Met zoveel games op onze planeet, hoe kan je daar ooit een top 5 favorieten van maken? Best moeilijk moet ik zeggen, het voelt bijna alsof ik een scheikundige formule moet uitvogelen. Of alsof ik als archeoloog terug in de tijd moet kijken naar de schatten van vroeger. Ik moet wel voor mijn eigen top 5 gaan en dan komt er ook bij dat games van nu en de toekomst ook een rol kunnen gaan spelen.

Het betekend dus dat deze top 5 eigenlijk een tijdelijke lijst is, het kan veranderen met in de loop van de tijd. In elke genre game heb ik wel een favoriet en elk jaar is er wel een spel waar ik helemaal gek op ben. Ik maak het echt niet makkelijker voor mijzelf hé? Weet je.. wat nou moeilijk doen! Soms moet je niet te veel nadenken, dan komen er te veel keuzes, te veel chaos. “Don’t think. It complicates things. Just feel, and if it feels like home, then follow its path. – R.M. Drake”. De eerste games waar ik aan denk die een glimlach op mijn gezicht toveren komen in mijn lijst. Oud of nieuw, voor jou misschien een slechte game, voor mij een favoriet!

5) Carmageddon
Als eerste begin ik met een racespel uit 1997, al was het geen noodzaak om als eerste de finish te halen. In dit spel kan je ook je tegenstanders slopen tot je als laatste overblijft en dus wint. Weet je al welke ik bedoel? Carmageddon. Gelijk een glimlach op mijn gezicht. Tot de dag van vandaag staat dit spel altijd op elke computer die ik heb, en zelfs op mijn tablet. Ik bezit de complete collectie van deze game reeks waar ik heel trots op ben. Voor mij verdiend dit spel echt een plek in mijn lijst. Dit spel is zo fijn om even te spelen als ik narrig ben of gewoon even wil slopen! Alles en iedereen even omver rijden, mensen en dieren. Ik kan me nog herinneren dat dit spel in sommige landen verboden was en in plaats van mensen er zombies kwamen met groen bloed.

4) Pokémon
Om nostalgische redenen, mijn eerst gekochte spel en tot op de dag van vandaag bestaat het fenomeen nog! Er was zelfs weer een hype in 2016 dat dit spel op de smartphone verscheen. Niet lang geleden vroeg een neefje van mij of ik Pokemon kende? Zijn favoriete Pokémon is Mudkip en die van mij Charizard. Puur omdat ik me kan identificeren in die eigenwijze draak. Alle games die tot nu zijn uitgebracht voor de handhelds bezit ik ook. Niet dat ik ze allemaal heb gespeeld maar gotta have them all! Ik bedoel hier niet de dungeons games of andere mee. Al heb ik wel de Pokémon Pinball. Deze werd ook door de familie gespeeld tijdens de w.c. bezoekjes. Dit was voor de gsm meenemen tijd beste mensen.

3) World of Warcraft
Samen met mijn beste vriend kwam ik in de wereld van World of Warcraft. Ik had niet gedacht dat ik deze in mijn lijst zou zetten maar ik heb er meerdere redenen voor. Ten eerste was dit mijn eerste Massive Multi Online (MMO) spel en mijn eerste Role Playing Game (RPG). Van ‘s middags tot vroeg in de ochtend, we speelden urenlang. Wie heeft er slaap nodig! Ik heb veel leuke mensen leren kennen in deze tijd dat ik online speelde waar ik nog bevriend mee ben en nu op andere consoles mee speel. Momenteel speel ik het niet, maar ik blijf het leuk vinden. Of ik nu dagen achter elkaar speel of een paar maanden niet, ik ga graag terug en dat zorgt ervoor dat World of Warcraft in mijn lijst komt te staan.

2) Tomb Raider
Al speelde ik de game eerst niet zelf en heb ik er een soort van jeugd trauma aan over gehouden. (Lees mijn artikel Memories met een schrikmoment). Ik blijf na al die jaren van deze game-reeks houden. De evolutie van 1996 tot 2015 is gewoon prachtig. Power Woman Lara Croft was van jongs af aan mijn voorbeeld. De films zijn ook leuk hoor, maar ik houd meer van de games. Hier begon ook mijn verzamelobsessie voor comics nadat mijn moeder een Lara Croft Tomb Raider comic voor mij had gekocht. Het is jammer dat er een gat is tussen de games, op een gegeven moment heeft de franchise zelfs op de rand van een ondergang gezeten. Ik was en ben nog steeds onder de indruk van het spel, de actie, puzzels en, tegenwoordig, van de graphics. Toen ik Tomb Raider in 2013 zag viel mijn mond open van verbazing. She’s back!

1) Horizon Zero Dawn
Als laatste in mijn lijst (last but not least) heb ik gekozen voor een spel uit 2017. Horizon Zero Dawn. Als jager in een post-apocalyptische wereld waar mensen worden beheerst door gemechaniseerde wezens, speel je als Aloy. Een wees die opgroeide in de wildernis, wil weten waar ze vandaan komt en wat er met deze wereld aan de hand is. Om te overleven heeft Aloy onderdelen nodig van de robot wezens en dit doet ze door voornamelijk haar pijl en boog te gebruiken. Ik heb mij nog geen moment verveeld in dit spel en kan niet wachten op de DLC Frozen Wilds. Het verhaal, de actie, de gameplay alles is awesome. Voor mij is dit spel tot nu toe de topper van 2017. En dat van onze eigen bodem, zo trots op Guerrilla Games. Het was een grote stap en ze hebben zich bewezen!

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.