Far Cry 5 is ontwikkeld door Ubisoft en is een first person shooter met een open wereld en is uitgekomen op 27 maart 2018 op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

Far Cry 5 speelt zich af in Amerika en geeft jou als speler complete vrijheid om de wereld te ontdekken. Je begint als de nieuwe junior-sheriff van het fictieve Hope County in Montana en komt er al snel achter dat je in een wereld terecht gekomen bent die zomaar kan veranderen en voor je het weet ben je midden in het verzet terecht gekomen. Er is een cult in opkomst, Project at Eden’s Gate en hun ambitie is om Hope County over te nemen en ze zijn niet bang om geweld te gebruiken. Je kunt niet op hulp van buiten rekenen en je moet dus samen met de inwoners van Hope County het verzet vormen. Je kan zelf kiezen hoe je dit vorm gaat geven, je kunt namelijk Guns for hire, Fangs for hire of Friends for hire kiezen en op deze manier kun je het met andere spelen.

Verder is er ook Far Cry Arcade, de grootste en meest veelzijdige map editor die de Far Cry-franchise tot nu toe gekend heeft. In deze modus kun je zelf nieuwe scenario’s maken door middelen te gebruiken van eerdere Far Cry games en natuurlijk deze nieuwste versie, maar je kunt ook middelen gebruiken uit andere Ubisoft games, zoals Assasin’s Creed en Watch Dogs. Je kunt dit met maximaal 12 in multiplayer spelen, maar ook alleen of tegen de computer. Oftewel je kunt al je creativiteit kwijt in deze modus!

Far Cry 5 komt in verschillende edities, namelijk Standaard, Deluxe en Goud. Daarnaast is er ook een Season Pass die je toegang geeft tot drie unieke omgevingen vol avonturen met de aankomende DLC’s: Hours of Darkness, Dead Living Zombies en Lost on Mars. Zou je de Season Pass aangeschaft hebben of nog aan willen schaffen, je krijgt dan op 29 mei gratis Far Cry 3. Twijfel je nog of je de game wil aanschaffen? Bekijk dan de trailer:

 

Amber

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.