De deelnemers aan het Planet Zoo forum hadden weer eens gelijk! Al een tijdje gonsde het van de geruchten dat Noord-Amerika in het volgende pakket vertegenwoordigd zou worden en met de aankondiging van een gratis update blijft de aankondiging van een pakket niet lang uit. Dus daar is ie dan! Het Planet Zoo Noord-Amerikapakket.

Net als in het Zuidoost-Aziëpakket draait het hier vooral om nieuwe dieren en wat nieuwe verrijkingsitems. Je zult dus niet veel nieuw decoratiemateriaal vinden, gezien hier al heel veel keuze voor is. Wel krijgen we hiermee acht nieuwe diersoorten tot onze beschikking die door vele spelers zeer gewild zijn. Zeven dieren voor een verblijf en één vivariumdier.

Allereerst de Canadese bever, het grootste knaagdier van Noord-Amerika. Deze ijverige bouwer zal je veel in het water zien, druk bouwend aan een dam. Dit zien we ook terug in de aankondigingstrailer en ik heb ergens een vermoeden dat ik daar uren naar kan kijken als ze dit goed hebben uitgewerkt. Dan hebben we de eland met zijn enorme gewei (alleen de mannetjes natuurlijk). Ik ben benieuwd of we tussen de mannetjes ook verschillen in het gewei zullen zijn, al vermoed ik dat dit niet zo zal zijn. Dan gaan we nog weer even terug het water in met de Californische zeeleeuw. Deze fantastische zwemmer is een genot om te zien met zijn snorretje, zowel zwemmend in het water als badend in de zon. We blijven nog even in het water met de Amerikaanse alligator (of Mississippialligator). Deze reus mag graag verdekt opgesteld in het water drijven, maar vindt het net als de Californische zeeleeuw ook prima om op het land te liggen drogen. Met zijn drie tot vier meter lange lijf zal hij jouw bezoekers vast kunnen boeien!

Dan zijn er nog drie dieren die zich net als de eland liever niet in het water begeven, waaronder de Zwartstaartprairiehond. Deze vind ik persoonlijk altijd erg leuk om naar te kijken in de dierenparken. Met alle uitkijkposten en verstopplekjes die ze hebben is het een schuw en tegelijk nieuwsgierig beestje. Gelukkig camoufleren ze goed in het zand! Misschien net zo nieuwsgierig en goed gecamoufleerd is de poolvos. De vacht van de poolvos kleurt mee met de seizoenen. In de lente en zomer zijn ze grijs, maar in de herfst en winter zijn ze wit. Ik hoop echt dat we dit ook in de game terug gaan zien! Dan tot slot een grote katachtige, de poema. Deze jager zal een gevarieerd terrein nodig hebben, gezien hij zowel in de bergen als in de bossen en graslanden.

We hebben natuurlijk ook nog een vivariumdier, de Amerikaanse brulkikker. Met zijn brede kop en sterk ontwikkelde poten is het een flinke verschijning. Deze grote vriend krijgt ook nog eens vrij grote kikkervisjes, dus het zou tof zijn als we dat ook in zijn vivarium terug gaan zien. Het is het tweede zwemmende vivariumdier voor Planet Zoo. De Amerikaanse brulkikker zal in zijn vivarium natuurlijk zijn eigen verrijking hebben, maar de andere dieren krijgen er ook wat bij. Zoals ik al eerder noemde zien we bevers druk bouwen, dit doen ze in de beverpoel. Dan krijgen we ook nog drie nieuwe voeders erbij. Een kegelvoeder, meloenvoeder en een onderwater plantvoeder. Tot slot nog de Gaffelbok piñata, al weet ik niet of ik dat moet zien als een piñata in de vorm van een Gaffelbok of een piñata voor de Gaffelbok. We gaan het zien!

Blue Ridge Mountains wordt het nieuwe getimede scenario die spelers kunnen gaan spelen. Hier zal het een behoorlijke uitdaging worden om de wildernis en natuur van het moeras te gebruiken om er een succesvol dierenpark van te maken. Daarnaast komt er weer voor alle spelers een grote update aan die met de release van het Noord-Amerikapakket wordt uitgerold. In deze update zal je nieuwe blanco parken kunnen starten met hoogteverschillen in plaats van een vlakte door een terreintype te kiezen en komt er een speciale tool waarmee je dit van te voren kunt inbouwen zoals jij wil. Drie katachtigen kunnen vanaf dan in diep water zwemmen (Jaguar, Bengaalse tijger, Siberische tijger). Voor andere dieren wordt hierin wat aangepast zodat het zwemmen er beter uit ziet. Je dierenpraatjes kun je nu helemaal de bom maken met de nieuwe tribune waar je bezoekers op kunnen zitten (nice!) en je kunt de doorstroom van je park nog beter managen door stoepranden en omheiningen toe te voegen aan je paden.

Voor de creatievelingen onder ons zullen objecten nu automatisch kunnen draaien als je er meerdere achter elkaar plaatst. Zou je bijvoorbeeld meerdere struiken of rotsen bij elkaar plaatsen, dan is het niet meer nodig om ze allemaal handmatig te draaien en wordt het automatisch een organisch geheel. Ook de zoopedia krijgt aanpassingen.

  • Het scherm Dierenbeheer heeft een nieuwe knop die je doorstuurt naar de bijbehorende dieren in de Zoopedia
  • De Zoopedia heeft knoppen gekregen voor Dierenbeheer en Markt voor dieren, die naar de gefilterde dieren leiden
  • De vereisten voor verblijfsruimtes zijn toegevoegd aan de gebruikersinterface van de Zoopedia
  • Er zijn bioomfilters toegevoegd aan de filteropties van de Zoopedia (hier zit ik al zo lang op te wachten!!!)

Nou, kom maar op met dat nieuwe pakket en de update! Hier gaan weer lekker wat speeluren inzitten. Ik blijf het heel fijn vinden dat er goed geluisterd wordt naar de community. De ontwikkelaars pakken de dingen goed op in gratis updates, zodat het voor iedereen beter te spelen is. We hoeven gelukkig niet lang te wachten, want op 4 oktober komt het Noord-Amerikapakket al uit en zal de gratis update beschikbaar zijn voor alle spelers. Het Planet Zoo Noord-Amerikapakket koop je natuurlijk via Steam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.