Kirby is terug en schattiger als ooit tevoren. In plaats van in zijn eentje werkt Kirby samen met zijn vijanden/vrienden om de vrede te herstellen in Dream Land.

Al ruim 25 jaar redt de vriendelijke Kirby zijn geliefde wereld Dream Land en deze keer doet hij dit weer, maar niet alleen. Op een oh zo’n mooie dag vallen er plotseling duistere harten uit de hemel. Kirby wordt geraakt door een vallend hart en krijgt de gave om liefde te verspreiden en deze liefdevolle gave gebruik je op vijanden in plaats van ze op te zuigen en weer uit te spugen, zoals we normaal van Kirby gewend zijn.

Je hebt in Kirby Star Allies de vijanden nodig om de wereld te redden van duisternis. Je kan je vijanden opzuigen en zo hun krachten kopiëren.  Zo kan Kirby een kok worden, een kunstenaar of Sir Kirby (Kirby met zwaard), maar je kan ook door Kirby’s speciale gave vriendelijke harten naar hen toe gooien en bondgenoten maken tot een maximaal van drie. In sommige levels heb je ze echt wel nodig, je kan de krachten bundelen tot sterke aanvallen, puzzels oplossen of nieuwe paden ontdekken.

In de demoversie zijn er twee levels speelbaar: Grassland en Cave and Castles. Het is kort, maar ik had voldoende informatie om een beeld te krijgen hoe de game in elkaar zit. Je kan de game in je eentje spelen, maar het is veel gezelliger met meerderen. Je kan het spel spelen met maximaal vier spelers. Speelbaar op Pro Controller of Joy-cons. Je vriend kan tussendoor gewoon meespelen. Hij drukt simpel de L- of R-knop in en neemt automatisch een bondgenoot over. Heeft hij geen zin meer, dan drukt de persoon op de Y-knop om het spel te verlaten. Het is jouw Kirby-feestje. Tijdens het spelen van de demo merk ik wel dat de game volledig is gefocust op één speler. Mocht speler 1 doodgaan, dan is de rest ook af, ook al leven ze nog en dat is soms frustrerend. Een groot pluspunt in de game is het combineren van speciale krachten. Ik was bang dat ik mijn samengestelde team moest aansturen, maar gelukkig reageren mijn samengestelde bondgenoten goed op de omgeving. Ook met het oplossen van problemen zoals een brandje blussen bijvoorbeeld.

Bron afbeelding: nintendo.nl

Zoals we van Kirby-spellen gewend zijn, zijn de levels heel kleurrijk. Kinderlijk en zoet met herkenbare achtergrondmuziek. De game is geschikt voor jong en oud, die graag van platformgames houden met hier en daar de nodige puzzels. Ik houd wel van dit soort games en zal ongetwijfeld de game aanschaffen. Mocht je twijfelen, dan kan je altijd nog, zolang de demo beschikbaar is op de Nintendo eShop, de demo spelen. Zoals ik al zei: het is kort, maar voldoende om een conclusie te trekken. Tipje van de sluier: in de volledige versie bevat de game maar liefst 50 levels! Genoeg speelplezier dus.

Voor meer informatie over Kirby Star Allies, exclusief voor de Nintendo Switch, vind je hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.