Oooooooo jongens toch! Er is weer wat moois te melden over Heroes Dutch Comic Con Summer edition. Er is namelijk een nieuwe gast aangekondigd (en wat voor een…) en er is wat gamenieuws te melden. Ook twijfel ik nog welke cosplay ik moet kiezen, als eerste cosplayer. Denken jullie mee?

Tijdens Heroes Made in Asia zullen er bij het evenement extra Pokéstops toegevoegd worden aan het spel, waar spelers aan kunnen draaien om items te krijgen zoals Pokéballs. Zoals elke Pokémon GO-speler weet is dit niet het enige wat je kunt doen bij een Pokéstop; je kunt hier namelijk ook Lure Modules activeren, die zorgen voor aanzienlijk meer wilde Pokémon voor elke speler die daar in de buurt loopt. Eén van de speciale bonussen is echter dat deze Lure Modules tijdens het evenement maar liefst zes uur lang actief blijven, in plaats van één uur. En nu hoor ik je denken, maar Alena… we hebben het toch over Heroes Dutch Comic Con, niet Heroes Made in Asia? Ja dat klopt! Maar soortgelijke events zullen ook op HDCC zijn! Naast al het voorgenoemd zal er een bijzondere Field Research beschikbaar zijn voor bezoekers van het evenement. De beloningen van het voltooien van deze Field Research zijn onder andere encounters met Porygon, Joltik en de ontzettend zeldzame Unown M & A.

Dan nog even over de nieuwe gast, want ik zag de sneak previews op de social kanalen van HDCC en ik werd me toch een potje enthousiast! Tot nu toe zaten de gasten nog niet helemaal in mijn straatje, maar niemand minder dan Cobie Smulders komt naar de zomereditie van HDCC! Nu ben ik niet per se fan van How I Met Your Mother (sorry Cobie), maar ik ben wel een enorme Marvel fan en vindt S.H.I.E.L.D. agent Maria Hill ook echt fantastisch!

Dan komen we eigenlijk gelijk bij mijn cosplay overpeinzingen. Voorgaande edities ging ik gewoon in mijn spijkerbroek en hoodie of een t-shirt met een ‘geeky’ opdruk. Deze editie vond ik het wel tijd om het eens anders aan te pakken. Mijn dochter gaat ook mee en ik neem aan dat zij als miniatuur Darth Vader gaat. En dan komt mijn dilemma, want er is zo veel leuks! Mijn Pinterest Cosplay mapje zit helemaal vol met ideeën voor Marvel en Star Wars karakters, Umbrella Academy, Kingsman en Disney prinsessen. Maar wat moet ik nu kiezen? Ik ben een beginner, dus niet te moeilijk, zo ver ben ik al. Maar ga ik dan matchen met mijn dochter en ga ik voor een Star Wars karakter, of ga ik dan toch mijn eigen weg?

Persoonlijk ben ik erg fan van Peggy Carter (of Captain Carter). Haar stijl is vrij makkelijk te doen met haar legergroene kokerrok en witte blouse. Hela (van Thor: Ragnarok) is ook wel heel erg tof, maar dat is wel een flinke commitment. Bovendien zal het in juni (hopelijk) lekker warm zijn. Wil ik dan wil in een volledige catsuit rondlopen? Datzelfde geldt overigens ook voor Hope van Dyne, Black Widow en Spider-Gwen. Andere ‘frisse’ keuzes zijn nog Wanda Maximoff (pre Scarlet Witch) een Kingsman of een uniform van Umbrella Academy. Ik ben er nog niet helemaal over uit zoals je begrijpt. Het mooie bij HDCC is, alles kan en iedereen heeft waardering voor elkaars cosplay. Iedereen mag zijn zoals diegene is en dat is sowieso al een hele fijne gedachte. Gelukkig is het nog geen juni, dus ik ga er nog even over nadenken. Zie ik jullie daar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.