We kennen denk ik inmiddels allemaal House Flipper en soortgelijke games, maar Hometopia brengt het genre misschien toch wel wat nieuws.

In Hometopia ga je aan de slag met het ontwerpen, bouwen en renoveren van huizen. Je krijgt de beschikking over vijf unieke wijken met verschillende opdrachten, maar je kunt ook zelf aan de slag en je eigen woonwijk ontwerpen. Het leuke hiervan is, dat kan met vrienden! Daarover straks meer. Hometopia is ontstaan nadat ontwikkelaar Alex Ahlund van The Isn’t Company samen met zijn vrouw hun eigen huis hadden gerenoveerd. Ze wilden eigenlijk iedereen die toffe ervaring geven, maar dan zonder de vermoeiende dagen en hoge kosten.

After my wife and I fully renovated our 120-year-old former fraternity house by ourselves, we knew we wanted to bring that same experience to others in a more accessible but less exhausting format.  There aren’t really any games out there that let you build and renovate realistic homes from scratch with other players online, either, so we knew that was an important feature we wanted to incorporate.

Alex Ahlund, founder of The Isn’t Company

The Isn’t Company draait al twee decennia mee met een klein team, maar hebben al grootse successen behaald met mobile games Design This Home en Design This Castle met meer dan 20 miljoen spelers wereldwijd. Dan moeten ze toch wel iets tofs kunnen neerzetten voor de PC-spelers.

In Hometopia zullen twee verschillende speelmogelijkheden zijn: Career en Sandbox. In Career mode krijg je 30 verschillende woningen om te renoveren. De verschillende wijken waarin je deze huizen gaat renoveren hebben allemaal eigen wensen voor het renoveren. Willen bewoners liever drie slaapkamers en een babykamer, of offeren ze liever die derde slaapkamer op om walk-in closet van te maken. Eerst zorg je dat de woning schoon is, daarna ga je aan de slag met de indeling van het huis en ga je vervolgens over op het schilderen, behangen, schuren en natuurlijk inrichten van de woning. Een goed eindresultaat levert harde knaken op.

Dan is er nog de Sandbox mode waar je de vrije hand hebt om je eigen droomhuis te ontwerpen. Volledig naar eigen smaak en stijl, zoals jij het wil in een omgeving die je zelf fijn vindt. Om spelers alle mogelijkheden te geven is er alle ruimte voor mods met de Steam Workshop, zodat je het nog meer kunt personaliseren. En stel nu dat je je verveelt in je eentje, dan ga je toch met anderen aan de slag? Kies een lege wijk en maak samen een compleet plan voor de wegen, groen en natuurlijk woningen. Ieder zijn eigen ding, of gaan jullie toch liever voor eenheid.

Hier nog even wat features op een rijtje.

 • Bouw huizen van de fundering tot het dak
 • Ontwerp huizen en woonwijken met anderen in online multiplayer
 • Speel in First Person of Overview camera modus
 • Ontwerp meubels en verander materialen voor alles
 • Grid-less ontwerp en 360 graden roteerbare items
 • Maak een floorplan en definieer alle ruimtes
 • Veel verschillende kavelgroottes
 • Bouw complete woonwijken met wegen, verlichting, groen en meer
 • Steam Workshop support
 • Renoveer, koop en verkoop huizen in vijf unieke woonwijken (Trailer Park, Suburb, City, Beach, Mansions) in Career mode
 • Free-build in Sandbox mode
 • Verschillende biomen (bos, meer, woestijn, strand) om uit te kiezen
 • Duizenden items om mee te bouwen en ontwerpen vanaf de lancering, meer uitbreidingsmogelijkheden via modden
 • Pas de tijd van de dag en richting van de zon aan zodat je de perfecte foto’s kunt delen
 • Neem automatisch voor/na foto’s
 • Geavanceerd verlichtingssysteem
 • Bouw prachtige tuinen
 • Kleurenwiel voor alle kleuren die je maar wil

Dat samen spelen klinkt wel echt ontzettend leuk en kan ik nu al zin in hebben! En de game heeft ontzettend veel mogelijkheden om vrij te ontwerpen. Helaas moeten we nog even wachten tot januari 2022 voor de release. Je kunt de game natuurlijk al vast op je Steam Wishlist zetten en tussen 1 en 7 oktober is er een demo te spelen. Voor meer info kun je ook het Discord kanaal of de officiële website volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.