Nanos is een bijzondere brick-breaking game van Nederlandse oorsprong. De ontwikkelaars, Excamedia, zijn namelijk Nederlands! Excamedia is opgericht in 2013 en is dus nog een hartstikke jong bedrijf, ze zijn heel erg gedreven in het helpen van nieuwe game-ontwikkelaars en het luisteren naar hun spelers feedback.

De gameplay is erg klassiek en kennen we van onder andere Arkanoid en Breakout. Dit soort gameplay verveelt dan ook eigenlijk nooit. Nanos heeft er echter nog een schepje bovenop gedaan door de moeilijkheid erg te verhogen en leuke nieuwe elementen toe te voegen aan de gameplay. Zo zit er een raster om de stenen heen die de bal van de ene node naar de volgende kan sturen zodat de bal ineens op een andere plek verder gaat. Er zijn daarnaast uiteraard ook power-ups die je balkje groter maakt of magnetisch waardoor je gemakkelijker de bal kan sturen in de richting die jij wilt.

img_nanos_2

Erg bijzonder aan het spel is dat het een multiplayer modus heeft waarbij je een ultieme chaos aan ballen kan beleven. Het is de bedoeling dat jij je vrienden uitdaagt en het ze flink moeilijk gaat maken door zelf zo veel mogelijk punten te halen. Het spel bied daarnaast de mogelijkheid voor meerdere speler accounts waardoor je ook met familie op dezelfde pc elkaars highscore kan verslaan.

img_nanos_3

Eén van de moeilijkheden aan een level is onder andere de achtergrond die achter de stenen zit. Deze achtergronden bewegen, flitsen soms met licht en leiden je op deze manier af van de bal waardoor je er nog wel eens eentje kwijt raakt. Omdat de bal zelf ook licht is valt deze daarom soms weg tegen de achtergrond. Als je het mij vraagt is dit gewoon een leuke feature om de uitdaging in de levels te houden. De gameplay zal natuurlijk niet veranderen van het stenen-kapotmakende balletje wat je rond moet stuiteren, maar Excamedia heeft erg zijn best gedaan om dit klassieke spel in een uitdagend nieuw jasje te steken.

img_nanos_1

Nanos is op het moment nog in de vroegtijdige toegang van Steam. Dit betekend dat het spel nog niet af is en dat het daardoor voor een flinke lagere prijs te koop is. Op deze manier help je de ontwikkelaars in een vroeg stadium met jouw investering, commentaar en feedback. Jij krijgt daarentegen een game die nog iedere keer nieuwe content krijg en waarbij jij betrokken kunt zijn bij de ontwikkeling.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.