De wereld is een mysterieuze plek, de wereld van De Sims wellicht nog meer. Sims kunnen al in vampiers veranderen, kunnen zeemeermin zijn of zelfs alien. Maar weerwolven waren nog geen onderdeel, tot nu.

Er zijn twee manieren om een weerwolf te zijn in De Sims 4. Je kunt er eentje creëren in CAS (Creëer-een-Sim) of je kunt je laten bijten door een bestaande weerwolf. Ik koos voor het tweede, dus ik zocht een van mijn Sims uit die ik wilde laten transformeren. Stap 1: zoek een weerwolf. Gelukkig is dat niet heel moeilijk in Moonwood Mill, de nieuwe buurt van het uitbreidingspakket. In deze buurt vind je twee roedels weerwolven, het Moonwood Collectief en de Wildtanden. Beide hebben ze eigen normen en waarden waar ze als weerwolven aan voldoen, maar waar je ook als aspirant weerwolf in mee moet gaan als je erbij wilt horen. Aangezien ik de Wildtanden als eerste trof koos ik ervoor om met hen bevriend te raken.

Het bevriend raken met een andere Sim is natuurlijk sowieso niet makkelijk, maar met een weerwolf is dat ook een flinke uitdaging. Mijn Sim was af en toe wat huiverig voor ze, aangezien weerwolven soms erg boos zijn en ze dit ook uitstralen met rode ogen. Gewone Sims zijn dan liever niet bij ze in de buurt. Enfin, ik deed een poging en blijkbaar konden ze het wel met elkaar vinden. Ineens zag ik de optie staan om te vragen of ze me wilde bijten, maar daarvoor waren we nog niet genoeg bevriend. Oké, meer moeite doen dus. Ik besloot er wat meer tijd voor te gaan nemen en ondertussen Moonwood Mill wat verder te verkennen.

In Moonwood Mill staat bijvoorbeeld een bibliotheek, waar je boeken over weerwolven kunt vinden. Hierin kan ik moeilijk onderscheid maken tussen folklore en romans. De kinderboeken over weerwolven springen er iets duidelijker uit, maar ik wilde natuurlijk meer informatie. Ik besloot gewoon een boek te kiezen en mijn Sim hieruit te laten lezen. Helaas snapte mijn Sim de tekst niet, want er stonden allerlei maantekens in en die kon hij natuurlijk niet lezen. Andere stukjes lukten dan weer wel, dus ook hierin gewoon volhouden? Er wordt me ook verteld dat ik misschien meer begrijp als ik het boek nog een keer ga lezen en warempel! Er wordt mij steeds meer wordt duidelijk over het weerwolvenbestaan.

Er zijn dus ook twee schuilplaatsen te vinden van de weerwolvenroedels. De schuilplaats van het Moonwood Collectief valt niet zo op, maar deze roedel is ook veel rustiger en wil graag dat weerwolven en Sims in vrede samen leven. Ze vinden het belangrijk dat weerwolven zich netjes gedragen en niet alles slopen wat ze tegen komen. De Wildtanden zijn wat meer rebels en houden ervan om met het weerwolvenbestaan te showen. Hoe wilder hoe beter, dat is het motto. Hun schuilplaats is dan ook duidelijk herkenbaar op de kaart. Het lijkt een beetje op een kampeerplek met een gezellig kampvuur en een eettentje. Hier kun je direct kennismaken met de nieuwe items uit het pakket. Uiteindelijk raakte ik bevriend met iemand van de Wildtanden en vroeg ik haar of ze mij wilde bijten en dat deed ze gelukkig graag. Mocht je toch twijfelen over de beet, dan kun je nog een aantal dingen proberen om de beet te genezen, maar dat wilde ik natuurlijk niet.

Ik kreeg een uiterlijk toegewezen, aangezien ik niet een nieuwe weerwolf maakte, maar een bestaande Sim liet veranderen. In Creëer-een-Sim kun je weerwolven aanpassen zoals je ook met huisdieren zou doen. Je kunt de kleur en stijl van de vacht kiezen en kunt ook kledingstukken uitzoeken die erbij passen, waaronder een aantal nieuwe items die je bij de weerwolf hieronder ziet.

Goed, na een tijdje werd ik dus een weerwolf en veranderde gelijk mijn menu voor behoeftes. Weerwolven hebben dezelfde behoeftes als gewone Sims, maar je moet ze op een andere manier vervullen. Dan is het ook nog eens zo dat bepaalde weerwolf interacties de woede-meter vullen. Als deze woede-meter vol is kun je eigenlijk niets anders doen dan het uit te zitten. Als ze woedend zijn valt er niet meer met weerwolven te praten. Ze slopen het liefst alles, kunnen geen normale interacties doen en willen gewoon rennen en huilen naar de maan. Over die maan gesproken, onderin beeld zie je nu de stand van de maan staan. De stand van de maan heeft invloed op bepaalde aspecten in de game, zoals het sneller aanleren van bepaalde vaardigheden of juist meer kans op ellende tijdens sociale interacties.

Een weerwolf ben je natuurlijk niet zomaar en je zult dan ook zien dat je langzaam ontwikkelt als weerwolf. Door bepaalde acties te doen die bij weerwolven passen verdien je ervaringspunten en ga je steeds een level verder omhoog. Bij elk nieuw level en halverwege de voortgang verdien je een punt die je kunt uitgeven aan bepaalde kwaliteiten, eigenschappen en extra acties voor jouw weerwolfsim. Al met al is er dus heel veel te doen en te leren als weerwolf en ben je niet zomaar klaar met het nieuwe occulte leven.

Alena’s oordeel

Ik had echt verwacht dat ik snel klaar zou zijn, weerwolf worden en uitgespeeld. Het tegendeel is waar, want er is echt nog heel veel te doen als je weerwolf bent. Ook het veranderen van het menu, nieuwe interacties en het managen van het weerwolf leven zijn best uitdagend. De gameplay verandert in zekere zin ook behoorlijk (afhankelijk van hoe je het weerwolvenleven in wilt richten). Je kunt gewoon je gang blijven gaan, ik kon bijvoorbeeld gewoon mijn boerderij onderhouden, tuinieren, kippen voeren etc. Ondertussen moet je toch rekening blijven houden met de wensen als weerwolf en moet je ook oppassen dat je niet te boos wordt, kun je blijven groeien als weerwolf en kun je het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Ook zijn er veel nieuwe items en kledingstukken om het plaatje compleet te maken. Ik denk niet dat ik regelmatig een weerwolf zou toevoegen aan mijn Sims gezinnen, maar voor de afwisseling is het zeker een leuke Game Pack. De Sims 4 Weerwolven Game Pack is nu verkrijgbaar voor Origin, Steam, Xbox en PlayStation voor €19,99.

+ Vernieuwend
+ Veel nieuwe gameplay
+ Veel nieuwe voorwerpen voor bouwen en Creëer-een-Sim

– Hele specifieke gameplay
– Veel uitdaging en daarom wellicht niet voor iedereen makkelijk te spelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.