Je dag zit vol met duizenden seconden, die lang niet allemaal even goed besteed zijn. Een groot deel slaap je, en er zijn ook vele seconden die worden ‘verdaan’ met tv kijken. In Tic-Toc Tower ga je je tijd leren waarderne, want daarin krijg je maar tien seconden om een level door te komen.

Nu zijn dat uiteraard geen lange levels zoals in Mario of Skylanders, maar miniscule kamertjes waarin je zo snel mogelijk van het ene deurtje naar het andere moet rennen. Niet zonder slag of stoot, want je komt in Tic-Toc Tower allerlei obstakels tegen die je ervan weerhouden zo snel mogelijk bij dat deurtje te komen. En, als je een verzamelaar bent, dan kan ook je eigen persoonlijkheid je tegenhouden; er liggen namelijk op onhandige plekjes in het level klokjes om meer seconden te krijgen. Je kunt Tic-Toc Tower alleen spelen, maar het is nog veel leuker met meerdere mensen, waarbij je een wedstrijdje doet wie het eerste is.

Dat is al heel erg grappig, maar wat ik het meest aan de game waardeer is hoe hij wisselt in gameplayelementjes. Zo worden sommige levels ineens zwart-wit, of is het licht uit. Ook heeft de ontwikkelaar hele grappige manieren gevonden om obstakels in te maken, zoals op het plaatje hieronder. Het is wel weer typisch indie; heel erg pixelig, en om eerlijk te zijn is het niet direct een game die ik snel zou oppakken omdat hij soms erg grauw is op screenshots, maar hij is zo leuk en voelt door de korte levels ook niet als een enorm epos waarin je je moet storten. Maar, laat je niet voor de gek houden, voor je het weet ben je ook aan deze game uur na uur kwijt.

IMG_TicTocTower_2

Het heeft even geduurd voordat we meer over Tic-Toc Tower schreven, omdat de game eerst in ‘Early Access’ zat. Dit is iets dat diverse games op Steam doen, en het betekent dat je direct toegang hebt tot een game die op dat moment in ontwikkeling is. Dat betekent natuurlijk dat hij niet af is, en dat er wat foutjes in kunnen zitten. Aan jou als lid van de community om die glad te strijken. Niet direct natuurlijk, je mag niet aan de code van de game gaan sleutelen, maar je dient aan te geven wanneer je tegen aan fout aanloopt.

Heel fijn natuurlijk, om zo samen te werken aan een game die straks dan hopelijk voor iedereen tof is. Het lijkt mij alleen heel moelijk om te bepalen wanneer de game dan uit Early Access mag komen. Wanneer is een kunstwerk af? Voor de mannen van Sneaky Mammoth (briljante naam) was dat schijnbaar deze week, want eergisteren is de officiele gamerelease op Steam geweest. Tot nu toe blijft het nog even bij de PC, maar wie weet of deze akelig verslavende game nog goed gaat verkopen en de overstap naar de consoles kan maken..

IMG_TicTocTower_1

Ook wij gaan hem hier bij Female-Gamers nader onder de loep nemen, en dat ga ik na mijn succesvolle speelsessie begin dit jaar met een glimlach op mijn gezicht doen. Ik moet alleen eerst even de was doen, de afwasmachine leeghalen en mijn katten vast eten geven voor tenminste drie dagen; ik was op Dutch Comic Con namelijk instahooked. Of ik dat nog steeds ben als ik de game zelf heb, daar ben ik heel benieuwd naar. Ook nieuwsgierig? Check dan begin volgende week Female-Gamers, want dan komt de recensie online.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.