Het weekend van 24 en 25 november stond het Jaarbeurs in Utrecht weer in het teken van de Heroes Dutch Comic Con. Een evenement vol met bekende acteurs, spannende gametoernooien, struinen naar merchandise en spotten naar mooie cosplays. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Mooi! Lees hier het verslag van mijn  zondagse bezoek aan de Heroes Dutch Comic Con.

Ieder jaar wordt dit evenement populairder. Zo erg zelfs dat de zaterdag helemaal uitverkocht was. Je kon geen kaarten meer online of aan de deur kopen. Ik had aan verschillende mensen en exposanten gevraagd op zondag of er verschil was beide dagen. Ja, die waren er ook. Zaterdag kon je haast nergens normaal lopen, rustig kijken of de cosplayers bewonderen. Zondag was daarentegen rustiger. Nog wel druk, maar een stuk aangenamer.


Bij aankomst werd mijn toegangsbewijs gescand en kreeg netjes een polsbandje om. Elke dag heeft een ander kleur bandje, zodat het personeel kan herkennen welk dag (of weekend) jij het evenement bezoekt. De organisatie is top geregeld! In vier hallen van het Jaarbeurs kon je jezelf vermaken.

De eerste hal de ‘Gaming Area’ bestond voornamelijk uit (hoe kan het ook anders) games spelen. Tevens werden hier ook toernooien gehouden waar je aan mee kon doen als je van tevoren ingeschreven had. Je kon onder andere meedoen aan Tekken 7, Dragonball FighterZ en Fortnite. Wat zeker leuk was, was dat er in deze hal ook van die ouderwetse arcadekasten stonden. En die werd volop gebruikt door jong en oud. Op de main stage werd er ‘s middags Mario Kart 8 races gehouden waarbij vier spelers uit het publiek tegen elkaar konden racen. Ik heb geprobeerd om geselecteerd te worden maar tevergeefs.

In de ‘Experiene Hal’ kon je de aanwezige sterren ontmoeten en op de foto gaan. Zo was Lana Parrilla (Once Upon A Time), Jerome Flynn (Game of Thrones) en Gaten Matarazzo (Stranger Things) aanwezig op de Heroes Dutch Comic Con. Tevens had de organisatie een programma opgesteld waar en hoe laat de Q&A panel met de bekende gepland stond. Hartstikke leuk om dat bij te wonen. Zo heb ik de Q&A van Charles Martinet (stemacteur van Mario en nog vele andere Nintendo-personages) bijgewoond. Super gaaf! Daarnaast kon je ook comic artists en de bekende boekenschrijver Paul van Loon ontmoeten.

Natuurlijk moeten er ook exposanten aanwezig zijn, waarbij je gave of meest gewilde aankopen wil doen. Dit kon allemaal in de ‘Dealer Hal’ en ‘Entertainment Hal’. Tevens werden er workshops gehouden in de Entertainment Hal. Zo kon je zien hoe iemand live een tekening maakte of kon je meedoen aan Sakura Kai, een soort van zwaardvechten.


Waar ik me het meeste tijd gespendeerd heb is in de Dealer Hal. Hier stonden meer dan 150 exposanten, bekenden en onbekenden die hun werk wilden verkopen. Van bordspellen tot schilderen en van kunstwerken tot cosplay-artikelen. Ik kon mijn geluk niet op. Er was zoveel keus, dat ik haast geen keuze kon maken wat wel of niet wilde meenemen naar huis. Het is uiteindelijk goed gekomen, want ik ben niet met lege handen naar huis gegaan. Haha!

Wat ik heel goed van de organisatie is dat ze ruimte bieden aan kleine, onbekende artists om hun gemaakte producten te verkopen. Denk hierbij aan tekeningen, schilderen, buttons enzovoorts. Dingen die zij hebben getekend. Zeker de moeite waard om hier eens te gaan kijken.

Waar ik me voornamelijk op verheugde was de hoeveelheid mensen die zich hebben verkleed (cosplay) als een bekende stripfiguur, anime, of filmpersonage. Men vertelde tegen mij dat ze op de zaterdag veel cosplayers hadden gezien die veel uitbundiger waren. Maar ik vond zondag ook een goede dag waar ik bijzondere en prachtige creaties heb gezien. Zo kwam ik een stel tegen die gekleed waren als Jessie en James van Team Rocket, Harley Quinn, de o zo grappige Deadpool, Newt Scamander van Fantastic Beasts, personages uit Overwatch en de animeserie My Hero Academia… Moet ik nog even doorgaan? Te veel om ze allemaal op te noemen. Zo kwam ik ook een cosplayer tegen die volledig gekleed was als Skull Kid uit de game Legend of Zelda: Majora’s Mask.

Was ik verkleed? Nee. Wilde ik dat? Eigenlijk wel, nu ik dat allemaal gezien hebt. Daar kwam ik aan met mijn simpele Harry Potter-trui met daarbij een zwarte broek aan op het evenement. Voor de volgende keer, en dat is op 23 en 24 maart 2019, wil ik zeker iets meer gaan doen. Maar wat precies? Gelukkig heb ik nog 3 maanden de tijd om erover na te denken.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.