Hoewel de discussie rondom vrouwen in games en in de gamesindustrie weer een beetje is gaan liggen, en zelfs helemaal geen aandacht kreeg tijdens deze E3, heeft Microsoft wel degelijk door dat vrouwelijke gamers een belangrijke doelgroep zijn. Er zijn er nog niet meer dan mannen, maar in Noord-Amerika is 42% van de eigenaren van een Xbox One een vrouw.

Dat is een indrukwekkend aantal, zeker gezien er vaak wordt gedacht dat vrouwen zich veelal beperken door mobiele games en handhelds. Schijnbaar is er in de consolemarkt ook een groot aandeel aan vrouwen dat gamet en het is leuk om te zien dat Microsoft haar boodschap daar ook enigszins op aanpast. Hoe dan? Nou, dat kon je vorige week tijdens de E3-presentatie van het bedrijf zien:

In Forza 7, Anthem en in Sea of Thieves werden ook vrouwelijke spelers/personages getoond. Ik vraag me af of Microsoft dit ook doet omdat bijvoorbeeld streamers vaak vrouwen zijn en de Xbox One en pc natuurlijk bij uitstek systemen zijn om op te Twitchen. In ieder geval was het mooi om te zien dat er meer ruimte was voor vrouwen, zonder daar per se de nadruk op te leggen. Ik ben benieuwd hoe dat in Nederland is met Xbox One: zouden de percentages hier ongeveer hetzelfde zijn?

JennyD

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.