WHAT?! Al meer dan 1000 games op de Nintendo Switch?! Ik werd wakker en dit bericht staarde mij op mijn tijdlijn aan. In de ruime 1,5 jaar na de lancering van de Switch telt de console dus al gewoon meer dan 1000 spellen.

In maart 2017 was het zover: Nintendo kwam met een nieuwe console. Sindsdien is de Nintendo Switch uitgegroeid tot een populaire console die al in menig huishouden zijn intrede heeft gedaan. Ter ere van deze mijlpaal bracht Nintendo een samenvattende video uit waarbij alle hits van de Switch naar voren komen.

De absolute top moge bekend zijn en komt dan ook aan bod: van het nog te verschijnen Super Smash Ultimate naar Pokémon Let’s Go! (beide versies), Splatoon 2, Diablo III, Fortnite, Fifa19, Super Mario Party, Dark Souls Remastered, Nintendo Labo, Go Vacation, Mario Kart 8 Deluxe en natuurlijk Nintendo Switch Online.

Er is uiteraard een Top 3 met wat er van die 1000+ games nu het beste heeft verkocht en de uitkomst zal niet heel veel mensen verrassen:

1. Pokémon Let’s Go! Eevee en Pokémon Let’s Go! Pikachu
2. Zelda Breath of the Wild
3. Super Mario Odyssey

Dit zijn natuurlijk de absolute toppers die daarbij breed uitgemeten zijn in de media. Echter zijn er nog een hele berg Indie-games die ook zeker het spelen waard, maar minder bekend zijn. Scroll dus vooral eens door de Nintendo E-store en er gaat een wonderlijke wereld voor je open aan hoeveel materiaal er eigenlijk beschikbaar is.

Het moge duidelijk zijn dat Nintendo met de Nintendo Switch een schot in de roos heeft uitgebracht, dit in tegenstelling tot zijn voorganger de Wii U, die ik overigens persoonlijk ook compleet links heb laten liggen. De komende jaren komen er ongetwijfeld nog vele games bij en ik verwacht eind 2019 dan ook al dat het aantal games richting de 2500 zal gaan, mede doordat er bij lancering van de console een beperkt aanbod was.
Ik hoop dan ook van harte dat we nog lang van de Nintendo Switch kunnen genieten en we niet over twee a drie jaar alweer met een nieuwe console te maken krijgen. Oproep van mij aan Nintendo: ‘Nintendo melk die Nintendo Switch alsjeblieft helemaal uit!’ 🙂

Welke games heb jij al van je Nintendo Switch bucket-list af kunnen strepen en welke zijn je favorieten?
Personal favorite: Super Mario Odyssey; eindelijk was daar in 2017 een compleet nieuwe verhaallijn van onze game-held.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.