Wie van zwarte humor houdt, kent vast de webcomic Cyanide & Happiness. De strips gaan soms over onderwerpen waar je in de rij voor de kassa beter geen grapjes over kunt maken. Om het publiek nog wat breder te bereiken komen ze ergens in 2018 met Rapture Rejects. Waarschuwing: Voor wie christen is (of volger van een andere godsdienst welke in de opname van de mensheid gelooft) en hier geen grappen over wil maken of lezen adviseer ik je dit artikel niet te lezen. 

Rapture Rejects is een samenwerking tussen tinyBuild (Indie Game Developer en Publisher van onder andere No Time To Explain, Party Hard en Hello Neighbor) en Explosm (de makers van Cyanide & Happiness). De game wordt een komische Battle Royale en speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. God verlaat ons en neemt alle goede mensen mee, maar laat de ‘rejects’ achter. Als ‘reject’ is het jouw taak om bizarre wapens te verzamelen en daarmee als laatste over te blijven en God te bekoren om op die manier toch nog een plekje in de hemel te bemachtigen.

De eerste beelden van de game zien er leuk uit. Wild door elkaar heen lopende figuren die elkaar overhoop knallen met bizar uitziende wapens in een wereld die verlaten, verweerd en verwoest is. Het Battle Royale verhaal is natuurlijk niet vernieuwend, maar tinyBuild hoopt met minder militair gedoe en meer absurditeit en overdreven animaties het een nieuw en beter leven in te kunnen blazen. Daarnaast hebben ze een gender-neutrale ‘character creator’ toegevoegd, waardoor je jouw personage zowel ‘boobs’ als een ‘dong’ kunt geven.

In de intro van het artikel gaf ik al aan dat het artikel (en dus ook de game) misschien niet geschikt is voor iedereen. Sinds de aankondiging op de E3 hebben de makers dan ook vrij veel commentaar gekregen van vele christenen. Dit houdt de makers echter niet tegen, dus gaan ze vrolijk verder met doorontwikkelen en kun je je inschrijven voor een gesloten Alpha versie van de game. Ze laten steeds een klein aantal mensen toe aan de Alpha, zodat ze de servers kunnen testen op stressbestendigheid. Daardoor hebben ze geplande testmomenten, dus als je je hiervoor wil inschrijven, zorg dan dat je de agenda bij de hand hebt!

Voorlopig wordt de game eerst alleen voor de PC ontwikkeld, maar wellicht dat ze bij groot succes ook een console versie beschikbaar zullen maken. Een releasedatum hebben ze helaas nog niet (ergens in 2018), dus als je nieuwsgierig bent geworden naar de game, blijf ze dan vooral volgen via Facebook, Twitter, Steam en de officiële website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.