Oude games worden wel eens onder handen genomen door game developers. Een goed voorbeeld te noemen is de Legend of Zelda: Majora’s Mask voor de Nintendo 64 (2000) en de remake voor op de Nintendo 3DS (2015). Conclusie: oude tijden herleven en graphics zagen er fantastisch uit. Maar geldt dit ook voor de remaster van Crash Bandicoot?

De originele developer van deze drie Crash Bandicoot-games is Naughty Dog. De remake ligt niet in handen bij deze maker. Het is niemand minder dan Vicarious Visions die onder publisher Activision valt. Deze developer heeft in het verleden al Crash Bandicoot-spellen gemaakt, zoals de racegame Crash Nitro Kart (PS2, GameCube, Xbox) en Crash Bandicoot: The Huge Adventure (GBA). Tegenwoordig kennen we ze van de populaire game Skylanders. Ik had er wel vertrouwen in dat het goed moet komen met de remaster. De drie games die speelbaar zijn op de N. Sane Trilogy zijn:

  • Crash Bandicoot (1996, PS1);
  • Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back (1997, PS1);
  • Crash Bandicoot: Warped (1998, PS1).

Op de E3 vorige week konden bezoekers meer van de gameplay zien. Al snel doken er video’s op waarbij deze drie games van Crash Bandicoot de gameplay vergeleken worden met van toen en nu. Oordeel zelf hieronder.

Wat me gelijk al opvalt, zijn de graphics. Het ziet er fantastisch uit! Niet meer blokkerig maar levendiger, zowel de personages als de omgeving. Alles is tot in de kleinste detail aangepast. Maar ja, wat wil je toen de PlayStation 1 een video graphics setting had van 512 x 240 en 30 frames in 1 seconden werd getoond. Dat is vergeleken met de PlayStation 4 een lachertje. Naast de graphics zijn er ook hier en daar kleine aanpassingen gedaan. De items hebben bijvoorbeeld een kleine make-over gehad. En ik denk zelfs, als ik de gameplay zo zie, is de besturing versoepeld.

De prijs van het spel valt erg mee. Vroeger (ja, ruim 20 jaar geleden) betaal je voor een nieuw PlayStation 1-game algauw 135 gulden (of meer!). En nu is de verkoopprijs van de 3-in-1 game € 39,99. Eerlijke prijs. Let op dat per aanbieder de prijs kan verschillen.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy komt op 30 juni uit in de winkels en als downloadversie in de PlayStation Store.

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.