Didi en ik mochten onlangs naar de presentatie van The Crew in Antwerpen. Samen met Suus -mijn Suzuki Alto- trotseerden wij de Belgische wegen om erbij te zijn.

Terwijl Didi nog even snel wat Starbucks energie haalt voor ons voel ik de spanningen langzaam stijgen. Wat gaan we straks in Antwerpen zien? Zal mijn oldtimer de Belgische wegen overleven en waar moeten we parkeren? Zo, energie check, goede zin check, Q-music op de radio check en op naar The Crew. De rit verloopt helemaal prima en Didi blijkt een uitstekende navigator te zijn. We verbazen ons over de verbetering van de snelwegen in België en dan blijkt dat we nog even tijd hebben om even bij onze Belgische collega’s van de Game Mania in Merksem te kletsen. Na een lekker broodje vervolgen we onze rit naar de drukke binnenstad van Antwerpen om daar in de parkeergarage onder het hotel te parkeren. Daarna is het even zoeken naar de ingang en mijn hoogtevrees trotseren wanneer blijkt dat we op de bovenste verdieping moeten zijn.

[center]

art_the_crew_09[/center]

Boven aangekomen staan er lekkere hapjes en drankjes voor de Nederlandse pers klaar. Moe van de rit storten we ons meteen op de koffie want we moeten straks wel goed wakker zijn tijdens de toespraak van o.a. Serkan Hassan Lead Designer. Daarnaast staan er een aantal gamebooths dus het lijkt erop dat we een potje mogen racen. Hier verheug ik me dan ook erg op! Eerder mocht ik al met de PC Beta aan de slag, check via deze link mijn preview, dus ik ben benieuwd naar wat er veranderd is of wat we nu mogen doen. Even genieten van het uitzicht en tot de ontdekking komen dat ook Serkan Hassan last heeft van hoogtevrees. Nadat iedereen binnen is kunnen we gaan beginnen we krijgen allemaal een tafel en stoel aangewezen waar we kunnen zitten.
[center]

art_the_crew_08[/center]

Er word verteld over hoe The Crew is ontstaan en wat ze willen bereiken met de game. Het doel is om vrienden en onbekenden samen te kunnen laten racen in het veelzijdige landschap van Amerika. Ze hebben geprobeerd om Amerika zo levensecht na te bouwen en er zijn een flink aantal bezienswaardigheden, zoals de Golden Gate Bridge en de Hollywood sign, realistisch nagebouwd in de game. Naast het gezellig samen racen is het de bedoeling dat je The Crew als een echte MMO gaat zien. Jouw auto is jouw signature avatar. Je kan je auto helemaal personaliseren en als je Serkan’s advies opvolgt zorg je ervoor dat je interieur helemaal van eikenhout is. Tsja, over smaak valt niet te twisten. Naast het uiterlijk zijn er ook verschillende soorten auto’s te vinden. Zo heb je een auto die prima rijd op de gladde wegen, een auto die eigenlijk overal kan rijden, een echte showauto om door de straten van L.A. te cruisen of een auto die perfect is voor mij en overal doorheen en overheen kan racen. Dit zorgt ervoor dat iedereen op zijn of haar eigen manier kan racen binnen The Crew.

[center]

art_the_crew_06[/center]

Allemaal informatie is onze kant opgestroomd, tijd om de game -nog een keer- uit te gaan testen. Alle accounts zijn op een wat hoger niveau zodat we kunnen ervaren hoe je binnen de game groeit. In het begin mogen we even vrij rondkijken en uiteraard maken Didi en ik onze auto felroze met hier en daar wat stoere en vrolijke graphics erop. Helaas konden we het logo van Female-Gamers er nog niet in zetten. Met onze roze Ford vallen we behoorlijk op in de straten van Amerika en al snel rijden we me onze zonnebrillen op richting de kust. Hier en daar pakken we een boompje en vangrailtje mee, tsja, het is ook even wennen, zo’n grote auto. Na wat online tourwerk mogen we gaan racen in een team met twee andere spelers. Helaas hadden we wat opstart problemen en lukte het ons niet om de gezamenlijke missie te halen. Twee mislukte missies en een pauze later was het tijd om echt te gaan pvpen! In een team, rood, van vier mensen moest je racen tegen een ander team, blauw, van vier mensen. De eerste keer lukte het me om 4e van de 8 te worden. Ik was dan ook super trots zeker omdat ik eigenlijk niet zo goed ben in racen. Hierna gingen we nog een pvp potje doen op een ander terrein in Amerika en dat lukte me niet helemaal. Ondanks dat ik niet gewonnen had met mijn team had ik wel de grootste lol.

[center]

art_the_crew_05[/center]

Na al het racen en luisteren was het tijd om samen met Didi in de Suzuki Alto naar huis te racen. Ik was wederom enthousiast geworden van wat ik had gezien. Uiteraard vond ik het jammer dat ik niet nog wat langer kon racen. De uitleg over de game en de mogelijkheid van een persoonlijke auto als avatar spraken me enorm aan. Ik heb hierdoor nog geprobeerd ze enthousiast te maken om een Suzuki Alto uit de jaren 80 in de game te verwerken maar ik heb zo’n idee dat ik daarin gefaald ben.

[center]

art_the_crew_04
[/center]

[center]

art_the_crew_03
[/center]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.