Feeën, trollen, toverdingen, vogels praten, vissen zingen. Geloof me dan misschien kan jij ons dan ook zien. Een weekend vol magie in Elfia Arcen.

In het weekend van 20 en 21 september kon je alle magische dingen zien waar David de Kabouter ons ooit al over vertelde. In de kasteeltuinen van Arcen liep het vol met heksen, tovenaars, feeën, trollen, sprookjesfiguren en ook gewone dreuzels. Er hing heel veel magie in de lucht want alle wezens gingen harmonieus met elkaar om en er werd gelachen, gezongen en gedanst!

art_Elfia_2014_liggend_009
art_Elfia_2014_liggend_008
Samen met mijn Prinses Fawn en twee vriendinnen ging ik zaterdagochtend naar Elfia in Arcen. Fawn vond het wel een beetje spannend want er zouden echte heksen en trollen zijn! We stelden haar gerust dat er tijdens Elfia alle wezens heel lief zijn. Bovendien had ze zelf ook een toverstaf bij zich waarmee ze alle wezens aardig kon toveren. Hoe dichter we bij het kasteel kwamen hoe meer magische wezens we zagen en zelfs een aantal hoge heren en dames in prachtige gewaden waren onderweg naar het feest.

art_Elfia_2014_liggend_012

art_Elfia_2014_liggend_003
Via de brug kwamen we op de binnenplaats van het kasteel waar we onthaald werden door vrolijke portieren in rood met gele vesten. De banierkleuren van Elfia. Als je het hele weekend naar Elfia wilde gaan kreeg je een vrolijk polsbandje met een heus Elfia paspoort! Ondanks de regenachtige voorspellingen scheen het zonnetje prachtig tussen de bomen door. Via de kasteelkas, met heerlijke soeppompoenen in manden, kwamen we in de kasteeltuinen. De kasteeltuinen van Arcen zijn opgedeeld in verschillende gedeeltes. Zo is er lommerrijk waar dus voldoende schaduw is en vind je prachtige watervallen in de verschillende tuinen van het kasteel. De omgeving en locatie leende zich dus uitstekend voor een feest vol magische wezens.

art_Elfia_2014_staand_001

art_Elfia_2014_staand_005

Op verschillende gedeeltes stonden marktkraampjes waar dreuzels, heksen, tovenaars, geisha’s en andere magische wezens hun koopwaar hadden uitgestald. Naast smeersels voor je wratten kon je er ook prachtige kleding, toverachtige beelden, geheimzinnige drankjes, boeken vol fantasie en nog veel meer kopen. Voor iedereen was er wel iets te vinden, ook wij gingen tevreden naar huis met een tasje vol spullen die in de gewone dreuzel wereld niet altijd te vinden zijn.

art_Elfia_2014_liggend_015

art_Elfia_2014_liggend_017

Na zo’n speurtocht in de kraampjes krijg je best een knorrig maagje. Dus op naar een van de gezellige paviljoenen gevuld met verschillende eettentjes en een podium waar een band muziek aan het maken is. Voor de vleesetende wezens waren er reuze vleesspiezen, hamburgers en spek te vinden. Ben je niet zo van het vlees dan kon je er heerlijke biologische rijst met falafel halen, pannenkoeken of wat dacht je van een heerlijke gesuikerde appel?! Uiteraard waren er ook verschillende open lucht tavernen waar je heerlijke mede kon halen in echte kruiken. Na een heerlijke maaltijd en wat gedanst te hebben gingen we snel verder er was namelijk nog veel meer te zien.

art_Elfia_2014_liggend_007

art_Elfia_2014_liggend_006
Er waren heel veel workshops te volgen zoals een eigen droomvanger maken of tover glitterkettingen, maar er waren ook vriendschappelijke riddergevechten te bewonderen. Er vlogen, onschadelijke, pijlen in het rond en een ontzettend schattig paardje liet zien wat voor trucjes hij had geleerd van zijn baasje. De verschillende magische wezens streden om wie er nu het mooist eruit zag. Er zaten hele griezelige wezens tussen met grote gele tanden maar ook lieftallig kleine elfjes en zachte knuffelwolven. Naast gewoon rondlopen deden een aantal wezens ook mee aan een echte verkiezing en liepen ze een voor een op een podium en vertoonde ze hun magische kunsten. Wij vonden het lastig kiezen en ze eigenlijk allemaal erg mooi!

art_Elfia_2014_liggend_005


art_Elfia_2014_liggend_016

Vol bewondering heeft Fawn haar ogen uitgekeken naar de magische wezens. Ze durfde zelfs de wolf een high five te geven. Maar dat ook Rapunzel er was met haar kameleon Pascal vond ze helemaal geweldig! Helaas werd het tijd om weer naar huis te gaan het liefst hadden we nog uren rondgehangen bij een van de taveernes of in een van de tentjes geslapen. Maar ons eigen tovenaar en diertjes waren in ons eigen magisch huisje aan het wachten. Dus namen we afscheid van de magische wereld met als belofte dat we volgend jaar weer terug zouden komen en dan voor een heel weekend.

Hieronder nog een aantal foto’s die we gemaakt hebben.

art_Elfia_2014_staand_009

art_Elfia_2014_staand_010

art_Elfia_2014_staand_004

art_Elfia_2014_staand_007

art_Elfia_2014_staand_003

art_Elfia_2014_staand_002

art_Elfia_2014_liggend_004

art_Elfia_2014_liggend_014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.