Sinds De Sims 4 uit is, zijn de dames bij Female-Gamers zoveel lol aan het hebben met die game, dat ze hebben besloten om er een soap van te maken. In Goede Tijden, Gamende Meiden volgen we alle redactiechicks die samenwonen in twee huizen naast elkaar. Het is maar goed dat er maar zeven Sims in een huis kunnen, want de emoties lopen af en toe hoog op. In deze eerste aflevering zien we hoe Celine zich buitengesloten voelt en het kwaad de overhand dreigt te gaan nemen..

De allereerste aflevering van Goede Tijden, Gamende Meiden is een feit. De gemoederen in de Female-Gamers-huizen lopen hoog op en dat is al in deze eerste episode overduidelijk. Het is een zware periode geweest voor de dames van Female-Gamers. De redactie is in tweeen gesplitst omdat het helaas in hun nieuwe woonplaats niet mogelijk is om met meer dan zeven mensen tegelijk te hokken.

img_Sims4_GTGM1
Dat betekent dat we Samantha, Sam, Mirjam, Didi, Heather, Laura en Celine in een dikke villa hebben gezet. Patricia, Yvonne en Sandra zijn nog druk met inpakken en zullen binnenkort hun intrede doen in het huis ernaast. De dames werden na een make-over op een stuk land gezet en moesten toen aan de bouw van hun droomhuis beginnen. Zoals dat een soap betaamd, moeten er altijd een paar rich kids zijn. Denk Nina uit GTST, Blair uit Gossip Girl en natuurlijk Emily uit Revenge. Geld moet geen probleem zijn en dat is het ook niet, lang leve Motherlode.

Hoe ziet het droomhuis van gamende chicks eruit? Sowieso staat het hele huis vol gadgets en gekke dingen. Een cupcakemachine, een tikibar, een peperduur poppenhuis; niets is te gek voor onze gamekoninginnen. Er is niet voor iedereen een aparte kamer gemaakt, want de dagindelingen van de dames loopt nog al eens uiteen dus ze slapen nooit allemaal tegelijk. Desondanks gaan de 3 miljoen Simoleons die we de dames hebben gegeven, er rap doorheen na de aankoop van hun boerderij-achtige mansion. Een kleine upgrade van wat kamers en een hyperkinderachtige kamer voor de schattigheidsminnende Laura en Heather dat hakt er aardig in. Plus natuurlijk een tweepersoonsbed, want je weet nooit welke leuke buurmannen en –vrouwen er zoal in de nieuwe wijk wonen.

img_Sims4_GTGM2
Nog geen tijd om kopjes suiker te gaan lenen, want het is eerst tijd dat de vrouwen elkaar eens nader leren kennen. Heather zal waarschijnlijk goed met Mirjam door een deur kunnen, omdat ze beiden Goofballs zijn. Hun aspiraties in het leven zijn wel wat verschillend, dus besluiten we om eerst Didi en Mirjam kennis te laten maken, allebei computernerds. Heather en Laura proberen ook een connectie op te bouwen, hoewel dat wat moeizamer gaat omdat beide dames toch vrij anders zijn. Heather wil meer de criminele kant op en maakt graag grapjes, terwijl Laura juist neigt naar de depressieve, romantische kant. Als dat maar goed gaat…

     img_Sims4_GTGM3img_Sims4_GTGM4

Het is een heel gekwebbel tussen de dames, inmiddels hebben Sam en Samantha elkaar ook gevonden en hebben ze al een heel geeky gesprek. Er wordt zelfs binnen een paar minuten al over games gesproken, het zijn immers ook een stelletje geeks bij elkaar. De meesten willen schrijver worden, anderen denken aan computernerd-achtige loopbanen en een enkeling gaat liever het verkeerde pad op. Nu er drie koppels staan te praten, valt nog meer op hoe Celine er maar een beetje bij staat. Ze heeft nog helemaal geen acties gekregen om te gaan doen en ze begint zich steeds minder goed te voelen.

img_Sims4_GTGM5img_Sims4_GTGM6

Tja, als newbie bij Female-Gamers heb je het nu eenmaal wat zwaarder te verduren dan de reeds gevestigde dames. Niet helemaal op haar gemak besluit ze dan maar drankjes te gaan tappen en daarmee aan haar mixology-skills te werken. Wanneer er zelfs na een paar drankjes op de bar te hebben gezet nog niemand aanstalten maakt haar te groeten, laat ze zich door de BlicBlock verleiden voor een spelletje.

Sam heeft ondertussen zin gehad om een feestje te organiseren ter ere van de verhuizing. Een housewarming party is iets te gewoontjes voor onze onhandige, vrolijke chick, dus kiest ze voor een gekostumeerd feestje, compleet met catering en cocktailshaker. Didi blijft buiten maar kakelen tegen Mirjam, Heather en Laura zijn een beetje aan het nietsnutten en Celine die blijft haar game maar spelen. Het feestje gaat compleet aan haar voorbij omdat zij zich helemaal is verloren in de wereld van blokjes en digitale interactiviteit.

img_Sims4_GTGM7

Nu haar gameskill op 1 punt is gekomen, sleuren we haar toch maar bij dat apparaat vandaan. Morgen weer een dag, Celine. Je zit alleen maar met je hoofd in die computer! Ze begrijpt het wel en heeft inmiddels ook de wens om Funny te doen met Mirjam. Of Mirjam daar ook voor in is, is een tweede, maar gelukkig wel. Celine is weliswaar begonnen als het zwarte schaap van de groep, ze heeft zich toch kunnen herstellen en punten gescoord bij Mirjam door net zo grappig te doen als Mirjam zelf is.

img_Sims4_GTGM8

Echter, er staat iemand naast het duo dat iets minder blij is met deze bonding activiteiten. Er komt nog net geen stoom uit de oren van Didi, maar ze begint wel akelig hard te pruilen. Ze schreeuwt het uit tegen Celine, hoe durft zij haar gesprek met Mirjam over te nemen? Celine laat zich niet op de kop zitten en denkt, whatever, ik praat lekker verder met deze astronaut, laat die hotdog maar lekker aangebrand zijn. Ondertussen lijkt het erop dat Didi wrede plannen smeedt om te zorgen dat Mirjam betere vriendinnen wordt met haar dan met Celine. Hoe ver Didi daarvoor wil gaan, dat lees je in de volgende aflevering van Goede Tijden, Gamende Meiden.

img_Sims4_GTGM9img_Sims4_GTGM10

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

2 Comments on “Goede Tijden, Gamende Meiden: De verhuizing”

  1. Geweldig leuk geschreven Laura! Ik kijk nu al uit naar de volgende aflevering!! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.