Games vs. Muziek. Een goede combi, immers zijn er heel wat componisten, orkesten, artiesten achter de schermen aan het werk om jouw games van muziek te voorzien. Over het algemeen gaat het hier over achtergrondmuziek, maar juist die achtergrondmuziek vormt een essentieel onderdeel van de hele game.

Thuis dromen wij momenteel van de soundtrack van Red Dead Redemption 2. Heerlijke muziek met daarin zo nu de nodige Country-invloeden. Soundtracks worden steeds meer gewaardeerd en winnen dus ook steeds meer terrein.

Nu is daar dus ineens een Soundtrack van Mario + Rabbids: Kingdom Battle. Eerlijk: ik heb flink wat uren in deze game geïnvesteerd zo nu en dan tot frustratie aan toe. Enkele weken lang was ik verslaafd aan dit spel. Echter van een soundtrack bij deze kan in mij weinig herinneren (de hysterie uiteraard wel), terwijl muziek voor mij juist zo’n essentieel onderdeel vormt in zowel film als game.

De vinyl-versie van Mario + Rabbids Kingdom Battle kost een flinke duit, en dan doel ik echt op een niet te misselijke consumentenprijs van zo tussen de €50,- en €65,-. Echter je krijgt daar wel heel wat voor terug, namelijk: het belangrijkste de soundtrack van de game gecomponeerd door Grant Kirkhope (ook bekend van o.a. Donkey Kong 64 en Viva Pinata). Daar blijft het niet bij, want het dubbele (2 dus)! vinyl is geperst op doorzichtig vinyl (wow!), in een prachtige gatefold sleeve waar op de voorkant een echte Fuzzy Moustache de aandacht trekt. En…. je kunt je eigen poppenkast maken!

Niet geheel onbelangrijk: een digitale download code is ook aanwezig om de muzikale meesterwerken ook onderweg te kunnen beluisteren. Aan kwaliteit en afwerking geen gebrek, bij Ubisoft hebben ze een heel eigen draai gegeven aan een Lang speel Plaat (LP) op de markt brengen. Echter betaal je hier wel flink voor.

Persoonlijk zou ik deze soundtrack niet heel vaak op mijn platenspeler leggen, maar een leuk hebbedingetje is het zeker! Een roep naar meer game-soundtracks moedig ik van harte aan.

Side-note: tijdens het schrijven van dit artikel heb ik uiteraard de soundtrack er bij gepakt en ja hoor, een feest van herkenning: een uitermate vrolijke soundtrack.

© Nintendoeverything.com / Iam8bit.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.