Het is warm, de vogels fluiten steeds eerder op de ochtend, kinderen komen met hordes tegelijk over het fietspad terwijl jij in je snikhete auto vriendelijk zwaait tot ze het kruispunt voorbij zijn en vrolijk hun weg vervolgen naar het schoolkamp. Jawel, de zomer is in aantocht! Dat betekent veel vrije tijd, luieren in de tuin, op je balkon of misschien wel op vakantie. Kinderen kunnen zich soms vervelen op de achterbank of in het vliegtuig.

Het vakantieboek is doorgebladerd, genoeg auto’s geteld, dus tijd voor een goede game. Voor iedereen die op zoek is naar een leuke game om mee te nemen op vakantie en voor iedereen die games zoekt om in de tuin te spelen, besteden we de komende vier weken elke week aandacht aan games voor op een handheld console en mobiele games. Games die ze zelfstandig kunnen spelen, die je samen kunt doen, die leerzaam zijn maar vooral games die leuk blijven. We trappen deze week af met games voor de Nintendo Switch.

Ik vind de Nintendo Switch een fijne console. Hij is mooi, slank, simpel te besturen, heeft een keurige batterijduur en je kunt er op verschillende manieren op spelen. Dat maakt de Nintendo Switch wat mij betreft ook een van de leukste consoles om mee te nemen op vakantie. Zorg er wel voor dat je er een goede beschermhoes voor hebt! De Nintendo Switch heeft inmiddels een aardige reeks games beschikbaar. Zowel fysiek als digitaal uit de Nintendo eShop en voor ieder wat wils. So, let’s get down to business.

Overcooked!

In Overcooked! ben je een chefkok die zo snel mogelijk al zijn klanten moet bedienen. De keuken van je chefkok is echter niet heel praktisch. Met de snijplank aan de ene kant van je keuken en de pan aan de andere kant, of schuivende muren die ervoor zorgen dat de doorgang naar je gootsteen wordt geblokkerd, is het niet altijd even makkelijk om te koken. Daarom is Overcooked! wel zo leuk om met meerderen te spelen. De Nintendo Switch is hier absoluut geschikt voor. In Tabletop mode (niet heel handig op de achterbank misschien) kun je de twee losse Joy-Cons gebruiken en kun je zelfs nog met twee Pro Controllers spelen. Speel je liever alleen, dan sluit je de Joy-Cons weer aan en wissel je zelf tussen je chefkoks. Ik moet zeggen dat ik dat zelf altijd erg lastig vind. Het steeds moeten wisselen tussen je chefs en ondertussen alles nog in de gaten moeten houden en op de juiste knoppen blijven drukken is niet altijd even makkelijk. Overcooked! 2 komt overigens op 7 augustus uit. Vooral een aanrader om met meerderen te spelen wat mij betreft! Deze party game is dus erg leuk voor regenachtige dagen in de tent, of als je ‘s avonds met zijn allen bij komt van een drukke dag.

Donkey Kong Tropical Freeze

Donkey Kong Tropical Freeze kwam in 2014 al uit voor de Wii U en kreeg in mei 2018 zijn release voor de Nintendo Switch. Donkey Kong Island wordt lastig gevallen door de Snowmads, die alles op het eiland hebben bevroren. Als een van de vrolijke primaten uit deze game ren, slinger, rol en spring je, je door de levels heen. Ieder personage heeft speciale eigenschappen waardoor je alle geheimen van Donkey Kong Island kunt ontdekken. De game is geschikt om alleen te spelen, ook voor de allerkleinsten. Voor de allerkleinsten, of voor degene die het eiland in alle rust willen ontdekken, is er de ‘Funky-Stand’. Hierbij speel je als de chille Funky Kong. Compleet uitgerust met zonnebril en surfplank kun je met Funky Kong met meer hartjes en onbeperkte lucht de levels rustig doorspelen. Zelfs kun je een level overslaan, om deze later opnieuw te kunnen proberen. Ook kun je in multiplayerstand spelen, waardoor het ook nog eens leuk is om samen te doen. Heb je meer zin om het tempo erin te houden, dan kun je gaan voor de ‘Time Attack’ stand. Wil je er een schepje bovenop doen en is de game je eigenlijk veel te makkelijk? Dan ga je over op ‘Hard Mode’. Donkey Kong Tropical Freeze is een leuke platformer, die ook nog eens geschikt is voor het hele gezin.

Rocket League

Voetballen en auto’s, goede combi toch? Dat dachten de makers van Rocket League ook en dat is toch wel een groot succes gebleken. Rocket League is sinds 2015 beschikbaar op Steam en sinds november 2017 ook voor de Nintendo Switch. Rocket League heeft een offline stand, waardoor de game zowel alleen als met z’n tweeën in split-screen gespeeld kan worden. Speciaal voor de Nintendo Switch zijn er Batte-Cars beschikbaar met een Nintendo tintje. Speel je liever met een Mario-, Luigi-, of Metroid-Skin? Uiteraard kan de game ook online gespeeld worden en kun je, dankzij de cross-networkfunctie, ook met spelers op andere systemen spelen. Voor al je wedstrijden kun je de regels zelf samenstellen, waardoor het altijd een potje wordt waar je zin in hebt. Rocket League is een leuke, sportieve game die heel wat uurtjes speelplezier kan opleveren. 

Kirby Star Allies

Kirby is terug in Kirby Star Allies. De schattige, roze held is gewapend met liefde in de vorm van ‘Friend Hearts’, waarmee hij vijanden met handige superkrachten tot vriend kan maken. Je kunt ze bij je team voegen, om daarmee een superteam samen te stellen die zelfs de grootste vijanden kunnen verslaan. Zowel Kirby als zijn vriendjes zijn stuk voor stuk ontzettend schattig, dus het zoetheidgehalte is erg hoog. Maar laten we niet vergeten dat ze ook wel erg stoer zijn. Er zijn veel verschillende krachten te bemachtigen, waaronder Burning Leo, Driblee en Chilly die respectievelijk voor vuur-, water- en ijskrachten zorgen. Behalve vrienden toevoegen kun je ze natuurlijk ook nog steeds inhaleren, waardoor je heel veel combinaties van krachten kunt maken. Door je inzicht en fantasie te gebruiken kun je Kirby helpen zo sterk mogelijk te worden. Met alle vrolijke kleuren, dappere muziek en vele mogelijkheden is Kirby een absolute aanrader. Hier nog even de preview door onze Wendela.

Captain Toad: Treasure Tracker

Tot slot hebben we nog Captain Toad: Treasure Tracker. Deze game heb ik zelf op de Wii U gespeeld en vindt op 13 juli ook zijn weg naar de Nintendo Switch. In Captain Toad: Treasure Tracker speel je als de vrolijke paddenstoel Captain Toad of zijn vriendinnetje Toadette en ga je op zoek naar verborgen schatten in alle puzzelende levels. De eerste levels zijn vrij makkelijk, overzichtelijk en laten je proeven aan de mogelijkheden in de game. Maar naar mate je verder komt kunnen sommige puzzels best lastig zijn. Soms lijkt de weg naar dde Power Star simpel, maar je kunt bedrogen uitkomen! Naast een Power Star zijn er nog zogenoemde Super Gems te verzamelen en kun je het level nog met een bepaalde voorwaarde uitspelen. Voor de Nintendo Switch editie hebben ze nog een aantal Super Mario Odyssey-levels toegevoegd en kun je ook samenwerken (met twee Joy-Cons) om de levels makkelijker door te komen. Naast het vermakelijke concept is het ook nog goed voor het oplossend vermogen dus kunnen we het best een leerzame game noemen. De Wii U versie heeft eerder van ons als een Pink Prize gekregen, dus ik verwacht dat de Nintendo Switch versie daar zeker niet voor onder doet. Captain Toad: Treasure Tracker is vanaf 13 juli beschikbaar. 

Naast bovengenoemde games is er natuurlijk nog veel meer beschikbaar, dus het was erg moeilijk om te kiezen. De vakantie begint voor een aantal van ons al snel, dus je kunt nog even de Nintendo eShop afstruinen voor een leuke game. Volgende week besteden we aandacht aan games voor de PlayStation Vita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.