Elfia is een terugkerend evenement waar ik en mijn andere collega’s ieder jaar weer naar uit kijk. Dit jaar heeft Elfia in Haarzuilens een SciFi tintje, je kunt me niet blijer maken, Time & Space. Rondom dit thema is er een geweldige wedstrijd georganiseerd en ook hele interessante gasten zoals Astronaut André Kuipers. Lees hieronder snel meer!

Droom je net als ik er ook regelmatig over hoe de wereld eruit zou zien over tientallen jaren? Over een alternatieve wereld waar je in een super cool ruimtepak door het universum heen glijdt? Ben je daarnaast ook nog eens creatief en handig? Dan moet je echt mee doen met de wedstrijd van Elfia. Hierin ontwerp je namelijk het ruimtepak van de 26e eeuw. Dat is dus met een tijdmachine 500 jaar de toekomst in duiken. Hoe zien we eruit? Welk materiaal gebruiken we voor onze kleding en welke kleuren zijn helemaal hip en happening? Moeten we wel of geen maskers dragen? Kortom er zijn een heleboel factoren waar jij je fantasie de vrije loop in kan laten gaan. Het ontwerp mag je maken in 2D, dus lekker op papier of digitaal. Wil je geen 500 jaar wachten en ben je super handig dan kun je het ontwerp ook 3d maken in de vorm van een echt kostuum. Jouw ontwerp kun je tot en met 31 maart 2016 insturen en de jury zal deze dan beoordelen. Een aantal inzenders krijgen vervolgens een uitnodiging om aanwezig te zijn tijdens Elfia op 24 april. André Kuipers de voorzitter van de jury zal dan de winnaar bekend maken. Meer informatie over de prijzen en deelname vind je via deze link.

André Kuipers zal niet alleen voorzitter zijn van de jury maar ook zelf als spreker aanwezig zijn op Elfia. Hij zal lezingen geven over oogstvoorspellingen met satellieten, over zonnesensoren, mijnbouw op de maan maar ook over de mogelijkheden van Alien Life! Zoals Mulder regelmatig heeft gezegd I want to believe

Hou je eigenlijk helemaal niet zo van SciFi wees niet ongerust er zijn ook voldoende niet SciFi gerelateerde activiteiten. Zo is de Bloemenfee er en doet ze ook dit jaar haar bloemen readingen. Je kiest een bloem uit haar mand en aan de hand daarvan verteld ze je waar je kracht ligt en je uitdagingen. Voor de dierenliefhebbers zijn er ook verschillende roofvogels te bewonderen. Om je boeken te signeren zijn onder andere de auteurs Adrian Stone, Richard Schwartz, Tisa Pescar en Uschi Zietsch aanwezig. Maar nog even voor de SciFi fans, Claudia Christian die de rol van Susan Ivanova vertegenwoordigde in Babylon 5 is ook aanwezig.

Elfia Haarzuilens Time & Space vind plaats op Kasteel de Haar van 23 tot 24 april. Tickets voor dit event kun je via deze link bestellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.