Wat gaaf! Weer op pad voor een Comic Con en dit keer in Antwerpen. Vorige maand was ik op zaterdag 27 september in Waagnatie (naam van de locatie) en heb hier heerlijk rond gekeken, genoten van het evenement en een super gezellige dag van gemaakt met de mede con liefhebbers.

En dat is zeker wel gelukt! Wat een leuke enthousiaste vrijwilligers en organisatie. Deze Comic Con was wel heel anders dan de andere Comic Con’s waar ik geweest ben. De locatie was op zich wel erg donker. Klein minpuntje vond ik, want persoonlijk vond ik het struinen tussen de merchandise nu minder. Verder als we dan toch even aan het zeuren zijn, niet genoeg plaatsten om koffie te krijgen. Sorry maar dat heb ik toch echt nodig bij dit soort evenementen. Ik ben klaar met klagen hoor! Ik hou er niet van, ik benoem liefst alleen maar positieve aspecten aangezien er al genoeg word geklaagd tegenwoordig. Maar ik besef dat ik ook wel wat mindere kanten mag noemen. Verder is er niets waar ik opmerkingen over heb. Ik vond de sfeer hier in Antwerpen op een manier stukken relaxter. Ik kan mijn vinger er niet precies op leggen waar dat verschil in ligt, het is een gevoel. Ik heb deze zaterdag een ontzettende leuke tijd gehad, veel gelachen en nieuwe vrienden gemaakt. Wat is er beter dan dat?!

Waar ik persoonlijk het meeste naar uitkeek was om Michael Winslow te ontmoeten. Bekend van Police Academy, hij is “The Man of 1000 Sound Effects”, voor vele beter bekend als Sergeant Larvelle Jones. Ik ben zelfs door een vriend overgehaald om weer een soort van cosplay te doen, ik had niet veel tijd dus moest snel iets in elkaar flansen. Een andere favoriete personage van de Police Academy van mij is Sergeantt Debbie Callahan (echte naam Leslie Easterbrook). Ik vond haar altijd zo stoer dus ik ben als een Nederlandse Callahan wezen cosplayen. TIP! Als je een witte blouse aan heb, en je ziet een zombie lopen met free hugs.. NIET DOEN! (Deze sukkel deed dat namelijk wel en had toen bloed op m’n blouse)

Ik heb helaas niet veel gesproken met Michael Winslow, maar ik heb een begroeting gehad van zijn Pikachu waar ik best om moest lachen. Ik heb wel een tijd met James Duval gesproken. Hij is zo makkelijk en leuk om mee te kleppen! Hij is bekend van de Science fiction film Donnie Darko. Een cult classic!

Naast Michael was Haftor Julius Bjornsson ‘The mountain’ erg populair om mee op de foto te gaan en natuurlijk druk bij de handtekeningen. We waren bijna tegen elkaar aan gelopen, hij was net op weg naar zijn shoot en ik ging net terug om drinken te halen. Ik schrok best en keek hem schaapachtig na. Ik bedoel ik ben nog geen 1.60. Kramp in m’n nek! Hij is erg imposant om te zien!

Masker en kostuumontwerper van talloze films zoals, Star Wars, Alien en Indiana Jones, Mr. Brian Muir was er ook! Ik heb 1 van zijn boeken gekocht die hij heel lief ook voor me getekend heeft. Ik heb veel respect naar Brian Muir om zijn werk/ kunst. Brian Muir en zijn vrouw zijn lieve mensen waar je van hun verhalen niet gaan vervelen.

Ik had bij Dirtees (one of my favourite merschandise stands) een mooi Horizon Zero Dawn shirt gekocht en een mooie poster gekregen van de Hatefull eight. En natuurlijk ook nog als laatst veel met artiesten gesproken. Mike Grell, Rodney Ramos en Stephen B. Scott SUPER gezellige gasten! En ik heb weer een nieuwe Comic erbij die ik echt kan aanbevelen! De Artiest is van Belgische bodem en zijn naam is Patric Cornelis. Hij was aanwezig op de Con met zijn graphic novel ‘VIRUS: Primary Infection’ Toen ik zijn werk zag wist ik, dit moet ik hebben! Nu kan ik niet wachten op deel 2 ‘VIRUS: Highborn!

Weer veel te veel uitgegeven, maar het was het allemaal waard! Op naar de volgende YES!

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.