Na 10 jaar staan de Marvel films nog steeds in de belangstelling. We hebben een lange tijd moeten wachten, maar op 25 april 2018 was het zo ver! De nieuwe Avenger film kwam eindelijk uit! Wil jij weten wat wij van de film vonden, lees dan verder.

Aan het einde van Avengers: Age of Ultron zien we één van de zes Infinity Stones in beeld komen in het voorhoofd van Vison. Ook zien wij dat Thanos de vijand is en dat hij al twee Infinity Stones heeft verzameld. Het is, naar mijn mening, belangrijk dat je voor het zien van Avengers: Infinity War een aantal Marvel films gezien hebt namelijk: The Avengers film I en II, de gehele Thor reeks, The Gardians of the Galaxy I en II, alle Iron man films, Captain America, Doctor Strange en Black Phanter.

Omdat ik toch van mening ben dat het niet leuk is om dingen te spoilen, zal ik dat dan ook niet doen! Waar gaat Avengers: Infinity War over?! Op zijn simpelst gezegd gaat het over het vinden van de Infinity Stones of  eigenlijk ervoor zorgen dat Thanos de Infinity Stones niet in handen krijgt. De diehard Marvel fans weten natuurlijk wat de Infinity Stones zijn, maar ik zal er toch wat meer over vertellen.


Er zijn zes Infinity Stones, ze zijn ovaal qua vorm en hebben elk één bepaalde kracht. De persoon die de Mind Stone heeft krijgt de beschikking over telepathische en telekinetische krachten. De Reality Stone ook wel Aether genoemd, is eigenlijk geen steen maar een vloeistof. De persoon die Aether absorbeert in zijn/haar lichaam krijgt de kracht om de realiteit aan te passen naar zijn/haar wil. De eigenaar van de Power Stone krijgt enorme kracht, de kracht is zo immens dat het bij ontlading van al zijn potentie een planeet zou kunnen vernietigen. Ook krijgt de eigenaar de kracht om energie te manipuleren. De drager van de Time Stone heeft controle over tijd en kan de tijd terugspoelen of vooruit gaan in de tijd.  Dit kan op kleine en grote schaal. Soul Stone, over deze Infinity Stone is niet veel bekend. Volgens oude geschriften is deze Infinity Stone de gevaarlijkste van alle Infinity Stones.

Waar de Infinity Stones zijn en wie ze heeft?! In enkele eerder verschenen Marvel films zie je een aantal Infinity Stones voorbij komen. Zo weet je dus welke stenen op dat moment, in die film, zijn of bij wie. Uiteindelijk is het Thanos die ze wil hebben en The Avengers, in alle soorten en maten, die er voor moeten zorgen dat dit niet gebeurd. Het voelt als een warm bad om een aantal personages terug te zien met hun eigen manier van communiceren. Hoewel voor sommige personages (Hulk) er een nieuwe wereld open gaat, omdat ze een tijdje ergens op een andere planeet hebben rondgehangen, moeten ze alle Avengers bij elkaar krijgen. Als je de eerdere films hebt gezien weet je dat er een aantal zijn (Captain America en Iron Man) die niet wekelijks gezellig bij elkaar langs gaan en eigenlijk geen contact meer hebben. Tijd dus om ze allemaal te verzamelen en de strijd aan te gaan met elkaar tegen Thanos.

Zonder spoilers te gebruiken is het een leuke film vol actie, wellicht op sommige momenten iets-wat voorspelbaar en vooral best lollig! Het ziet er weer fantastisch uit en de muziek is als vanouds, tja.. zoals we gewend zijn van Guardians of the Galaxy! Enkele personages komen bij elkaar en weten een team te vormen op aarde of in de ruimte. Én er is een zoektocht naar een wapen om Thanos te kunnen verslaan, bijzondere Alien-exemplaren die voorbij komen en kick-ass actie.

De hamvraag is weet Thanos alle Infinity Stones te pakken?! Ga naar de film en bekijk het voor jezelf, je krijgt er zeker geen spijt van!

P.S. watch the after credits!

Geschreven door: Patricia & Caitlinn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.