Met nog een week te gaan is de herfstvakantie dus in aantocht, maar wat kun je doen? We zetten een aantal to-do tips voor je op een rij! In noord en midden Nederland start de herfstvakantie op 15 oktober (week 42), terwijl het zuiden nog tot 22 oktober (week 43) moet wachten.

Game-collectie van PC King Anne Bras
Op zondag 16 oktober presenteert Anne Bras samen met Games en Computers in Zwolle de officiële opening van de expositie van mogelijk ’s werelds grootste collectie boxed PC games. Anne Bras (the PC-King) is 10 jaar geleden begonnen met het verzamelen van deze PC spellen en heeft hiervan onderhand de grootste verzameling van Nederland.
Waar: Zwolle
Entree: € 12,00
Meer info: facebook.com/dutchpcking

LEGOWorld
Van 18-24 oktober is Legoworld in de Jaarbeurs in Utrecht en brengt jong en oud tezamen. Gigantische bouwwerken of zelf een bouwwerk maken, het kan allemaal. Een nieuwe set bij elkaar shoppen is ook mogelijk. Ontmoet je favoriete LEGO figuren en kijk je ogen uit in deze gekleurde wereld! De prijs in entree kaartjes verschilt nogal en er is maar een beperkt aantal bezoekers dat op een dag naar binnen mag. Om zeker te weten dat je naar binnen wilt kunnen, bestel dan je kaarten online, waar ze ook iets voordeliger zijn.
Waar: Utrecht
Entree: €19,50 (online) €25,00 (bij de deur)
Meer info: Legoworld.nl

Bonami Spelcomputer Museum
Van dinsdag t/m zondag, van 10:00 – 17:00 uur, is dus bijna elke dag het Bonami spelcomputer museum geopend. Je vindt diverse oude pareltjes waar men in de vorige eeuw nog mee speelden. Nu is er ook de Oculus Rift waar je kennis mee kunt maken. Maar zijn er meerdere consoles en games van ‘vroeger’ die je kunt spelen.
Waar: Zwolle
Entree: €12,00
Meer info: spelcomputermuseum.nl

Space Expo!
Je hebt het vast al wel eens gehoord, André Kuipers die in de ruimte is geweest. Om terug te keren naar de aarde hebben de astronauten gebruik gemaakt van de Soyuz capsule en deze kan je dus bewonderen in de Space Expo. Onlangs hoorde ik tijdens een radio interview dat deze capsule zo klein is dat je best opgepropt moet zitten. Wellicht kan je zelf een kijkje nemen en meerdere dingen bewonderen tijdens een uitje naar de Space Expo.
Waar: Noordwijk
Entree: €12,00 (vanaf 13 jaar)
Meer info:

Heb jij nog een leuke tip? Laat het in de reacties weten en we gaan hem er zo snel mogelijk bij plaatsen.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.