Wonder Woman, een Dark Comics superhelden film met een Superheldin als hoofdrol speelster. Fantastisch! Vorig jaar kwam Gal Gadot (Wonder Woman) al tevoorschijn in Superman vs Batman: Dawn of Justice en wauw wat een introductie! Het beste gedeelte van die film als het je mij vraagt. Ik keek er erg naar vooruit om deze, nu al zo veel besproken film te mogen bekijken bij Warners Bros HQ.


De film gaat eerst ver terug in de jeugd tijd van Diana, prinses van Themysica, dochter van Hippolyta. Een zeer eigenwijs en koppig kind die op groeit op het ver afgelegen paradijs eiland Themysica die door de god Zeus geschapen is. Diana heeft maar één doel, een krijger worden net als de andere Amazones die leven op het eiland. Van de echte wereld weet Diana niets en er word veel voor haar verborgen gehouden. Ze groeit op tot een sterke, intelligente, krachtige krijger voor het geval dat de harmonie van Themysica verstoord word.


Op een dag stort een vliegtuig neer in de wateren van het eiland en red Diana een soldaat genaamd Steve. Hij wordt gevolgd door nazi‘s en het harmonieuze eiland word een strijdveld. Steve verteld wat er aan de hand is in de mensenwereld, de oorlog die woed over de landen. Hier moet haast wel de god van de oorlog Ares achter zitten. Diana wil niets liever dan het beschermen van de mensheid van deze kwade krachten die over de wereld heerst en gaat met Steve mee. Dit veranderd haar leven voorgoed. Bepakt en al met haar zwaard, schild, tiara, kogelwerende armbanden en de ‘Lasso of Truth’ vertrekt ze met Steve. Naïef begint ze haar missie in de buitenwereld, heel anders dan het paradijselijke eiland waar ze op groeide..


Ik moet zeggen het begin van de film was werkelijk prachtig. De backstory van Wonder Woman was erg mooi en intrigerend om te zien. Maar hoe verder in de film hoe meer ik mijn aandacht verloor en mijn enthousiaste verdween. Hierbij wil ik wel gelijk vermelden dat het niet ligt aan de twee hoofdrolspelers. Gal Gadot (Wonder Woman) en Chris Pine (Steve Trevor) zijn echt de reden dat ik het afkeek want, echt.. Ze zijn perfect. Deze rol was op haar lijf geschreven en dat spat er ook echt van af en zelfde voor Chris Pine. Ik zit er alleen mee hoe het verhaal liep. De vele slow motions, met stunts was dit echt goed in elkaar gezet, al had ik op een geven moment wel genoeg van onzinnige slow motions… En kon me nog al storen aan bepaalde overdreven personages-figuranten. Let op! Even tussendoor, op het eiland Themysica is een bekende Nederlandse Amazone te zien. Ja, Doutzen Kroes strijd mee ter een paard en met zwaard. Dat is best wel een pluspunt hihi.

Bijvoorbeeld, één personage genaamd Dr. Maru. Ze had een aantal scenes dat ze oprecht overkwam maar ook van die rare overdreven momenten. Dit was apart naar mijn mening. Qua regie en casting kon het wel beter. Het cliché gevoel met de bromance, maar dan een bij elkaar gezocht zooitjevrienden” en meer politiek was dan vriendschappelijk. Tuurlijk in het begin was het volop woman power maar ik had gehoopt dat de vrolijke Etta Candy en Diana meer bij elkaar een rol-vriendschap zou ontstaan in plaats van al die mannen. De zoetsappige scenes had ik niets mee. Als we dan een Wonder Woman film gaan uitbrengen ala 2017 waarom dan weer een man vrouw relatie? Dit is mijn mening hoor.

Het is niet zo dat ik de film waardeloos vond. Het is alleen dat ik zelf te hoge verwachtingen had als superhelden film liefhebster. Dit betekend niet dat het niet waard is om te zien. Bedoel er zit leuke humor in, genoeg actie en een mooie boodschap in het verhaal. Zou ik hem aanbevelen aan mijn net zo lief hebbende striphelden vrienden? Nee! Maar het is een leuke film om lekker met het gezin heen te gaan of gezellige met de meiden op stap.


P.S. er is geen after credit, dus als de film is afgelopen, kan je meteen opstaan en vertrekken!

2 Comments on “Review film: Wonder Woman 2017”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.