De Sims blijft op verschillende fronten ontwikkelen, zowel voor De Sims 4 als voor Freeplay, Mobile en natuurlijk het nieuwe Project Rene. Om Simmers wat meer mee te nemen achter de schermen zal er een reeks met regelmatig nieuwe video’s online komen onder de naam: Behind the Sims. Eens kijken wat de eerste aflevering ons te melden heeft.

Project Rene
Ik noemde het al in de intro, Project Rene, de opvolger van De Sims 4. Game director Grant Rodiek vertelt dat ze momenteel in de eerste fase van playtesting zitten, maar dat ze nog een hele hoop werk te verzetten hebben. Ze zijn nog jaren verwijderd van een release, maar ze willen de voortgang blijven delen met Simmers. Nu is dit dus een selecte groep met een klein stukje van de game, maar dit zal in de toekomst misschien wat groter worden.

Een van de belangrijkste eigenschappen van Project Rene is dat items in de game veel meer aanpasbaar zijn. Dat wil zeggen: in plaats van zes verschillende kleuren voor je bank, kun je patronen, kleuren en formaat makkelijker aanpassen. Dat biedt natuurlijk ontzettend veel creatieve mogelijkheden. Daarnaast kijken ze naar de mogelijkheden om zowel solo als samen te kunnen spelen. Daarbij wordt benadrukt dat het geen MMO is, maar dat je vrienden in je game kunt uitnodigen om samen te kunnen bouwen en spelen wanneer je dat wilt. Het samen spelen van De Sims is denk ik een wens van vele Simmers, waaronder die van mij, dus ik ben heel benieuwd hoe dit geïntegreerd gaat worden.

Project Rene moet ook crossplatform beschikbaar zijn, waaronder voor mobiele spelers. Het idee is nu dat je op de PC de volledige ervaring kunt hebben met het aanpassen van kleuren, patronen, de uitgebreide functies. Zodra je dan mobiel gaat spelen, bijvoorbeeld in de trein, heb je toegang tot je game en bijvoorbeeld meubels die je al hebt aangepast, maar heb je niet de uitgebreide opties. Daarmee hopen ze dat je op verschillende manieren kunt spelen en dus overal van De Sims kunt genieten.

De Sims Mobile en De Sims Freeplay
De Sims Mobile bestaat 5 jaar en krijgt een gratis update met een disco plumbob, een treasure hunt, een nieuwe NPC en komt er een Koreaans thema naar de game in de vorm van het bouwen en kopen. De Sims Freeplay viert het 23 jarig bestaan van De Sims en heeft daarom heel wat iconische muziek uit de oude games toegevoegd aan de radio’s in de game. Ook komt er een nieuwe buurt met nieuwe huizen om te verbouwen.

Nieuwe levensfase De Sims 4
Tot slot nog even over de game die nog steeds het meeste gespeeld wordt, De Sims 4. Er waren al vele speculaties over een nieuwe levensfase voor De Sims 4 en nu hebben we eindelijk duidelijkheid! Er komt een nieuwe fase tussen baby en dreumes, want de overgang tussen deze was eigenlijk te groot. Tijdens deze fase kunnen ze nog niet zelfstandig staan of lopen, maar zijn ze al wel een actief onderdeel van het gezin. Ze liggen niet meer alleen in een wiegje, maar kunnen op de grond liggen, maken contact met gezinsleden en je kunt zelfs met ze op schoot zitten en ze voeden! Het was een behoorlijke uitdaging om hier goed vorm aan te geven, maar het lijkt geslaagd (al ben ik nog niet zo weg van de gezichtjes uit de video). Deze update is 14 maart gratis beschikbaar.

Op 2 februari om 17.00 krijgen we meer informatie over het nieuwe uitbreidingspakket waar de familie Michaelson centraal staat. Gelukkig is dat vandaag al, dus ik ben heel benieuwd wat we hier te zien krijgen! Ik moet zeggen dat, ondanks dat ik niet alles even interessant vind, het wel een leuke vorm van informatie delen is. Je krijgt net iets meer inzicht in de werkwijze en gedachte achter de ontwikkelingen, iets wat in een social media post niet helemaal tot zijn recht komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.