Er wordt al ontzettend lang door Simmers geroepen dat het tijd wordt voor het leven op de boerderij en eindelijk is er aan het verzoek tegemoet gekomen. Sims kunnen zich vanaf nu terug trekken in het landelijke leven, maar of dat nu zo rustig is als dat het klinkt?

Ik begon maar met het maken van een nieuw gezin. Waar ik normaal met mijn bestaande gezin verder zou, wilde ik nu liever een nieuwe beginnen. Dit uitbreidingspakket is namelijk niet zomaar een toevoeging van gameplay, maar vraagt van je Sims een heel andere levensstijl. Ik besluit een vader en dochter te maken die samen een rustig leventje in Henford-on-Bagley gaan oppakken. De vader geef ik gelijk de nieuwe aspiratie Country Caretaker, wat inhoudt dat je Sim de droom heeft om landelijk leven op te bouwen met dieren, gewassen en bezoekjes aan het dorpscentrum met alle festiviteiten van dien. Het loodst je ook gelijk wat door de nieuwe uitbreiding heen. Daarnaast geef ik vader de nieuwe eigenschap lactose intolerant en maak ik de dochter een dierenliefhebber. Dit heeft effect op alle diersoorten en maakt dat je Sim gek is op interactie met dieren en zij andersom ook goed reageren op je Sim. Ik geeft vader en dochter natuurlijk ook een aantal van de nieuwe outfits die zijn toegevoegd aan de game.

Ik kies voor een bestaande kavel, zodat ik gelijk aan de slag kan. Hier staat al een stal voor een groter dier en een kippenhok. Ook is er plek om gewassen te verbouwen en dat is allemaal wel nodig, want deze kavel heeft een nieuwe uitdaging, namelijk Eenvoudig leven. Als je kavel deze uitdaging heeft, dan kun je niet zomaar een gerecht maken, maar moet je de ingredienten in huis hebben om het te kunnen maken. Dit kun je op twee manieren doen: door gewassen te verbouwen, te vissen en dieren te houden, of door boodschappen te kopen in het dorp of via de nieuwe optie op de telefoon. Het helpt dus om van te voren te kijken wat je zou willen koken als je besluit boodschappen te doen, want het is nog niet zo eenvoudig. In de stal plaats ik een koe, in het kippenhok vier kippen en ik plant wat grote gewassen. De gewassen plant je tegenwoordig gewoon in grote lappen op de grond en niet meer in bakken of potten!

Voor de eerste paar dagen doen mijn Sims dan ook maar even wat boodschappen via de telefoon. De bezorger krijgt wat fooi, vader ruimt de boodschappen op om vervolgens samen met zijn dochter te gaan koken. Dit is een nieuwe aanvulling, die met de update voor alle Simmers is toegevoegd. Sims kunnen nu samen koken, wat ik zelf echt wel een hele toffe aanvulling vindt. Thuis staan we ook regelmatig samen te koken, dus waarom dan niet ook je Sims? Dochter staat in dit geval de saus te maken voor de pasta die vader aan het koken is. Ze hebben ook wel trek van de hele dag zijn ze bezig geweest om de kippen te voeren en te knuffelen, de koe moest nog gepoetst en gemolken en natuurlijk moesten er gewassen worden geplant.

Een andere nieuwe uitdaging voor een kavel zijn wilde vossen en hoe schattig ik ze ook vind, ze zijn behoorlijk vervelend. Ze hebben het namelijk gemunt op mijn kippen en hun eieren. Een hek houdt ze helaas niet tegen, dus je moet zorgen dat je ‘s avonds geen eieren meer in het hok hebt liggen en dat al je kippen in het hok zijn. Gelukkig kun je vossen nog aanspreken op hun gedrag en zeggen dat ze het ei los moeten laten, maar let dus wel goed op! Je kunt ook bevriend raken met wilde konijnen en die zijn echt wel heel erg schattig. Naast dat je alle nieuwe dieren vragen met super foute woordgrappen kunt stellen, kun je net als honden en katten bevriend met ze raken en hechten ze waarde aan het sociale contact.

Als je een tijdje met je boerderij bezig bent zal je merken dat je al gauw meer gewassen en dierlijke producten hebt dan je zelf op kunt en wilt maken. Je kunt ze dan verkopen, maar je kunt er ook andere producten van maken. Zo kun je op het fornuis klikken om producten om te toveren tot jam, mayonaise of ingemaakte groenten. Als je liever wat preciezer te werk gaat, dan kun je je storten op het borduren en je werken ophangen of verkopen. Borduren is een nieuwe vaardigheid voor je Sims, deze kun je tot niveau 5 verbeteren. Je start met een paar simpele patronen, maar door met bewoners te praten, klusjes voor ze te doen of gewoon te beter te worden krijg je meer patronen tot je beschikking.

Dan nog even over Henford-on Bagley, het nieuwe gebied voor je Sims. Er staan al een aantal huizen gebouwd, waarvan eentje op de grootste kavel die er is, 64×64. Hier woont het gezin die je in de trailers ziet. Ik heb even met ze gespeeld en het is wel echt een toffe kavel met heel veel ruimte voor het runnen van je boerderij. Naast een flinke kavel en een paar kleinere zijn er ook nog de openbare ruimtes. Er is een park waar je Sims heerlijk kunnen picknicken en waar je veel wilde konijnen kunt vinden. Vanaf het park loop je zo naar de oude ruïne of Slakje Sofie waar je spullen kunt vinden en weer kunt verstoppen (als een soort Happy Stones zeg maar). Ook is hier het huisje van Michael Bell, de wezenhouder. Je kunt klusjes voor hem doen en producten met hem ruilen. In het dorp vind je de lokale pub, kraampjes voor je boodschappen en het is ook gelijk de locatie van de wekelijkse markt. Hier ga je ook oude bekende mevrouw Rimpelbil tegenkomen die samen met haar zus een tuinwinkel runt!

Tot slot nog even het volgende: wat ook erg tof is, is dat het aanpassen van het landschap is uitgebreid met het maken van vijvers! Je hoeft dus nu geen zwembaden meer om te toveren, maar kunt gewoon een kuil graven en deze vullen met water. Vervolgens kun je voorwerpen en dieren toevoegen om de vijver nog levendiger te maken. Zo kun je een stronk neerleggen waar schildpadden op kunnen zonnen, eenden kunnen rondzwemmen en je kunt ook insecten de ruimte geven. Daarnaast kun je ook vissen toevoegen aan je vijver, zolang je ze maar een keer gevangen hebt. Dat is echt super tof en maakt de tuin van je Sims, maar natuurlijk ook de openbare ruimten van je Sims nog veel levendiger en natuurlijker. Deze feature is voor alle spelers beschikbaar sinds de nieuwe patch update.

Alena’s oordeel
De Sims 4 Landelijk Leven biedt echt heel veel nieuwe gameplay. Je Sims kunnen echt een volledig nieuwe levensstijl beginnen, of gewoon een kippenhok in de tuin zetten als je dat al genoeg vindt. Wil je gewoon wilde konijnen, dan plaats je de hiervoor bestemde boomstronk. Wat ik wel jammer vind is dat de stal voor je koeien en lama’s ruimte hebben voor maar één dier. Ik had er op zijn minst twee in willen doen. Je kunt de stal ook niet upgraden, dus je landgoed staat al snel vol als je meerdere koeien wilt. Het kippenhok kan acht kippen onderdak geven en dat is natuurlijk wel wat meer en ook genoeg. Het kippenhok is ook niet super groot, dus daar kun je makkelijk meerdere van plaatsen als je dat wil. Er was zoveel om te ontdekken in dit pakket en zoveel wat je met je Sims kunt doen. Het is geen pakket die je er even naast doet, maar eentje waar je je Sims helemaal in kunt laten storten. Ik vind het echt een heel tof pakket en kan het zeker aanraden voor iedereen die wel even de handen uit de mouwen wil steken.

+ Veel nieuwe gameplay
+ Mooie en uitgebreide nieuwe buurt
+ Koeien, kippen en lama’s!
+ Mogelijkheid om boodschappen te bestellen (gratis patch)
+ Vijvers (gratis patch)

– Maar één groot dier per stal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.