American Ninja, waren aanwezig samen met artist Joao Lemos en cosplayer Illunaneko. Aanwezig zijn is een ding maar dan ook nog horen dat je 1 op 1 met de acteurs een interview mag doen, Holy macaroni!

Voordat wij als pers naar de persconferentie mochten werden we eerst voorgesteld aan twee cosplayers. Ik was helemaal in mijn nopjes om mijn favoriet Captain Jack Sparrow te zien! Spiderman was ook aanwezig en zag er geweldig uit, ik blijf me respect houden voor elke cosplayer. Maar de Jack Sparrows, ze hebben een speciaal plekje bij mij. Niet alleen omdat het soms mijn nickname is, *Jackie Sparrow* Ik hou gewoon van het personage. Cosplayers lopen trouwens niet alleen rond op Con’s maar worden ook bijvoorbeeld gevraagd voor verjaardags-feesten. En zoals Johnny Depp ook wel doet naar ziekenhuizen om kinderen hun helden te laten ontmoeten.

Tijdens het wachten en gezellig kletsen met de cosplayers en mede pers zagen en hoorden we de opbouw van de Amsterdam Comic Con op de achtergrond. Het duurde even voor de conferentie begon maar ik heb er van genoten. De acteurs waren heel blij weer in Nederland te zijn. Michael Dudikoff houdt van het lekkere eten en John Rhys-Davies houdt van onze eeuwenoude cultuur. Met zijn allen kijken we er erg naar vooruit de komende dagen. Deze persconferentie is te vergelijken met de Q&A pannels tijdens de (Amerikaanse) Comic Cons. Je kon vragen wat je wilde. Nou.. ja natuurlijk geen Trump vragen of in die trant. Begrijpelijk en wie wil het daar nou over hebben.


Wij van Female-Gamers willen in elk geval Joao Lemos nogmaals feliciteren dat hij papa gaat worden! Hij liet zijn toekomstige mini held/heldin met trots zien op de echoscopie foto’s.

Helaas heb ik maar heel kort gesproken met beide acteurs vanwege tijdgebrek. Bij John begon zijn manager zelfs op een gegeven moment wild met zijn armen te zwaaien omdat de tijd voorbij was. Erg jammer maar toch wil ik deze woorden van de acteurs met jullie delen. Iedereen bij de conferentie doet dit met liefde dit is echt te merken in hun woorden en daden.John Rhys-Davies;
Als we ouder worden, komt de realiteit van het leven die ons onderdrukt. Hierdoor ‘geloven’ wij volwassen niet zo snel meer in Superhelden. En als wij net zoals bijvoorbeeld als Batman willen zijn, dan worden we in onze omgevingen vaak snel beschouwd als freaks. Het bijzondere aan fan conferenties is dat al deze zo genoemde freaks zichzelf kunnen zijn en realiseren dat de wereld gevuld is door freaks die erover fantaseren om een held te zijn. Dit is een prachtige manier van het samenkomen tot elkaar. De wereld waarin wij nu leven, alles komt er veel stress en ergernis op elkaar als mensen zijnde. Het is fijn om er aan herinnerd te worden op tijden dat wij eigenlijk zo veel gemeen hebben. Cosplay, love for movies they bring us together. We hebben meer gemeen dan verschillen.

Michael Dudikoff;
Helden zijn geweldig, voor kinderen en volwassenen. Helden zijn onze verbeelding, onze fantasieën. Dit is waarom ik van Comic Cons hou. En er zijn niet alleen bekende superhelden er zijn ook eigen creaties waar wij echt van onder de indruk zijn. Voor mij is elke soort held een held en ze verdienen elk een applaus. Het is prachtig om te zien, en al helemaal als een kind op je af komt en verteld aan jou dat jij zijn held bent, American Ninja!. ‘’Nee jij bent mijn held’’ Die verbazing in de ogen van het kind als je dit zegt en de vraag krijgt? Ben ik jouw held? Echt? ‘’Ja, jij bent mijn held.’’ We hebben geluk als acteurs om dit mee te mogen maken en hier een deel van te zijn.

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.