Het is altijd een zoektocht naar goede oordopjes of een goede headset, of je het nu gebruikt voor muziek, gamen of sporten. Oordopjes moeten perfect zitten, moeten niet te hard zijn en moeten goed in je oren passen. Maar met een headset is het net zo lastig, want hij moet niet te strak zitten, maar wel goed om je oren sluiten. Vandaag help ik je misschien een beetje in de zoektocht naar een goede multifunctionele headset, want ik review de Cellularline Challenge Bluetooth Headset voor je.

De headset zit in een stevige doos met een weergave van de features en heeft een magnetische sluiting aan de zijkant. De headset zelf zin in een plastic mal met daar onder de benodigde kabeltjes en een kleine instructiehandleiding. Bij het oppakken voelt de headset op zich stevig, het is een lichtgewicht, maar het klinkt toch ook wel erg ‘plastic’. De kussentjes voelen prettig aan en ik probeer ze gelijk te verwijderen, want een van de features van deze headset is dat de kussentjes afneembaar en met de handwas te reinigen zijn. Persoonlijk vind ik het verwijderen eerst een beetje onwennig, want ik wil het ook niet kapot maken door er te hard aan te trekken, maar uiteindelijk gaat het vrij soepel. Je haalt eerst het kussentje los, gewoon door er wat aan te trekken. Als je het kussentje terug wil plaatsen, haal je eerst een kapje los, waar je vervolgens de kussentjes omheen plaatst zodat je het geheel weer terug kunt klikken. Overal staat aangegeven bij welke kant het hoort (L of R), wel handig natuurlijk.

Nadat ik wat geprutst heb met de headset en overal aan geplukt heb, besluit ik de headset maar op te laden voor een rondje hardlopen. Hij heeft zeker een uur aan de lader gehangen (micro-USB), maar hij was nog niet vol, dus ik ga er dan vanuit dat je lang zou kunnen doen met een volle batterij. Gezien de tijd pak ik hem toch maar voortijdig van de lader en besluit een rondje te gaan hardlopen. De headset blijft goed zitten, sluit fijn om mijn oren zonder te strak te zitten en laat nog wel het belangrijkste geluid door (verkeer bijvoorbeeld) en persoonlijk vind ik het ook wel prettig dat ik nog omgevingsgeluid heb. Ook de kwaliteit van de audio is goed en dat is fijn als je graag met muziek sport, want dan wil je je niet storen aan gekraak. Aan de rechterkant van de headset vindt je de volumeknop en een multifunctionele knop. Zelf moest ik daar aan wennen, want ik ben linkshandig, maar gezien de meeste mensen rechtshandig zijn en dit vast heel herkenbaar is voor linkshandigen, pas ik me wel aan. De volumeknop werkt zoals je gewend bent en langer ingedrukt houden gaat een nummer terug of verder en de multifunctionele knop zet de headset aan en uit, maar neemt ook eventuele telefoontjes op (die ik natuurlijk wel glashard negeer als ik aan het hardlopen ben). Als ik terug kom van mijn rondje voelt de headset eerst wat zweterig, maar dat zou hij tegen bestand moeten zijn, net als dat hij regenbestendig is. Zodra ik hem af doe, voelt het prettig, maar niet als een verlossing (zoals ik wel eens met headsets heb gehad). Ik had natuurlijk keurig een sleutel meegenomen, maar als je geliefde echtgenoot de sleutel aan de binnenkant van de deur laat zitten kom je alsnog niet binnen, dus ik test gelijk maar even de belfunctie. Hij hoorde zelf niet dat ik op de headset aangesloten zat, dus dat lijkt me positief en het geluid van het telefoontje was ook prima, al was het natuurlijk een gesprek van hooguit 10 seconden.

Het eerste gebruik is goed bevallen, maar ik ben zelf niet een enorme hardloop fan, dus ik moet de headset ook zeker uitproberen tijdens mijn andere sportactiviteiten. De volgende op de lijst is yoga (wel twee dagen later hoor!) en mijn verwachting is eigenlijk dat het dan niet zo handig zal zijn aangezien je daar nog wel eens op je rug moet liggen en je hoofd veel beweegt. Maar het gaat eigenlijk verrassend goed, want ik heb de headset maar twee of drie keer even opnieuw geschikt en dat valt me best mee voor een yogasessie van 50 minuten. Ik heb een paar keer op de grond gelegen, voorover gebogen gestaan en elke keer bleef de headset goed zitten en had het maar een kleine schikking nodig om weer goed te zitten. Nu is het afschermen van omgevingsgeluid wel prettig en als je binnen bent is het precies genoeg, want ik hoorde de vaatwasser niet, maar kon nog wel horen dat mijn lieftallige echtgenoot (die van de sleutel in de deur) bellend de kamer uit liep. Voor yoga vind ik het fijn als ik me niet hoef te focussen op wat er gezegd wordt en de headset ondersteunt hier goed bij, want je zit even in je eigen yogabubbel. Vervolgens heb ik er ook nog mee gebokst en ook daar valt het me niks tegen. De headset blijft goed zitten en ik kan goed naar mijn muziek luisteren terwijl ik bezig ben. Je kunt de kussentjes dus wassen met de hand en dat geeft na het wassen toch wel weer een fris gevoel. Ook nadat ik ze een keer gewassen had gingen de kussentjes weer goed op de headset en voelden ze nog net zo stevig aan en ze waren overigens ook best snel droog (al was het ook lekker weer en kon ik ze daardoor buiten laten drogen).

Ik heb er natuurlijk ook mee gegamed, want we zijn tenslotte Female-Gamers. Je kunt het prima gebruiken als je even wat minder van je omgeving wil horen of als je je omgeving niet lastig wil vallen met je ruige gamegedrag. Ik zou het echter niet aanraden voor games met een hoge kwaliteit en waarbij geluid essentieel is voor het spelen (het willen horen van voetstappen bijvoorbeeld). Het is natuurlijk een headset voor het sporten, dus ik verwachtte ook geen hoogwaardige kwaliteit tijdens het gamen. Na al het gebruik moet je natuurlijk weer opladen en dat duurde ongeveer vier uur. Dat vind ik best lang, maar aan de andere kant kun je er ook wel lang gebruik van maken, want ik heb er bij elkaar zo’n 15 uur gebruik van gemaakt en toen was deze weer leeg (omdat ik de headset de eerste keer niet heb laten laden tot deze vol was). Volgens de handleiding zou je er 30 uur audio mee kunnen spelen en dat is toch wel aardig wat als je het alleen zou gebruiken om te sporten.

Het is een prettige headset voor het sporten, je kunt er prima muziek mee luisteren en je kunt er ook best een potje mee gamen. Je sluit je er niet mee af van de buitenwereld en afhankelijk van wat je wil is dat prettig of juist net niet genoeg. Ik kan de headset echter wel aanraden voor de doorsnee gamer en sporter, want het is gewoon een prima en degelijke headset met goed geluid, een stevige pasvorm, prettige knopjes en een goede bluetooth verbinding. Hij is niet snel leeg en het gebruiksgemak is ook erg prettig en hij is voor meerdere doeleinden goed te gebruiken (tijdens het sporten, alleen voor muziek of tijdens het gamen).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.