Een droom is waarheid geworden: een release van Kingdom Hearts waarin alle heerlijke muziek centraal staat en ook nog eens uitgebracht voor de Nintendo Switch! Alle magische werelden komen samen. Hoe wij deze game beleefd hebben lees je hier!

Alle muziek uit alle delen van Kingdom Hearts komt samen in Kingdom Hearts: Melody of Memory. Van Kingdom Hearts 1 tot en met Kingdom Hearts 3, maar ook alle tussengelegen releases waaronder Birth By Sleep en Dream Drop Distance. Wanneer je speelt maakt je hart een vreugdesprongetje vanwege alle mooie herinneringen die voorbij komen. Zij het in filmpjes uit de vorige games, zij het in muzikale herinneringen, zij het in de omgevingen waarin je speelt en absoluut herkend zullen worden.

In totaal zijn er meer dan 140 nummers om te spelen, een waar muzikaal feest voor de echte muziekliefhebbers danwel Kingdom Hearts fans. Met je gummiship (jawel, hij is van de partij) vlieg je langs allerlei werelden die iedere fan zal herkennen uit de games.

KINGDOM HEARTS Melody of Memory Gameplay Compilation – YouTube

Het avontuur start bij de Destiny Islands uit het eerste deel van Kingdom Hearts. Open het gebied en je krijgt de muziek waarop je gaat spelen te horen en de bijbehorende missies waarmee je sterren kunt verzamelen. Deze sterren zijn enorm belangrijk, want bij voldoende verzamelde sterren kun je je muzikale avontuur pas voortzetten. Missies kunnen uit vele verschillende opties bestaan, bijvoorbeeld versla zoveel van deze tegenstanders, scoor zoveel punten of zorg voor zoveel procent aan Rainbow Exellent ratings.

Tijdens het spelen scoor je punten door op het juiste moment, volgens het ritme van de muziek, de juiste knoppen in te drukken. Vijanden slaan op het juiste moment kan met de A-, L- en R-knoppen. Bij 1 vijand druk je één van deze knoppen in, bij meerdere vijanden tegelijk uiteraard meerdere tegelijk. Kristallen blaas je op middels de X-knop en vliegen is mogelijk door te springen met B en vervolgens ingedrukt te worden. Zo vervolg je je weg, via uiteraard Traverse Town, totdat je het prachtige Frozen’s Let It Go uit Kingdom Hearts drie hebt bereikt. Gevolgd door nog 3 levels, maar daar laten we even niet te veel over los.

De gameplay is vrij repetitief, met andere woorden je moet maar van ritme-games houden, óf juist van Kingdom Hearts waardoor je enorm geniet van de prachtige muziek en de verslavende manier van spelen, immers wil je natuurlijk alle mogelijke sterren halen. Toch zijn er een aantal levels die anders gespeeld worden, de boss-fights (welke op één hand te tellen zijn) hebben nét een andere werkwijze, maar in de basis komt het op hetzelfde neer. Aanbeland bij Kingdom Hearts III wordt alles nog mooier, want je ziet beelden uit de game vol Disney-magie waar je in Memory Dive-stijl door de (langer durende) levels heen gaat. Eigenlijk is het wel belangrijk om te weten dat je weinig de kans hebt om van de omgeving te genieten aangezien je je flink moet concentreren op het verslaan van je vijanden of goed raken van de targets op het juiste moment.

Die vijanden zijn er in vele soorten en maten van Shadows tot Fat Bandits en van Scrappers tot aan Skelterwilds. Kort door de bocht gezegd: alle vijanden die je ook in de KH-serie bent tegengekomen. Na het spelen van ieder level krijg je een report met een classificering; van A++, indien je een perfecte ketting met perfecte slagen hebt gescoord tot aan F (ofwel zo slecht dat je vroegtijdig het level hebt moeten verlaten). Het Report laat ook zien hoeveel experience points je hebt gescoord, je high score en hoe lang je ketting (aaneengesloten hits) is. Niet geheel onbelangrijk is dat je ook ziet welke items je hebt gescoord. Die items bestaan uit afbeeldingen of bijvoorbeeld Blazing Shards of Gems waarmee je in je team-overzicht nieuwe tracks kunt synthesizen of natuurlijk handige potions die je kunnen helpen in je voortgang. Als laatste is het niet geheel onbelangrijk om te vertellen dat je diverse teams vrij kunt spelen om het avontuur mee aan te gaan, naast natuurlijk het klassieke team bestaande uit Sora, Donald en Goofy. In diverse levels wordt je verrast, want een Peter Pan of een Beast zou zo maar eens je team tijdelijk kunnen komen versterken. Na het spelen van diverse tracks wordt je verblijdt met filmpjes afkomstig uit de Kingdom Hearts-geschiedenis. Speel ook absoluut door tot het einde, want daar staat je iets heel moois te wachten.

Genoeg nu over de World Tour, want er is meer! Veel en veel meer! In Track Selection kun je ongegeneerd achter elkaar tracks spelen, en ook de tracks spelen die je dankzij je verzamelde items hebt kunnen synthesizen (absoluut het spelen waard, zonder hierover te hoeven spoileren). Ga de strijd aan tegen de computer of tegen onbekenden online in de battles of bekijk al je behaalde filmpjes en afbeeldingen in het museum. Voordat je ze allemaal (lees: een stuk of 500) hebt verzameld kun je absoluut je muzikale lol op. Wil je een voorproefje? Download vooral dan de demo (voor de Switch hier).

Kortom er is zo veel te beleven en te verzamelen in deze grote game vol heerlijke herinneringen aan het prachtige Kingdom Hearts, dermate dat dit een zeer goed zoethoudertje is voor het wachten op hopelijk een Kingdom Hearts deel 4.

Linn’s Conclusie:

Kingdom Hearts: Melody of Memory is een waar magisch muzikaal avontuur. Er is zoveel te doen in de game dat je vele uren speelplezier zult ervaren. Wanneer je niet eerder een Kingdom Hearts- game hebt gespeeld, maar dit wel van plan bent, laat MoM dan vooral even links liggen, want het is één grote spoiler. Ben je absoluut geen fan, dan ga je er ongetwijfeld geen klap aan vinden. Melody of Memory is een absolute must om te spelen voor de die-hard Kingdom Hearts fans en zal daarbij zorgen voor zeer en zeer veel uren verslavend muzikaal speelgenot.

+ Kingdom Hearts
+ Disney
+ Feest der herkenning
+ Collector’s items verzamelen
+ Muziek (dûh!)
+ Nostalgie

– Repetitief
– Weinig concreet verhaal

Eindconclusie: een muzikale droom die uitkomt voor de Kingdom Hearts- fan.

Met dank aan Square Enix voor de review-copy. 

© Disney. © Disney/Pixar.
© Square Enix

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.