Tegenwoordig heb ik weinig games ook echt nog fysiek in huis. Over het algemeen werken we met gamekeys die we op het juiste platform om kunnen zetten in de game. Nu kun je een game altijd gewoon kopen op het platform of in de software waar hij aangeboden wordt, maar wist je dat het soms een stuk voordeliger kan?

Als ik een game wil aanschaffen ga ik eerst kijken of ik ergens de game misschien goedkoper kan krijgen. Met PC games is het zeker erg makkelijk om een code voor de game te kopen via een gamekeys website en dan gewoon in te wisselen op Steam, Origin, Epic games, Ubisoft etc.  Maar het is ook mogelijk voor PlayStation en Xbox games en ook voor  software of Xbox live keys. Vaak heb je op gamekeys websites een deal met bijvoorbeeld DLC’s of gewoon korting waardoor het goedkoper is dan rechtstreeks aanschaffen bij de aanbieder.

GameKeyDiscounter.nl is één van die websites die gamekeys verkoopt, je kan het zien als een webwinkel van games, maar dan niet de fysieke versie van de game, maar een code die je meteen kunt indienen waardoor je ook meteen kan gaan gamen. Je hebt geen last van openingstijden of op de post moeten wachten, want je kunt 24/7 je nieuwe favoriete game aanschaffen. Eigenlijk zijn alle spellen die je kunt bedenken en ook spellen die net uitgekomen zijn gewoon beschikbaar als key. Waaronder ook Sims 4 en de uitbreidingen, iedereen die de Sims 4 fanatiek speelt weet dat je vaak op zoek moet gaan naar een nieuwe gamekey vanwege de vele uitbreidingen en accessoires pakketten. Alle pakketten zijn online te krijgen en er zijn ook bundels die over het algemeen voordeliger zijn dan alles los aanschaffen.

Stel je wil een Sims 4 key kopen, of één van de accessoires hoe werkt dat dan? Je gaat naar de website, klikt op het spel, voert je e-mail adres in en kiest een betaalmethode en na betaling krijg je de key in de mail. Je kunt hem dan meteen inwisselen in Origin en dan is het een kwestie van downloaden installeren en spelen!

Er zijn voordelen en nadelen aan een game kopen via gamekeys. Het voordeel is dat je de game meteen kunt gaan installeren en dus niet hoeft te wachten tot hij op de deurmat valt, maar je imposante collectie zit nu in libraries op je computer in plaats van in je kast. Ben je iemand die de echte fysieke games verzameld, dan is dit niets voor jou, maar voor de ongeduldige mensen onder ons of voor de mensen die al teveel spullen hebben (oftewel ik) is gamekeys kopen perfect en je bent vaak nog goedkoper uit ook.

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.