Soms vraag ik me af wat je zou krijgen als je dieren zou kunnen combineren. Hoe zouden ze heten en hoe zien ze eruit? In Invizimals – Het Verloren Koninkrijk heeft de fantasie de vrije loop gekregen en zijn deze speciale gecombineerde dieren te vinden.Het verhaal begint bij een half gefilmd, half geanimeerde introductie waar wij Hiro ontmoeten, een jongen die op zoek is naar een speciale steen om een portaal te openen. Nadat hij de steen heeft afgeleverd bij zijn baas en het portaal geopend is, is het zijn taak om de wereld van de Invizimals te betreden en het eerste contact te leggen. Hier begint het avontuur, want eenmaal in de wereld van de Invizimals schijnt alles niet op rolletjes te lopen. Hiro ontmoet Ocelotl, een grote gele panter die hem verteld dat hun wereld geteisterd wordt door vreemde wezens. Deze vreemde wezens zijn de Steal Invizimals, een soort robots die de wereld over willen nemen en naar hun eigen hand willen zetten.

Ocelotl heeft geen tijd om Hiro te helpen, maar biedt hem zijn krachten aan. Met behulp van de krachten van Ocelotl kan Hiro zichzelf veranderen in hem en hierdoor gebruik maken van de vaardigheden die Ocelotl heeft. In de gedaante van Ocelotl wordt je eigenlijk aan je lot overgelaten in deze onbekende wereld. Je krijgt de uitleg van alle controls en vaardigheden maar de verhaallijn in het begin is zo kortbondig dat ik mij hier behoorlijk aan stoor. Het geeft een beetje een afgeraffelde indruk, alsof op het laatste moment de verhaallijn er nog eventjes bij bedacht werd. Als Ocelotl loop je rond in deze bijzondere wereld en kan je verschillende bolletjes verzamelen, de Z-sparks die je nodig zult zijn om nieuwe aanvallen te kopen en kluisdeuren los te maken. De nieuwe aanvallen kan je binnen een paar minuten vrijspelen en kopen, wat erg jammer is want veel werk hoef je er niet voor te doen. Je hoeft niet bang te zijn dat je te weinig Z-sparks hebt, want ze liggen vrijwel overal in urnen of los op de grond.

Met je Invizimals kan je rondrennen, springen, klimmen en zwemmen. Iedere Invizimal heeft andere krachten en voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld alleen met de Tigershark zwemmen en alleen de Ocelotl kan klimmen. De paden die je moet lopen zijn erg vanzelfsprekend, het is geen vrije wereld waarin je loopt.Bij sommige obstakels zal je een andere Invizimal nodig zijn of je menselijke gedaante, hiervoor hoef je niet veel te doen. Wanneer je bij het obstakel bent verander je bijna altijd automatisch, waardoor je snel door kunt met je avontuur. Dat is handig wanneer je snel door het spel wilt rennen, maar zorgt voor weinig interactie. Het veranderen tussen Invizimals kan ook vrij gemakkelijk zelf gedaan worden, waardoor je het spel ook door kunt lopen in je favoriete Invizimal-gedaante. Het upgraden van je Invizimal spreekt ook vrij voor zich en geeft geen ruimte tot het kiezen van upgrades. Je moet ze in een bepaalde volgorde kopen en je specialiseren in een bepaalde kracht of vaardigheid is er bij dit spel niet bij.

Waar ik zelf altijd erg op let in games zijn collectables. Ik vind niets leuker dan trofeeën jagen en collectables in de verhaallijn zoeken. Invizimals heeft een paar collectables zoals pupbeeldjes, die wat schaarser zijn dan de Z-sparks en wat meer uit het zicht liggen. Ondanks dat zijn ze alsnog niet erg moeilijk te vinden. De omgevingen zijn wel mooi gemaakt en het oog wil natuurlijk ook wat. De Invizimals zien er goed uit en ook aan de vijanden is aandacht besteed. De multiplayer in de game is iets wat als een positiever aspect gezien zou kunnen worden. Alleen is ook dit aspect van het spel vrij eenzijdig en ben ik het naar een paar gevechten al zat. Het is leuk dat je je verzamelde Invizimals kan gebruiken in de multiplayer, maar ook hier lijkt weinig aandacht aan besteed te zijn en is de besturing erg simpel. Er is weinig uitdaging en moeilijkheid te vinden en dat is zonde.

Invizimals – Het Verloren Koninkrijk is een spel wat voor de jongere spelers bedoeld is, maar het lijkt alsof er zeer weinig aandacht besteed is aan de uitwerking en afwerking. De vijanden zijn zo verslagen en met de overvloed aan Z-sparks is het upgraden van je Ocelotl of Tigershark geen kunst meer. Het hele spel is uitgestippeld en het is aan jou om er doorheen te lopen. De multiplayer zou een pluspunt moeten zijn maar omdat dit ook vrij eentonig is, is dit geen pluspunt en geen minpunt. Al met al is Invizimals een leuk concept waar te weinig mee gedaan is.
Sandra’s Score:
Gameplay: 5/10
Fun: 5/10
Levensduur: 6/10
Graphics: 7/10
Originaliteit: 5/10
Totaalscore volgens reviewer: 5.6

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.