Er is weer nieuws te melden in de female eSports! Zo is er voor het eerst een vrouw die mee gaat spelen in de Overwatch League, hebben we een vrouwelijke StarCraft 2 winnares en hebben de Copenhagen games weer plaats gevonden met een female Counter Strike:Global Offensive tournament!

De eerste vrouwelijke speler in de Overwatch competitie is Kim ‘Greguri‘ Se-Yeon. Ze komt uit Korea en werd een lange tijd voor een jongen aangezien, omdat mensen niet geloofden dat een vrouw zo goed zou kunnen zijn. Ze speelt voor de Shanghai Dragons en speelt dus mee op het hoogste niveau! StarCraft 2 wordt op dit moment gedomineerd door Sasha ‘Scarlett‘ Hostyn, een Canadese speelster. Ze heeft de laatste Intel Extreme Masters in Pyeonchang gewonnen en hiermee 50.000 dollar binnen gesleept!

Tijdens het paasweekend zijn er altijd veel evenementen, waaronder Copenhagen Games. In Kopenhagen vind een groot CS:GO toernooi plaats met de enige female competitie die open is. Alle vrouwelijke teams mogen mee doen en dat maakt het ook meteen het grootste offline toernooi voor vrouwen. CPH Games begon met 32 teams in 8 groups met single elimination, dus je moet winnen om verder te mogen gaan. Er waren hoge verwachtingen dat het Amerikaanse team CLG Red ver zou komen met nieuwkomer Singularity female en de regerend wereldkampioen RES Gaming. De finale werd uiteindelijk uitgevochten tussen Singularity Female en RES Gaming. Singularity is opgezet door de Nederlandse Petra ‘Petra‘ Stoker nadat ze door een team wissel ineens buiten spel stond twee maanden geleden. Ze is in korte tijd een eigen team gestart, sponsor gevonden en CPH Games was het tweede toernooi voor de meiden. RES Gaming staat al vanaf het begin van female CS:GO aan de top, al is het steeds met een andere naam, omdat ze vaak van organisatie switchen. De verwachting was dat RES Gaming ook dit toernooi zou gaan winnen, maar niets bleek minder waar. Singularity wist in een hele spannende game 2-1 te winnen! Deze winst is extra bijzonder, omdat Petra de eerste Nederlander is die een internationaal CS:GO toernooi weet te winnen en extra speciaal voor mij, omdat Petra een hele goede vriendin en oud teamgenootje van mij is. Wij zagen toen ze in ons team zat al dat ze veel potentie en ambitie heeft en het is mooi om te zien dat het haar nu al gelukt is! We kunnen allemaal erg trots zijn op deze Nederlandse topper! Niet alleen namen de meiden van Singularity female de CPH Games trofee mee naar huis, maar ook 15.000 dollar!

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.