Een pak met kaartjes, een plastic stok met een sponshand erop en spelregels. Dat is wat je vindt in de doos van het nieuwe gezelsschapsspel Kalvijns Slapstick. Om die kaartjes gaat het, want daarop staan de raarste dilemma’s en vragen, variërend van: wie vinden mensen grappiger: Gerard Joling of Gordon?

Er zit een verschil in de kaartjes qua kleur: de blauwe variant is geschikt voor kinderen onder de 13 en de witte voor mensen van boven die leeftijd. Ik raad je alvast aan om dat wel aan te houden, want anders krijg je dilemma’s over of je later wil opblijven enzovoort. Maar ook: wat heb je liever: je handen zijn je voeten en andersom, of je nek verandert elke dag van lengte. Ben je wat ouder, dan krijg je dilemma’s over of welke alcoholische drank lekkerder is: bier of wijn. Of welke zomerhit lekkerder is, de Macarena of Despacito.

Hoeveel mensen?
Hoe je het spel speelt, dat is afhankelijk van met hoeveel mensen je het spel speelt. Speel je met zijn tweeën, dan gebruik je de antwoorden van gemiddeld Nederland, maar speel je met drie of meer, dan moeten je vrienden beslissen wat zij vinden dat het antwoord zou moeten zijn.  Vervolgens zeg jij wat jij denkt dat ze hebben gekozen (of wat Nederland kiest).

Dan komt het slapstickgedeelte: dan word je met de stok met de hand geslagen. Afhankelijk van of je antwoord goed of fout is, klapt de hand terug of krijg je hem in je gezichtje. Dat gaat niet echt hard, want het is een sponshandschoen. Heel dreigend is die stok met die handschoen dus niet.

Grappige dilemma’s
De dilemma’s zijn origineel en soms erg grappig, bovendien is het ook wel leuk om eens te discussiëren over de meest onzinnige dingen. Vooral als je een borreltje op hebt, dan kan dat hilarisch zijn. Je kunt je verbazen over hoe anders je vrienden soms in bepaalde zaken staan.

Het spelelement zelf is echter wat saai, als je wordt geslagen en de hand klapt niet weg, dan ben je af. Dat slaan is echter helemaal niet spannend. Je kunt er, zoals Kalvijn in een van zijn filmpjes, nog scheerschuim of slagroom op doen om het wel wat erger te maken, maar het blijft een beetje een softe behandeling. Aan de andere kant moet je het natuurlijk wel met kinderen kunnen spelen, en die vermaken zich waarschijnlijk kostelijk met zo’n spel.

Wil jij het eens proberen? We geven twee exemplaren van Kalvijns Slapstick weg. Houd daarvoor onze Facebook-pagina in de gaten!

Voorwaarden:
• De prijzen zijn niet voor geld in te wisselen.
• Je mag maar één maal deelnemen aan de prijsvraag (bij meerdere inzendingen word je gediskwalificeerd).
• Wij zullen ons uiterste best doen de winnaar zo snel mogelijk na de laatste inzenddag bekend te maken. Wij nemen contact op met de winnaar via Facebook.
• Wij zijn niet verantwoordelijk voor de slechte postverzorging van de postbedrijven.
• Crewleden zijn uitgesloten van deelname.
• Jouw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en zullen na de prijsvraag verwijderd worden uit ons systeem.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.