LEGO, de DC Super Hero Girls en games, ja dat zie ik allemaal wel in een plaatje. Onlangs heb ik een tweetal van deze LEGO Super Hero Girls sets aangeschaft en wil mijn unpacking en bouwprocess met jullie delen. Ook nu de R weer in de maanden zit, we het najaar in gaan en de feestdagen eraan komen is het wellicht een leuke cadeau-tip!

Het verhaal achter deze LEGO Super Hero Girls – Harley Quinn 41231 is dat de groene kryptomites het Capes & Cowls café zijn binnen gedrongen en Steve Trevor gevangen houden op het dak. Tijd om Harley Quinn in haar vliegtuig er op af te sturen en deze kryptomites te vangen met haar vangnet die je afvuurt! Zorg dat ze niet ontsnappen en vier de overwinning met een lekkere pizza!

De doos bevat twee zakjes met LEGO, een velletje stickers en een bouwboekje!

 

In het eerste zakje zit ook nog een klein doosje en nog een tweetal zakjes met hele kleine blokjes. Om het bouwproces makkelijker te maken leg ik alles op kleur bij elkaar.


Nu ik ook deze zakjes heb uitgepakt en alles heb uitgestald kan ik aan het bouwen gaan.


In het eerste deel bouw je de onderkant van het cafe waarbij je ook het vliegtuig van Harley Quinn in elkaar zet, Harley Quinn zelf natuurlijk en een vervelende kryptomites. Rechtsonder op de foto zijn de extra onderdelen te vinden die altijd handig zijn mocht er iets kleins missen.


Het cafe is gevuld met een plaats om te zitten en pizza te eten, maar je kan er ook een leuke game spelen. Het vliegtuig van Harley Quinn bevat het net dat je af kunt vuren op de kryptomites. Er is namelijk een soort button/knop die je indrukt waardoor het net eruit schiet.

Tijd om verder te bouwen en het tweede zakje te openen. Wederom alles op kleur gelegd en zie je ook dat Steve Trevor in dit zakje aanwezig is. Wie is Steve Trevor? In eerste instantie dacht ik aan een verkapte versie van The Joker, maar die heeft een heel andere naam. Na wat Wiki-research is Steve Trevor een personage die in diverse DC Comics voorkomt, maar voor mij het meest recent te zien is geweest in de Wonder Woman film.


Tijdens het tweede deel van het bouwproces bouw je de bovenkant van het Capes & Cowls café. Deze bevat naast een katapult die cupcakes schiet nog een klein deel waar je koffie kunt zetten en waar de kluis te vinden is waar de kleine kryptomites op uit zijn. Ook is er een button/knop aan de voorkant waar ‘BANG’ op staat die ook nog een stukje interactie geeft, bij het indrukken hiervan vliegt namelijk het raam eruit!


Al met al een leuke set! Wat ik zelf leuk vind is dat deze DC Super Hero Girls hetzelfde formaat hebben als de poppetjes van LEGO Friends. Het past hier mooi tussen en kan je of samen met de Friends een nieuw avontuur beleven in het anders zo lieve stadje! Maar je kan natuurlijk ook je eigen superhelden wereld maken met deze stoere chicks en dudes!

Deze set is onder andere verkrijgbaar via Bol.com 

Dit artikel bevat affiliate-links, waarbij wij met een verkoop een kleine commissie krijgen op het aangeschafte product. Hier merk jij als consument niets van!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.