23 januari 2019 – 15:00 uur. Tijd voor de eerste Indie-Highlights video van 2019.
Wat kunnen we in 2019 aan Indie-games verwachten op de Nintendo Switch? In dit artikel geven we je een samenvatting.

In een bijna 17 minuten durende presentatie wordt je bijgepraat over wat de Indie-toppertjes worden voor de Nintendo Switch. Persoonlijk ben ik van mening dat de Indie-releases vaak wat vergeten of ondergesneeuwd worden door de AAA-games, terwijl zich onder de indies behoorlijk wat pareltjes bevinden. Gelukkig heeft Nintendo besloten hier een speciale video-presentatie voor in het leven te roepen.

In de presentatie komen de volgende Indie-games aan bod:

 • Wargroove
  Ga naar het slagveld met Wargroove en vertoon je strategische kunsten op de Nintendo Switch.
  De turn-based strategie-game is speelbaar voor maximaal vier spelers en bevat naast een verhaalmodus ook lokale en online multiplayerstanden.
  Vanaf 1 februari verkrijgbaar op de Nintendo Switch.
 • Double Kick Heroes
  Double Kick Heroes beloofd een game te worden zoals je nog niet eerder hebt gezien. Ofwel: “Keiharde Heavy-Metal riffs vermengd met een pijlsnelle Zombie shoot ’em up”.  Wat?! Een shooter met Metal-muziek. Die komt sowieso op mijn lijstje!
 • When Ski Lifts Go Wrong
  Een constructie puzzelgame die ontploft van de creatieve uitdagingen, sport en hilarische gekte. Dit alles vindt plaats in de sneeuw op ski’s.
  Vanaf heden verkrijgbaar op de Nintendo Switch
 • Forager
  Forager is een 2D-game waarin je start met een open wereld en bouwen aan je uitrusting en vaardigheden, met medewerking van zowel je vrienden als je vijanden, om zo stukje bij beetje vooruitgang te boeken. Huh? Jazeker, klinkt allemaal nog een beetje wazig.
  Binnenkort verkrijgbaar op de Nintendo Switch.
 • Goat Simulator: The GOATY
  Je droom hoe het is om een geit te zijn komt uit met Goat Simulator: The GOATY. Deze trailer is absoluut HY-STE-RISCH!
  Vanaf heden verkrijgbaar inclusief alle eerder uitgebrachte DLC.
 • Inmost
  Er komt iets duisters naar de Nintendo Switch en dat is de sfeervolle puzzelplatformgame Inmost.
  In 2019 verkrijgbaar.
 • Unruly Heroes
  4 onwaarschijnlijke helden zijn te besturen in Unruly Heroes. Vechten staat centraal (alleen of samen) in een een episch avontuur in een fantasiewereld. Nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.
 • CrossCode
  Een in 16-bit stijl hyperactieve 2D actie-RPG game.
  Verwacht in 2019.
 • SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech
  Wacht? Zit ik nu naar een soort van Heartstone versie voor de Switch te kijken? Er is verder weinig informatie beschikbaar, behalve dat je met de kaarten in je hand je vijanden moet verslaan.
  Vanaf 2019 verkrijgbaar.

Tot slot krijgen we nog enkele beelden voorgeschoteld van Indie-games die al verkrijgbaar zijn op de Nintendo Switch en al tot de top Indie-games behoren: Hollow Knight, Stardew Valley, Celeste, Overcooked! 2, Wizard of Legend, Dead Cells, Darkest Dungeon, Owlboy, Firewatch, Monster Boy and the Cursed Kingdom, Fast RMX, Gris, Shovel Knight: Treasure Trove, Undertale, Donut County, The Messenger, Into The Breach, The Binding of Isaac: Afterbirth+, Enter the Gungeon, Human: Fall Flat,

Om een juiste impressie te krijgen is het zaak om zelf even de hele presentatie terug te kijken en terugkijken kan hier:

Uiteraard zijn dit een paar highlights, immers zijn er nog zoveel meer pareltjes al verkrijgbaar of binnenkort verkrijgbaar op de Nintendo Switch.

Welke Indie-games ben jij nieuwsgierig naar? Hier komt zowel Double Kick Heroes, Goat Simulator en Inmost zeker weten op de wishlist. SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech vind ik tot nu toe te veel lijken op Heartstone, maar daar ga ik mij zeker nog verder in verdiepen.

© Nintendo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.