Familie, je kiest ze niet, je krijgt ze. Des te belangrijker is het om, wanneer je een goede band met de familie hebt en wil, deze te onderhouden. Samen leuke dingen doen, je broertjes en zusjes zien opgroeien en helpen met opvoeden (soms niet helemaal op de juiste manier). Het nieuwe uitbreidingspakket van De Sims 4 richt zich op dit essentiële onderdeel van opgroeien.

Simmers zullen kennis maken met een nieuwe stad, San Sequoia. Hier zijn een heleboel nieuwe activiteiten te ontdekken voor je Sims. In de aankondigingstrailer zien we bijvoorbeeld een groepje mensen PowerWalken, zijn mensen aan het puzzelen in de bibliotheek en zien we een plein met vrolijke waterpartijen om in te spelen. In San Sequoia wonen de Michaelsons, een gezellig gezin met een nieuw gezinslid in de nieuwe baby-levensfase.

Zoals je in de trailer kunt zien zijn er ontzettend veel nieuwe sociale interacties en nieuwe items om mee te interacteren. Niet alleen voor de nieuwe levensfase, maar voor alle Sims! Je Sims kunnen met elkaar aan een legpuzzel werken, kinderen leren fietsen, er wordt een boomhut gebouwd, er zijn slaapfeestjes met slaapzakken in de woonkamer, baby’s kunnen nu van de ene persoon overgegeven worden naar de andere, kinderen gaan tanden wisselen en baby’s hangen in een draagzak op de rug van je Sims! Ik heb lange tijd niet zo veel nieuws gezien waar iedereen profijt van heeft in één pakket.

Om al deze interacties meer waarde te geven heeft het ook invloed op de relatie die je Sims met elkaar opbouwen. Baby’s vertonen nieuw gedrag wat we nog niet eerder hebben gezien en er zijn nieuwe mijlpalen te behalen. De Sims 4 Samen Groeien heeft het allemaal. Mocht je nu geen behoefte hebben aan dit pakket, maar wel aan de nieuwe levensfase, dan is er vanaf 14 maart een gratis update voor iedereen waar deze levensfase bij zit. Voor al het andere zul je het pakket vanaf 16 maart kunnen kopen. Als je het pakket voor 27 april koopt krijg je de Buitenspeeltijd digitale content met daarin een speciale schommel, walvis kinderglijbaan en een draagzak voor tijdens het PowerWalken.

Ben je nieuwsgierig geworden? Of gewoon net als ik ontzettend enthousiast? Dan kun je op vrijdag 3 maart om 20.00 via Twitch of YouTube een stream bekijken waar meer wordt uitgelegd over De Sims 4 Samen Groeien. Dit gloednieuwe uitbreidingspakket is vanaf 16 maart verkrijgbaar voor pc via de EA app, Mac via Origin, Steam, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.