Of ontwikkelaar Gestalt Games nu helemaal indie is, dat is moeilijk te zeggen, want ze werken samen met G5. Maar, deze kleine studio die is opgezet door mensen uit de grotere gamebizz laat wel af en toe zijn gezicht zien op indiefestivals en daarom vind ik dat hij best in indiemaand thuishoort. Met hun point-and-click-game Paranormal Agency 2: The Ghosts of Wayne Mansion om precies te zijn.

Ik zegt het maar meteen eerlijk; point-and-clickgames zijn niet echt mijn ding. Of het nou komt omdat ze net even te rustig en passief zijn, of omdat ik simpelweg nerveus word van al dat geklik; een game in dat genre moet wel heel erg tof zijn, wil ik het waarderen. Paranormal Agency 2: The Ghosts of Wayne Mansion, is een mobiele game waarin je Heather Williams speelt, een exorcist die een soort detectivebureau leidt voor bovennatuurlijke krachten. Kortom; iemand die spoken opspoort.

IMG_ParanormalAgency2_1

Wat een van mijn grootste problemen met deze game is, is dat er ontzettend veel dialogen inzitten. Je kunt ze wel skippen, maar je wilt ook weer niet het hele verhaal missen, of opdrachten, daardoor zal je ze waarschijnlijk toch wel moeten lezen. Het is niet echt briljant geschreven, dus het is moeilijk om door te komen. Maar de gameplay is wel klassiek point-and-click en draagt bij aan het verhaal, wat voor de fans van het genre leuk is. Niet heel verfrissend, maar wel solide. Je moet bijvoorbeeld een lijst afwerken met dingen die dan in de kamer verstopt zijn of raden wat er wordt gezocht naar aanleiding van alleen een silhouet.

Het is wel spijtig dat je soms meerdere malen in dezelfde kamer moet zoeken, vooral omdat de game ook kampt met het probleem dat je clicks niet altijd even goed geregistreerd worden. Enorm irritant natuurlijk, helemaal als je niet helemaal weet waar iets ligt en je maar wanhopig door het hele scherm tikt. Het voelt allemaal wat krakkemikkig aan op die manier.

IMG_ParanormalAgency2_2

Paranormal Agency mist niet alleen op dat gebied het gevoel van kwaliteit. Dat komt ook door bijvoorbeeld de graphics die enorm tegenvallen, spelfouten in de tekst en het uitblijven van voice-acting. Dat zijn dingen die enorm kunnen bijdragen aan het verhaal en die mis je hier. De lelijke graphics heb ik zelfs als storend ervaren, omdat alles er korrelig uitzag en dat is natuurlijk vervelend als je veel tekst te verwerken hebt. Ook omdat het verhaal best gecompliceerd is. De dialogen zijn dan wel een beetje meh, het verhaal zelf is op zich interessant.

Al met al kan ik heel kort zijn in mijn conclusie over deze game; Paranormal Agency is je moeite niet waard. Er zijn zoveel betere point-and-clicks, die misschien iets meer kosten van 6 euro, maar je tijd ook veel meer waard zijn omdat ze er goed uitzien, lekker spelen en beter geschreven dialogen hebben.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.