De komende tijd ga ik jullie meenemen in de wondere wereld van het PC-bouwen. Naast gamen op mijn Xbox console heb ik altijd flink veel gegamed op mijn PC. Nu heb ik het over games zoals de eerste Wolfenstein 3D, de vele Sims delen, Age of Empires, Warcraft 3 en uiteraard mijn lichte verslaving aan World of Warcraft.

Net als de meeste PC-gamers liet ik mijn PC bouwen door anderen. Ik vond het wel heerlijk om mee te helpen en kijken maar echt zelf bouwen durfde ik niet, tot nu! Ik heb besloten om jullie mee te nemen in dit avontuur. De komende tijd zal ik regelmatig schrijven over mijn ervaringen bij het bouwen van mijn gaming PC: ‘J4ne’.

Bijna iedere gaming PC heeft een naam gekregen van zijn eigenaar/bouwer. Dus ook ik wilde een naam geven aan mijn gaming PC, mijn kindje. Omdat ik graag Sci-Fi series en films kijk heb ik mijn gaming PC een naam met een link hiernaartoe gegeven. J4ne is herleid van Jane Fonda die de hoofdrol speelde in Barbarella, google maar even als er geen belletje rinkelt en is ook een verwijzing naar kapitein Janeway. Zo’n krachtige en vrouwelijke naam voor mijn Gaming PC nu nog een Sci-Fi behuizing.

artikel_building_j4ne_01

Op mijn droomwensenlijstje staat heel eerlijk gezegd de Cooler Master Stryker maar ja ik moet ook aan mijn budget denken. Gelukkig vond ik een behuizing met een minstens zo mooie uiterlijk en de airflow, erg belangrijk, stond goed aangeschreven. Ik heb gekozen voor een behuizing van x2 en wel de ISOLATIC X2-6020W-CE/R-2U3. Zodra ik straks alle blauwe verlichting erin heb weten te bouwen word J4ne een mooi Sci-fi gaming PC.

De ISOLATIC gaming case is een midi-toren dus niet echt enorm groot. Toch heeft ze een imposant uiterlijk, vooral in de hoogte. Van binnen heeft ze door een uitsparing genoeg ruimte voor mijn bakbeest van een grafische kaart die stiekem ook wel vervangen mag worden. Maar meer over wat er in mijn huidige PC zit en wat vervangen gaat worden vind je in een volgend artikel. Ik heb gekozen voor een midi-toren waar ik stiekem inmiddels toch wel een beetje spijt van heb. Hoewel ik als vrouw gezegend ben met poezelige handjes is het nog steeds flink vloeken geblazen wanneer ik ergens niet makkelijk bij kan of voor de zoveelste keer een schroefje valt.

Even wat cijfers over mijn case;
Afmeting: 47.2 x 21.1 x 52.6
Koelingruimte: Achter 1×80/90/120mm fan ruimte
Voor 1x140mm fan ruimte of 2x120mm fan ruimte
Boven 2×120 fan ruimte
Expansionruimte: 7
Audio: HD en AC 97 aansluiting bovenop
Driver slots: 3 x 3.5” intern
Driver slots: 2 x 5.25” extern
Extra: 2 x USB 3.0 connectie bovenkant 1 x USB 2.0
Garantie: 2 jaar
Prijs: *adviesprijs fabriek €74.95

* Ik heb de case in de aanbieding kunnen kopen voor €50,-.

artikel_building_j4ne_02

Wat mij bij deze case teleurstelde was dat het niet echt een handig clicksysteem heeft zoals ik gewend ben van mijn oude case. Ik moet weer aan de slag met schroefjes en als er iets niet fijn is dan zijn het wel die te kleine schroefjes. Er is ruimte gemaakt om je kabels netjes weg te werken echter merk ik dat de dikke kabels die ik heb bijna onmogelijk in deze ruimte te proppen zijn. Gevolg is dat mijn bekabeling nu nog niet de schoonheidsprijs verdiend. Maar ook dit zou op te lossen moeten zijn. Een andere tegenvaller binnen mijn nieuwe case is dat de ruimte toch wel beperkt is. Mijn cd/dvd brander past er niet meer in, niet een ramp maar toch een beetje jammer.

Omdat ik dit keer niet goed heb gelezen mistte ik mijn blauw licht aan de voorkant die de honinggraadstructuur zou doen oplichten. Ik dacht dat deze met de fan erbij zat ingebouwd maar nee die moet ik toch echt zelf regelen. Nu heb ik al een fan met blauw licht helaas moet ik echt nog flink aan mijn bekabelingsprogramma werken om het allemaal werkend te krijgen. Toch wanneer mijn J4ne er staat komt er al een trots gevoel naar voren want ze is stiekem wel heel erg mooi. Bovenop heeft ze al wat blauw licht en de combinatie van zwart en wit is erg strak gedaan. Op enkel het logo met wat nagellakremover eraf te halen op de voorkant hoef ik vrij weinig te doen aan de case. Het is nu een plan opmaken voor de inhoud wat ik wel en niet erin moet bouwen.

artikel_building_j4ne_03

Ook met een midi-case kan je een aardige gaming-PC bouwen en de uitsparing voor de grafische kaart zorgt ervoor dat ik er grafisch ook niet op achteruit hoef te gaan. Deze case heeft enorm veel ruimte voor fans en een handig bedieningsmechanisme bovenop de case zodat je ze los aan en uit kan zetten. De ruimte die er is ga ik ook zoveel mogelijk benutten om zo mijn J4ne goed koel te houden tijdens het gamen. Omdat de case nu niet echt geluiddicht is ga ik wel op zoek naar een aantal fans die wat stiller zijn dan mijn huidige.

Hoewel ik dus een aantal uitdagingen ben tegengekomen vind ik de case voor de prijs nog vrij uitgebreid. Zoals mijn opa altijd zei je kan niet voor een dubbeltje op de eerste rij gaan zitten. Toch hoeft het bouwen van een gaming PC niet duur te zijn. De komende maand ga ik me bezighouden met de inhoud en in het volgend artikel lees je over de huidige specificaties en waar ik naar toe wil gaan.

One Comment on “Building J4ne met Jadzia: De behuizing”

  1. Ben heel benieuwd naar je specificaties, Het is hoog tijd dat ik mijn eigen (zelf-gebouwde) pc ga upgraden. Ik loop alweer achter bij mijn gozer. Het is mijn beurt!
    Hm. Misschien zou die van mij dan Seven moeten heten. Hoewel, ik heb er meer dan 7 gehad, ondertussen. Ik verantwoord de naam nog wel 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.