Eens in de zoveel tijd verschijnt er een game waar je Mii een grotere rol krijgt. Zo was er natuurlijk al Wii Party, Wii Sports en Wii Fit. Ook Tomodachi Life was een game die zich wat meer richtte op de mogelijkheden van de Mii personages. Maar in Tomodachi Life was het leven nog wat beperkt en daar komt in Miitopia (weer) een einde aan.

Miitopia kwam ook in 2017 al naar de Nintendo 2DS/3DS en werd voor dit platform al goed ontvangen. Een mooie verbeterde versie voor de Nintendo Switch kan dan niet uitblijven, geheel volgens traditie van Nintendo. De versie voor de Nintendo Switch ziet er wat netter uit en biedt misschien nog wel wat meer mogelijkheden voor de nieuwe generatie. In Miitopia krijg je als speler de mogelijkheid om je eigen Mii’s of Mii’s van over de hele wereld te gebruiken voor je eigen avontuur. Iedere rol in het verhaal moet verdeeld worden, dus kies vooral de gekste en grappigste verdeling die je kunt bedenken. Maak je liefste zus tot fee of verander de vervelende buurvrouw in de vervelende tovenaar (of natuurlijk andersom…). Maar naast dat je ze een rol geeft moet je natuurlijk ook nog een bijpassend uiterlijk geven. Hierin zullen de spelers nog meer keuze krijgen dan in de vorige editie. 

Voor je avontuur zijn uiteraard ook helden nodig, een team van vier personages die het zullen opnemen tegen het kwaad. Er zijn verschillende classes waar je uit kunt kiezen, zo kun je gaan voor een gebruikelijke ridder, maar kun je ook kiezen voor een kat of popster. Anders is het ook maar zo saai toch? Al je helden hebben ook persoonlijkheden nodig die je tijdens de game terug zult zien. Persoonlijkheden hebben een effect tijdens gevechten, de een zal bijvoorbeeld sneller helpen en als je te aardig bent heb je misschien wel teveel twijfel bij het aanvallen. Ook is er een mogelijkheid dat je helden een fijne of juist vervelende relatie met elkaar krijgen. Zijn ze bijvoorbeeld verliefd dan zullen ze elkaar ondersteunen tijdens het avontuur, maar als ze een hekel aan elkaar hebben dan kijken ze niet naar elkaar om. De gevechten zijn turn-based en zien er in de trailer in ieder geval simpel genoeg uit. 

Je team moet zich ook wel wat kunnen voortbewegen en geen avontuur zonder paard toch? Door goed voor het dier te zorgen wil hij of zij je misschien wel helpen in de strijd tegen het kwaad. Ook het paard is volledig aan te passen naar je eigen wens. Naast een paard heeft het team tussendoor ook vooral rust nodig, dus ga je regelmatig met je team naar een herberg om bij te tanken. In de herberg geef je Mii’s een eigen kamer en als je de juiste Mii’s met elkaar combineert ontstaan er dus misschien wel vriendschappen of vetes. Als ze wel wat steun kunnen gebruiken in de groei van hun vriendschap kun je ze ook nog eens uitstapjes laten maken naar bijvoorbeeld de bioscoop of het café.

Mijn ervaring met bijvoorbeeld Tomodachi Life is dat het hilarische situaties geeft. Die situaties zijn voor kinderen gewoon grappig, maar de tekst maakt het voor volwassenen soms nog beter. Ik verwacht dat Miitopia genoeg vermaak heeft voor vooral mijn oudste die ook zelf kan lezen en daarmee dus beter zelf keuzes kan maken voor de personages. De leeftijdscategorie voor de game is dan ook 7+. En ik moet bekennen dat ik dit soort spelletjes ook wel erg vermakelijke vind hoor! Ik hoop dat het goed is uitgewerkt en dat het niet teveel keuzestress geeft bij het samenstellen van je verhaal. Voor de online functionaliteit is Nintendo Switch Online nodig, dus voor bijvoorbeeld het downloaden en uploaden van Mii’s. Wat jammer is, is dat je de game niet samen kunt spelen, dus dan maar met elkaar mee kijken. Miitopia gaat €49,99 kosten en komt 21 mei zowel fysiek als digitaal naar Nintendo Switch. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.