Ben je gek op verkleden en het maken van je eigen kostuum, hou je ervan om eens als je favoriete personage rond te lopen of kom je gewoon langs voor al het spektakel: de Elf Fantasy Fair verbaast mij ieder jaar weer opnieuw!

img_eff_2015_arcen_6

img_eff_2015_arcen_9

Het zijn niet alleen de georganiseerde evenementen die mij ieder jaar verbazen, ook de bezoekers trekken (letterlijk) alles uit de kast om er zo spectaculair mogelijk bij te lopen. De mooiste creaties komen langs: van prachtige jurken van Belle en het beest tot bijzondere schmink-kunstenaars die de beste sciencefiction films nog kunnen overstijgen met hun omgetoverde gezichten.

img_eff_2015_arcen_5

img_eff_2015_arcen_3

Het populaire evenement komt twee keer per jaar langs, waarbij Haarzuilens bij Utrecht in de lente aan de beurt is en Arcen in de herfst. Dit jaar waren er weer echte aandachtstrekkers zoals een bandje wat je verwelkomde bij de ingang met hun ja, lees het goed: brandende doedelzakken! Erg spectaculair om te zien natuurlijk. Op het terrein zelf waren daarnaast diverse podiums met bandjes aanwezig waarbij je van de muziek kon genieten terwijl je je keuze maakt tussen de vele lekkernijen die bij alle voedselkraampjes kunt eten.

img_eff_2015_arcen_1

img_eff_2015_arcen_7

Iets wat mij al gauw opviel toen ik over het terrein liep was dat er aan de overkant van een kanaaltje een wel heel bijzonder apparaat stond: een heuse steampunk popcornmachine! Met diverse machinegeluiden waan je je even helemaal in de industriële tijd, en die steampunk popcorn was erg populair! Wil je liever wat interactievers beleven? Je kon leren vechten als een echte ninja en voor alle andere bezoekers zag dit staaltje vechtwerk er natuurlijk erg indrukwekkend uit.

img_eff_2015_arcen_4

img_eff_2015_arcen_8

Het mooiste aan de Elfia vind ik de veelzijdigheid aan kostuums, het maakt echt niet uit hoe je verkleed gaat. Je mag je fantasie de vrije loop laten gaan en je kleden zoals je zelf wilt, al is het nog zo gek, niemand die je veroordeeld. Mijn ervaring met de Elf Fantasy Fair is dat iedereen erg vriendelijk is, en om dan zelf foto’s te schieten van alle mooie kostuums vinden de meeste mensen dan ook totaal geen probleem!

img_eff_2015_arcen_10           img_eff_2015_arcen_2

Ben je geïnspireerd geraakt? Misschien lopen we de volgende keer jou wel tegen het lijf met je mooie kostuum!

DarkPendula

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.