Zoo Tycoon is een review die we al een tijdje binnen hadden, maar we besloten hem lekker te bewaren tot Dierendag. Dat is vandaag, dus check hier onze review van Zoo Tycoon op Xbox One.

Ik heb eerder dit jaar Zoo Tycoon al op Xbox 360 gereviewed, maar nu is het tijd voor zijn grote broer Xbox One. Nu zijn we op Female-Gamers over het algemeen nooit heel erg bezig met het reviewen van games op diverse platformen, maar voor Zoo Tycoon moet je simpelweg een uitzondering maken.

Dat heeft eigenlijk twee redenen: enerzijds sponsort Microsoft met speciale challenges op Xbox One’s Zoo Tycoon dierenprojecten in de echte wereld. Zo moesten we bijvoorbeeld een tijdje geleden zorgen dat we in de game iets ondernamen met een specifiek soort neushoorns, en als er een x aantal neushoorns succesvol bleken, dan doneert Microsoft geld aan een echt neushoornproject in Afrika.

IMG_Zootycoon3

Geweldig natuurlijk, en een mooie manier om iets plezierigs als gamen te linken aan goede doelen. Helemaal in een game voor dierenliefhebbers, want laten we eerlijk zijn: echt grote, goede games die over dieren gaan, zien we maar weinig. Zelf heb ik deze week nog schapen geslacht in Flockers en vorig jaar doken we nog in de walvisvaart in Assassin’s Creed.

Meestal komen dieren er niet zo goed vanaf in games, maar dat is in Zoo Tycoon gelukkig wel anders. Tenminste, dat hangt er natuurlijk vanaf hoe je voor je dieren zorgt. De tweede reden waarom de Xbox One-versie beter is dan de Xbox 360-variant, is dat er een veel grotere keuze is aan dieren. Heel belangrijk, omdat de game verder niet heel veel vrijheid geeft en ja, als je van dieren houdt, dan wil je zoveel mogelijk verschillende soorten in actie zien.

Eigenlijk er dan ook nog een derde reden en die is het meest voor de hand liggend: op Xbox One zijn de graphics zoveel beter. Dit is echt een game die het van zijn uiterlijk moet hebben, dus mocht je in een gekke bui zijn deze Dierendag en de game willen kopen: doe dat alsjeblieft op Xbox One. Ik hoop wel dat je kinderen hebt, want Zoo Tycoon is toch vooral een kindergame.

IMG_Zootycoon2

Zoals gezegd, de keuzevrijheid is beperkt in vergelijking met eerdere delen op de PC. Je hebt wel diverse modi om te kiezen: eentje waarin je opdrachten krijgt, eentje waarin je oneindig veel geld hebt en eentje waarin je specifieke dierentuinen tot een bepaald niveau moet brengen. Het is leuk om die opdrachten uit te voeren en zo alle dierentuinen over de hele wereld te veroveren.

Verder kan ik eigenlijk alleen maar terugverwijzen naar mijn review van de Xbox 360-versie. Er is namelijk niet veel anders behalve het bovengenoemde. Ontwikkelaar Frontier Developments heeft er Tamagotchi-achtige invloeden in gestopt, waardoor je niet alleen als een soort god vanaf boven je dierentuin aanstuurt, maar je daarnaast moet je je dieren voeden en hun verblijven schoonhouden.

Dat kan wat repetitief zijn. De game heeft alleen verblijven in small-medium-large waardoor je ook niet echt de verblijven kunt maken zoals je dat zelf wilt. Het is allemaal voorgeprepareerd, dus de nadruk ligt veel meer op andere dingen en dat zul je als doorgewinterde Zoo Tycoon-speler niet gewend zijn.

IMG_Zootycoon1

Wat wel zo is, is dat deze game daardoor heel geschikt is voor kinderen. Zij hebben die eerdere Zoo Tycoon-ervaring niet en ze zullen heel erg worden aangetrokken tot de schoonheid van deze game. Een appel aan een giraf geven is al levensecht door de realistisch uitziende giraffen, maar helemaal omdat Kinect er ook bij komt kijken waardoor je ook echt je hand beweegt alsof je een appel pakt en geeft.

Niet dat alleen kinderen dit tof vinden, want er zit ook best wat uitdaging in voor volwassenen. Als je de missende customisation-opties even achter je laat, dan kun je vijftien uur aan campaign uit de game halen op Xbox One. Een hele fijne Dierendag nog, vergeet niet wat lekkers voor je huisdieren te halen en wellicht een toffe game voor jezelf.

IMG_Zootycoon4Laura’s Score:

Gameplay: 7/10
Fun: 8/10
Levensduur: 7/10
Graphics: 9,5/10
Originaliteit: 7/10
Totaalscore volgens reviewer: 7,6

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.